Viteza maxima C1 si alte modele

Forum de discutii generale despre Citroen C1. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Onacus
simpatizant

Mesajde Onacus » Mie 16-Mai-2007 19:29

B-01-DRC scrie:De fiecare data am specificat clar ca alimentarea NU este taiata complet, ci doar NU iti mai da carburant cat sa depasesti viteza/turatia maxima "setata" de producator.

Ba se taie complet, si sare turatia de la 0 la MaxRPM de 2 ori pe secunda si masina se zgaltaie ca naiba. Stiu din proprie experienta ca am dat aII-2 90 si ceva la C4-le meu (max rpm-ul este la 8000).

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 16-Mai-2007 21:31

B-01-DRC scrie:
Matrixu scrie:Ce intelegi tu prin a taia alimentarea? Eu inteleg urmatoarele:
Masina e pe liber, accelerez ca nebunul, ajunge turometrul in zona rosie, dupa care se taie alimentarea..., da 2,3 rateuri(ce frumos se mai aude cu o toba sport), dupa care turatia scade...

Matrixule, las-o dracu' de bere si mai bine citeste atent ce am scris.
De fiecare data am specificat clar ca alimentarea NU este taiata complet, ci doar NU iti mai da carburant cat sa depasesti viteza/turatia maxima "setata" de producator.

Asta e o aberatie...nu exista sa iti taie alimentarea doar putin! Sau ti-o taie sau nu ti-o taie!! Daca tu crezi ca ajungi cu masina la 200km/h si nu mai inaintezi datorita faptului ca ti se taie alimentarea partial asa cum zici tu, atunci te inseli amarnic!!

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mie 16-Mai-2007 22:50

sper ca radu_dude sa fi facut macar 1000km intr-o luna de cand il are de ii da goarne de 165 kmh ... altfel cam pacat de motorasul asta.. cam dupa 3000km incepe sa isi dea drumul de tot.. asa ca.. rabdare.
Cat despre 170 kmh pe bord, sunt de acord cu cine spunea ca e pe undeva pe la 157 real. Am vazut pe un site din uk care a facut cu un radar testul: rezultat : speedo is 7% optimistic. deci putina matematica: 170/1.07=158.8 .. hai bah astia cu C4, lasati-ne macar sa rotunjuim si noi la 160 sa ne dam mari :D
Pa.. bafta tuturor
- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus

radu_dude
pasionat

Mesajde radu_dude » Dum 20-Mai-2007 17:00

pai dupa ce iam facut rondajul lam fortat putzin lasatzi ca o sa fil;mez si pun pe youtube :) va trimit linkkul

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Dum 20-Mai-2007 17:10

asteptam 8)

CoolAir
pasionat

Mesajde CoolAir » Lun 23-Iul-2007 17:49

Am fost prin Europa din nou zilele astea si in Slovenia si Germania am atins de mai multe ori viteza maxima (capatul vitezometrului). Am si poze facute, nu stiu cum sa le pun pe site. Interesante teoriile care spun ca de fapt fie viteza nu este aratata corect (ca ar exista o eroare din fabrica a vitezometrului), fie la 157 kmh "se taie alimentarea" si viteza ramane constanta.

Am incercat exact ca cei de la Myths Busters sa vad cat de adevarate sunt aceste mituri.

Mi-am verificat viteza afisata pe bord de mai multe ori cu radare din acelea care iti arata tie viteza, atat in Franta, cat si in Slovenia si Ungaria. De absolut fiecare data mi s-a aratat exact viteza afisata si mie la bord!

Cat despre "taiatul alimentarii cu benzina", si acest mit este distrus. Eu stiu un lucru foarte simplu: bordul imi arata 157 km/h si stateam in urma cuiva. Am apasat pe acceleratie si l-am depasit. Viteza pe bord a crescut. Si am facut schema asta de multe ori. Dupa sustinatorii mitului cu "taiatul benzinei" inseamna ca TOTI cei din fata mea pe autostrada faceau parte dintr-o conspiratie uriasa a "taiatului alimentarii" si isi micsorau viteza, tocmai ca sa am eu impresia ca am 170 pe ora desi nu aveam decat 157.

Mai trebuie sa scrie Dan Brown "Codul taiatului benzinei"....

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 23-Iul-2007 19:49

Din pacate, nimic din ce spui tu acolo nu e adevarat. Nu stiu ce precizie are vitezometrul de C1, dar cel mai bine masori viteza cu un GPS. Constructorii sint obligati sa afiseze o viteza mai mare, deci abatere au toate. Presupun ca ai pe masina cauciucurile stock, altfel sigur ai o abatere, chiar si de 1%.
Nici taiatul injectiei nu este un mit: baga a 1-a si dai talpa la podea. Ai sa vezi ca la un moment dat taie gazul.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Lun 23-Iul-2007 20:26

http://www.citroen.com/CWW/en-US/RANGE/PrivateCars/C1/default/C1_Motorisation.htm

Or da ei mai putin la viteza constructiva, dar de la 154 la 170, sau la senzatia de accelerare la viteza aia, la un motor de 1 litru si 68 de caluti...Eu cred ca ti-au dat masina lui LOEB!!! :idea:Aia cu caluti ascunsi! 8)

Înapoi la “Citroen C1”