Consum C1
Moderator: Echipa Tehnica
Vad ca n-a dat nimeni nici un raspuns la intrebarea lui alin2007 probabil nu au mers pe rezerva, eu in schimb am mers de mai multe ori pe rezerva si pot sa te asigur ca 50 km in oras ii parcurgi fara frica....yo am facut chiar 70-80 km pe liniuta de rezerva, in Bucuresti. Iar in afara, pe sosea n-am avut ocazia sa merg la limita rezervorului, de fiecare data cand plec in afara localitatii bag benzina din timp, asa ca nu stiu acolo cat poti sa te duci dar banuiesc ca 100 km ar merge.
1.0i, 12V, 68cp, DIS (Direct Ignition System) VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent) DOHC (Double overhead camshaft)
Am mers de 2 ori cu ultimul avertisment aprins mai mult de 50 km. Nu as vrea sa mai repet experienta. Ultima data am mers aproape 80 km iar cand am ajuns la benzinarie am facut plinul si au intrat peste 35 litri! Mergeam cu vapori de benzina.
Ce este de facut in asa o situatie?
Eu am redus consumul la maxim.
Adica am oprit aerul conditionat, am evitat depasirile, am cautat sa am o viteza constanta in jur de 90 km/h si am evitat opririle.

In orice caz, nu va sugerez sa mai ramaneti pe ultima liniutza... pt ca atunci toata gunoaiele si mazga din rezervor si benzina ajung in motor... Eu am venit anul trecut de la mare si cand mai aveam vreo 50 de km pana in Buc a inceput sa palpaie becu... Am zis ca ajung acasa ( Rahova ) dar pe la Nerva Traian am ramas fara benzina...
Era 12 noaptea si eram si singur. Am sunat un prieten sa-mi aduca 2 litri de benzina ( pe care i-a uitat in taxiu de am alergat dupa ala
) iar a doua zi i-am facut plinul ca sa fiu sigur ca se curata. In concluzie eu nu am mers decat vreo 60 km cu becu fara sa o calc...si nu va sugerez sa mergeti decat pana la prima benzinarie cand palpaie becul!

Ok, colegii nu au subliniat principala problema aparuta la mersul cu foarte putina benzina in rezervor
SE ARDE POMPA DE BENZINA!!!!!!!!!!!
Pompa de benzina este electrica si se afla chiar in rezervor. Racirea pompei este asigurata chiar de benzina din rezervor, iar in momentul in care se merge cu rezervorul gol se poate arde.
SE ARDE POMPA DE BENZINA!!!!!!!!!!!
Pompa de benzina este electrica si se afla chiar in rezervor. Racirea pompei este asigurata chiar de benzina din rezervor, iar in momentul in care se merge cu rezervorul gol se poate arde.
owystyle scrie:mie imi iese cam 7.5 urban .. cu 30 litri merg cam 400km .. numai k eu merg cam sport .. schimb cam la 3000rpm ceea ce zic eu k e bine
Fiind motor pe benzina, s-ar putea chiar sa-ti manince mai mult daca schimbi semnificativ mai jos. +ca daca-l urci putin in ture se unge mult mai bine, asta fiind inca un motiv pentru care nu va minca benzina aiurea.
Consumul mediu depinde foarte mult de stilul de mers. In primul episod al emisiunii Top Gear din ultima serie s-a mers pe circuit cu o toyota prius cit s-a putut de tare si cu un bmw M3 in spatele toyotei. Toyota a mincat mai multa benzina decit M3-ul