Drumuri in strainatate cu C1

Forum de discutii generale despre Citroen C1. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

ram84
pasionat

Drumuri in strainatate cu C1

Mesajde ram84 » Joi 06-Mar-2008 20:42

A mers cineva cu C1 afara din tara? Daca da care sunt distantele parcurse?
V-ati avanta in strainatate cu ea?
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Vin 07-Mar-2008 11:25

Am fost in Grecia vara trecuta.
Insula Thassos, dupa care Atena dupa care o cursa nebuna non stop Atena-Bucuresti = 1200 km =16 ore cu pauze doar de pipi si papa
:) asta asa sa le dau peste nas carcotasilor care nu stiu decat sa faca glume pe seama masinutei asteia cum ca n-ai ce cauta in afara orasului cu ea.
De ce sa n-ai incredere sa iesi cu ea? Chiar nu inteleg. Mai fusesem de 3 ori cu 206-le in Grecia si nu pot sa spun ca de data asta m-am simtit mai in nesiguranta sau mai putin confortabil... Atat ca aialalta e break si au incaput mai multe lazi frigorifice cu bere ieftina de acasa. Ba de data asta am avut curajul (sa nu spun inconstienta) sa ma avant si in traficul din Atena cu asta mica. Va amagiti voi cei ce va faceti "sperante" ca dupa cateva ore de mers in C1 te dor toate, esti obosit si placerea de a conduce dispare... nu e deloc asa.
Oricum.. asta e nimic.. ceva mult mai "odios" o asteapta pe "Bubu"... in cateva luni o duc pe picioarele ei pana in UK si o si tin acolo aproape 1 an cat trebuie sa stau eu.... sa vedem.. cum ii place se mearga pe partea cealalta a soselei :-)
- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Vin 07-Mar-2008 11:52

partea cu UK-ul e cea mai tare. :D , dar:
1. cum o sa reusesti TU sa te adaptezi la mersul pe stanga? :shock: (stiu ca se poate dar cred ca e f. greu)
2. nu o sa fie adaptarea si mai grea cu o MASINA cu volanul pe stanga?
Oricum, succces si si sper sa te descurci usor. (sa mai intri pe forum)

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Vin 07-Mar-2008 12:54

Asta e... sper sa merg cu preponderenta pe autostrazi, iar pe drumuri din astea simple, cum sunt la noi toate si care acolo se cheama "country roads", cat mai putin si fara depasiri... "iete ce tractor frumos in fata" ..." merge cu 10 kmh".. "asa o sa mergem si noi dupa el" .. "dar mai avem de mers 20 km "... "baga un film pe dvd player atunci" :wink:
Oricum, pt cat stau n-are rost sa-mi cumpar acolo o masina si asta sa stea sa rugineasca aici.

_________

Foste:

borstefan
pasionat

Mesajde borstefan » Vin 07-Mar-2008 18:46

Afara se merge oarecum corect si cu bun simt, dar si cu viteza pe drumuri larg deschise - autostrazi. Cine a fost in Grecia a vazut cum circula impreuna pe autostrada masini din toate categoriile si motociclete, scutere etc. Mie mai frica imi este cu bubu in Romania unde nimeni nu respecta pe nimeni...

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Vin 07-Mar-2008 19:30

Am pus acest chestionar, si aceste intrebari, deoarece am de gand sa ies si eu din tara cu masina :D

Acum mai am doua intrebari:
- Masina e in leasing, pot iesi cu ea din tara(stiu ca acum 2 ani era mai complicat, trebuia sa anunti firma de leasing,de asigurari,etc)
- Masina a fost luata inainte sa apara numerele alea cu cerculetul ala european, asadar are numarul ala vechi cu stegulet. Sunt probleme din cauza asta?

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 07-Mar-2008 19:34

ram84 scrie:Am pus acest chestionar, si aceste intrebari, deoarece am de gand sa ies si eu din tara cu masina :D

Acum mai am doua intrebari:
- Masina e in leasing, pot iesi cu ea din tara(stiu ca acum 2 ani era mai complicat, trebuia sa anunti firma de leasing,de asigurari,etc)
- Masina a fost luata inainte sa apara numerele alea cu cerculetul ala european, asadar are numarul ala vechi cu stegulet. Sunt probleme din cauza asta?

