Consum C1

Forum de discutii generale despre Citroen C1. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

dionescux
pasionat

Mesajde dionescux » Dum 13-Mai-2007 16:48

Ok, am fost Bucuresti - Constanta -Tulcea si inapoi

Am mers cu 130 km/h pe autostrada, 110 pe europene si legal pe unde in rest
Aer conditionat non stop, 3 persoane in masina.

Consum 5,9 %.

Ps: 2h si 15 min de la intrarea pe A2 pana la vaporul de la Constanta

strumf007
de-abia inscris

consum de 6.0

Mesajde strumf007 » Mie 23-Mai-2007 19:33

tocmai am facut consumul din nou. In ultima suta de km am lasat-o mai moale cu turatia si am si schimbat benzina, pun de la petrom de 95 si iacata am ajuns la un consum normal de 6.0

:D

CoolAir
pasionat

Mesajde CoolAir » Joi 24-Mai-2007 08:25

Conteaza si stilul de condus: daca depasesti sau accelerezi mai tare in rampa (tii cu orice pret sa ai viteze mari la deal) normal ca vei avea consumul mare.

Daca la orice curba cat de mica franezi, creste consumul. Vezi curba de departe, o cunosti chiar foarte bine, nu are rost sa accelerezi puternic pana ajungi la buza ei, unde sa franezi brusc.

Vad pe sosele o groaza de soferi care franeaza cu frana de picior la orice curba. Una doua se aprind stopurile de la frane. N-au auzit inca de frana de motor, n-au auzit inca de ridicarea piciorului de pe acceleratie. Ei trebuie tot timpul sa apese ceva: ori acceleratia, ori frana.

Majoritatea curbelor pot fi negociate fie prin simpla ridicare a piciorului de pe acceleratie, fie prin trecerea fara franare intr-o treapta inferioara de viteza (frana de motor).

Daca vezi de departe ca in fata ta sunt masini oprite sau ca este rosu la semafor si totusi te incapatanezi sa accelerezi pana in ultima clipa ca sa franezi apoi brusc, iarasi creste consumul.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 24-Mai-2007 09:37

Eu mai mult ii prefer pe astia care pun frana si nu ies pe contrasens, decat desteptii care abordeaza virajele folosind frana de motor, sau doar decelerare(fara frana)...

CoolAir
pasionat

Mesajde CoolAir » Vin 25-Mai-2007 08:03

@Matrixu

Cei mai periculosi sunt cei care intra in fata ta in curba si se trezesc tarziu sa franeze. Te obliga sa franezi si tu la fel de brusc. Eu unul nu intru pe contrasens si ma refeream la condusul preventiv: daca stii ca este o curba sau daca vezi un indicator de curba, este bine sa nu te apuci sa accelerezi ca dementul pana la buza curbei, ci sa ridici din timp piciorul de pe acceleratie si sa treci intr-o viteza inferioara inainte de a intra in curba.

Plus ca ai ca rezerva oricand sa apesi frana, daca situatia o impune. Dar daca apesi frana intr-o curba cand te afli deja in deceleratie, situatia este mult mai buna decat atunci cand esti in acceleratie.

E foarte aiurea si foarte periculos sa conduci in spatele unuia care franeaza des. Trebuie sa lasi intre el si tine o distanta dubla decat lasi de obicei fata de alte masini. Plus ca trebuie sa fii cu ochii in paispe' cu el, ca nu stii de ce este in stare: acum accelereaza tare, ca imediat sa franeze brusc.

Miha
just curious

Consum...

Mesajde Miha » Vin 15-Iun-2007 12:11

salutare tuturor! sunt fan C1!!! mica, tafnoasa, frumoasa si, in cazul meu, ROSIE :D . Nu stiu daca as putea sa va spun ce consum am avut pana acum. asta pentru ca am permis de 2 luni si masinuta de o luna. am facut deja 2000 km cu ea, urmeaza sa o duc in vizita la ATS chiar astazi. cutia de viteze are un maxim joc. cel putin, cand merg, pe undeva prin intersectii sau oriunde in alta parte, sa gasesc a5a e ca jocul de-a v-ati ascunselea... la rece, cu motorul oprit, le gasesc in 2 secunde pe toate.. apoi ar mai fi niste zgomote care se tot aud prin ea. ba geamul de la kilometraj, ba nu stiu ce. ideea este ca mi-e draga de mor si chiar sunt curioasa daca la voi se aude ceva suspect. gropi multe nu am luat cu ea, am incercat sa o feresc. totusi, am intampinat problemele de mai sus. nu am prea mare experienta in sofat, insa am facut tot ce am putut sa nu o turez prea tare. cu franele stau bine, m-au salvat de cateva ori si chiar au salvat si un catelush :) . va multumesc pentru ca existati, forumistilor! asa se mai face putina lumina in mintea mea de mica soferita! :)

madlex456
pasionat

Mesajde madlex456 » Vin 15-Iun-2007 15:12

Felicitari Mihaela pentru alegerea facuta si la cati mai multi kilometrii fara incidente neplacute cu buburuza.
S-o stapanesti sanatoasa si sa ne-o prezenti si noua la una din intalniri.
Bafta
1.0i, 12V, 68cp, DIS (Direct Ignition System) VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent) DOHC (Double overhead camshaft)

