Zgomote vizate spre a fi inlaturate (sau atenuate)
1. THE MOST IMPORTANT !
Zgomotul de rulare pe asfalt si cel al motorului. Aici va fi de fapt marea batalie si ma tem ca atata vreme cat masina va fi in garantie nu-mi voi putea duce complet la bun sfarsit planul in sensul ca nu ma voi baga sa desfac portierele.
O sa incep totusi acum prin izolarea podelei si a micului porbagaj, respectiv toate suprafetele ce sunt acoperite de asa-zisa mocheta care aduce mai mult a foaie de carton.
Dupa lungi consultari ale diferitelor forumuri pe aceasta tema, am ramas cu urmatoarele informatii. Cel mai bun material fono izolant auto este Dynamat. DIn pacate este foarte scump si fiind de productie USA, mai mult ca sigur ca brandul costa mai mult decat produsul in sine.
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii ... Bulk_Pack/Nu sunt dispus sa dau atatia bani pt treaba asta, deci am mers mai departe la altceva pe modelul "do it yourself". Din ce scriau cei care s-au ocupat cu asa ceva, e departe cel mai bun produs "artizanal" ce se poate gasi si prin magazinele noastre de bricolaj este ALUBAND-ul de la DenBraven. Este o folie bituminoasa multistrat autoadeziva ce contine si o folie de aluminiu. Destinatia acesteia in constructii este de hidro si fono izolare a invelitorilor (acoperisuri). Structural este proape la fel cu Dynamat ul , insa am inteles ca totusi acesta din urma are rezultate mai bune. Prin urmare, multi folosesc ALUBAND in combinatie cu un strat sau doua de PEE (banala folie de poliuretan expandat ce se pune sub parchetul laminat) Cica astea 2 combinate au un efect f. bun, asa ca voi ramane la ele. Nici ALUBANDul nu este f. ieftin. El se vinde la role de 10 m lungime si 5,10,20,30 si 60 cm grosime. Preturile ar fi cam astea (fara TVA)
4,49 Euro/rola de 5 cm;
8,79 Euro/rola de 10 cm;
13,99 Euro/rola de 15 cm;
17,39 Euro/rola de 20 cm;
26,49 Euro/rola de 30 cm;
52,89 Euro/rola de 60 cm.
PEEul costa mai nimic... undeva pe la 15.000lei mp
Banuiesc ca 3 mp de ALUBAND ar fi suficienti, asta ar insemna o rola de 20 si una de 10 care tradus in lei+TVA ar fi in jur de un milion.
Pentru aceasta operatiune va trebui sa dau jos scaunele si bancheta, fapt ce va rezolva (sper) alte problemele de la 2 si 3
2. Bancheta spte a inceput sa zangane dupa ce a stat cineva mai greu pe ea. Cica e problema cunoscuta.. sistemul de prindere pe sasiu e prost. Uitati aici. Se rezolva usor daca te apesi haotarat pe ea.. intra la loc, car e un fel de clema idioata de plastic in care intra... sper sa ma duca capul sa improvizez ceva mai durabil.
http://www.peugeotclubromania.ro/forum/ ... php?t=50353. Scaunul dreapta, a inceput si la mine sa cam scartzie in anumite pozitii.
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=4763Cu ocazia asta, fiind date jos, voi baga WD-40 in toate incheieturile posibile ale scaunelor... altceva nu vad ce as putea face.
Cat despre a 2-a parte a postului de mai sus, cea cu chedarul.. am observat si eu ca imediat dupa ce ies de la spalatorie se intampla asta.. se rezolva simplu cu spray silicon pe cheder.... nu stiu explicatia, cert ca sunetul dispare pana la urmatoarea spalare (deci la mine pt cel putin o luna

)
4. Am avut din prima zi o problema cu un zgomot in stalpii spate unde mecanismul de blocare a centurilor, care este (semi)mobil, se loveste ingropi si la curbe de peretii stalpului. Am rezolvat temporat problema, indesand tot felul de gume, plastice si alte alea, insa intentionez sa du jos fata de plastic de acolo si sa invelesc tot acel mecanism in ceva banda cauciucata...
Cam asta ar fi... sper sa pot face asta in prima sapt de concediu, inainte sa plec din tara cu masina ( poate ca dupa operatiunea asta nu voi mai avea cu ce sa plec

) Daca o sa se intamprle, o sa incerc sa fac cat mai multe poze