Si acum e la fel:
- masina nu e a ta, deci trebuie sa ai accpetul firmei de leasing. Vezi ca e posibil ca sa dureze ceva pina obtii hirtia de la ei. Nu imi aduc aminte exact, dar e posibil sa fie nevoie sa o si legalizezi. Luni iti pot spune exact.
- nu e nici o problema
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

dionescux
pasionat

Mesajde dionescux » Vin 07-Mar-2008 19:46

Ungaria
Austria
Germania
Elvetia
Italia
Croatia
si inapoi... cu C1

Se simte lipsa de putere pe autostrazile din zone cu multe dealuri, acolo unde nu reusesti sa o tii la 130 nici daca o impingi. In rest e ok.

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Vin 07-Mar-2008 19:57

Si mai e ceva.. unele firme de asigurari(mai ales alea ce se lauda cu super mega oferte) fac o magarie, in sensul ca nu esti acoperit Casco in afara tarii decat daca iti platesti o extensie pentru perioada in care pleci. Am auzit cazuri... asa ca, mare grija la ce scrie in contract.. sau mai bine intrebati.
Cu imputernicirea de la firma de leasing... e bine sa o ai, desi pe mine nu m-a intrebat nimeni niciodata de ea la 206. Totusi, daca ti se fura masina pe acolo sau ai un accident e cam naspa fara ea.

_________

Foste:

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Vin 07-Mar-2008 20:10

Multumesc de raspunsuri. M-am cam dezumflat un pica cu plecatu' :(
O sa intreb la leasing si la firma de asigurari sa vad ce zic si ei.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Vin 07-Mar-2008 20:17

la leasing e extrasimplu. la mine de exemplu, la UniCredit, imi scot singur la imprimanta imputernicirea de iesire din tara de pe contul meu de pe web.
cu asigurarea CASCO nu stiu cum e treaba.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Sâm 08-Mar-2008 06:16

XENON scrie:la leasing e extrasimplu. la mine de exemplu, la UniCredit, imi scot singur la imprimanta imputernicirea de iesire din tara de pe contul meu de pe web.
cu asigurarea CASCO nu stiu cum e treaba.

Si eu am tot la Unicredit :D Cum ti-ai facut cont la ei? E doar un cont special pentru ca ai masina in leasing sau ai cont bancar?
Eu Casco am la Generali. Nu stiu cat de buni sunt, pentru ca nu am avut de a face cu ei pana acuma, slava Domnului. :)

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Sâm 08-Mar-2008 12:00

si eu am Casco la Generali. sunt f. ok. eu numai anul asta m-am folosit de3 ori de Casco. :)
Suni la 200.77.77 (serviciul clienti), le spui ca vrei un user pe suport.unicreditleasing.ro, si stabilesti ce parola vrei sa ai. (nu mai stiu exact procedura dar te invata ei). contul e f. misto. poti de exemplu sa printezi factura mult inainte de a o primi prin posta, vezi situatia facturilor (ne)platite etc.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Sâm 08-Mar-2008 15:27

XENON scrie:1. cum o sa reusesti TU sa te adaptezi la mersul pe stanga? :shock: (stiu ca se poate dar cred ca e f. greu)
2. nu o sa fie adaptarea si mai grea cu o MASINA cu volanul pe stanga?
Oricum, succces si si sper sa te descurci usor. (sa mai intri pe forum)

1. nu e asa greu cum pare, doar ca tre' sa fii mai atent.
2. nu. Asa cum nici la noi nu sint interzise masinile cu volanul pe dreapta. Doar ca se recomanda sa-l aiba pe stinga (asa cum la ei se recomanda pe dreapta) insa nu e interzis sa fie invers.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Sâm 08-Mar-2008 16:36

XENON scrie:Suni la 200.77.77 (serviciul clienti), le spui ca vrei un user pe suport.unicreditleasing.ro, si stabilesti ce parola vrei sa ai. (nu mai stiu exact procedura dar te invata ei). contul e f. misto. poti de exemplu sa printezi factura mult inainte de a o primi prin posta, vezi situatia facturilor (ne)platite etc.

Multam frumos :D

Înapoi la “Citroen C1”