Miha
just curious

Revizie :)

Mesajde Miha » Lun 18-Iun-2007 08:02

Dragii mei, am fost la ATS, asa cum am amenintat vineri si... ia ghiciti! Buburuze mea este perfect sanatoasa :) . Domnii de la ATS, in special un anume domn Ionut... jos palaria! Mi-a suportat fazele in care am fost nu tocmai un client linistit si, mai mult decat atat, a facut cateva ture cu ea pentru a-i gasi bubitele. in primul rand, atentia acordata clientilor de catre ATS este impecabila! Pe cuvant, nu ma asteptam. In fine, as dori sa fac si eu parte din clubul Citroen, whatever that means. adica vreau sa ma alatur si eu voua, nu numai prin intermediul unor scurte randuri afisate pe un forum. asta pentru ca ma simt singurica rau pe strazile cele multe, nestiind pana acum mai nimic despre Bubu cea mica sau despre ce e mai bun pentru ea. I-am facut plinul ieri, vreau sa ii fac consumul, in conditiile in care saptamana asta voi face Bucuresti- Ploiesti zilnic. Astept tot felul de noutati de la voi si va doresc o saptamana excelenta! :D

CoolAir
pasionat

Mesajde CoolAir » Lun 23-Iul-2007 17:37

Tocmai m-am intors dintr-un lung voiaj prin Europa. 6750 km : Ungaria, Austria, Germania, Elvetia, Franta, Slovenia si Italia. 385 litri de benzina 95 fara plumb, consum mediu 5.63 litri/100 km. Cost mediu al litrului de benzina 1,113 euro. Am fost doua persoane in masina, in rest plina masinuta de bagaje foarte grele( din Franta am luat multe sticle de vin, cidru si champagne adevarata) . Aerul conditionat a mers aproape tot timpul la maxim. Cat despre viteza de drum, fie am mers incet (localitati, blocaje pe autostrazi etc) fie am mers cu viteze de 130-170 kmh. Oricum, pe autostrada mergeam in general de la 140 kmh in sus. Asta a si crescut consumul. Am si poze cu vitezometrul la maxim, dar nu stiu cum sa le pun la topicul cu viteza maxima.

alin2007
pasionat

consum c1

Mesajde alin2007 » Dum 26-Aug-2007 13:33

salut,
tocami mi-am luat si eu o masinuta de asta de jucarie c1 cu motor de 1 litru, si as vrea sa stiu si eu de la voi ( nu din manual ca am vazut ca scrie si acolo) c-am citi km mai poti circula cu benzina care o mai ai dupa ce a inceput ultima dunga sa pilpiie si sa bipaie. A inceput sa pilpiie si sa bipaie imediat ce am parcat masina in fata blocului. Oricum masina asta e bijuterie,imi place cum merge si cum se conduce,chiar nu ma asteptam.....
Daca stie careva si poate sa imi spuna ii muyltumesc anticipat

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Dum 26-Aug-2007 16:21

nu pot sa iti zic exact, deoarece abia am facut 2000 de km, dar dupa primele constatari nu cred ca mergi prea mult. adica au stiam din auzite ca rezerva ar trebui sa te tina 50 km de mers normal la o masina obisnuita. totusi dupa ce am mers cam 10km si am alimentat mi-au intrat in rezervorul de 35 litri 37,5, deci cred ca eram cam pe 0. asta s-a intamplat ce-i drept in rodaj.

alin2007
pasionat

consum c1

Mesajde alin2007 » Dum 26-Aug-2007 16:53

multumesc XENON, atunci ma duc cu ea direct la benzinarie.

skynet
pasionat

Mesajde skynet » Dum 26-Aug-2007 17:03

nu o mai lasa sa ajunga pe rosu ca atunci trage mizeriile din rezervor.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Dum 26-Aug-2007 17:42

pai nu are rosu, e o liniuta negra care palpaie si suna. :lol: deci e ok. :P

skynet
pasionat

Mesajde skynet » Dum 26-Aug-2007 18:16

:lol: :lol: stiu stiu, si suna de fiecare data cand pui contactul.....m-am obisnuit de la cielo :D

Înapoi la “Citroen C1”