Kart-ul meu

Forum de discutii generale despre Citroen C2. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 24-Iun-2008 13:20

ca nu ai avut probleme in 5000 km, sincer, e fix zero. Eu am facut mai mult de 5000 de km cu masina mea din 93 si totul e ok, deci putin relevant.
"If in doubt, flat out!"

cag
simpatizant

Mesajde cag » Mar 24-Iun-2008 13:32

Pentru mine este relevant de vreme ce masina nu va face mai mult de 10.000km/an si cand se termina garantia o vand.
Estimez ca va avea max 30.000km.

TuningBoy
just curious

Mesajde TuningBoy » Mar 24-Iun-2008 14:19

Eu ma gandesc sa fac 10-15.000km / an

In familie mai avem un Opel Astra GTC care a parcurs intr-un an si 3 luni aprox 20.000km. dar cu asta merge mai mult taicamiu.

Vreau masina mea , de mers pe curbe , dar si la drum lung. pe 3-4 august vreau sa plec 14 zile prin europa. voi face undeva intre 5-10.000km. Nu vreau sa ma lase masinaundeva prin Norvegia sau Gibraltar. :)

Nu ma astept la probleme de natura tehnica(gen sa raman cu ea in drum) in mai putin de 40 - 50.000km, prin asta inteleg eu o masina cat de cat fiabila.

cag
simpatizant

Mesajde cag » Mar 24-Iun-2008 14:52

Nu te va lasa insa chiar nu e recomandata pt drumurile lungi.
Este foarte zgomotoasa datorita cutiei scurte si evacuarii sport si nu prea confortabila din cauza suspensiei.
Plus mai e si factorul "consum" - cred ca mai ieftin iesi cu avionul pe o distanta asa de mare :P

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mar 24-Iun-2008 15:12

Sfatul meu e sa pleci cu GTC-ul. Eu am mers cu C1-ul meu aproximativ 2200 km prin Europa si pot sa-ti spun ca s-a simtit nevoia de masina mai mare. Am fost 4 persoane la bord si a trebuit sa ne tinem de un Q7 si un Superb. Iti imaginezi cum a fost drumul...Am mers foarte repede, masina s-a tinut foarte bine in curbe(merge mult mai bine pe drumuri virajate cu 4 persoane in masina decat cu 1-2), si n-au scartait niciodata cauciucurile sau n-a dat semn ca va pierde controlul. Am forjat-o destul de rau si totusi am obtinut un consum mediu undeva in jur de 6.5l/100km. Si eu am evacurare sport(Sebring) si pot sa spun ca nu e foarte placut in regim de autostrada. Mai mult de 140-145 nu prea te tine sa mergi, dar pana la urma e bine ca protejezi motorul :) Si apoi mai e si suspensia care la C1 e foarte tare.

Daca vrei masina de drum lung, C2 sport Chic nu e tocmai cea mai fericita alegere avand in vedere zgomotul evacuarii si suspensia sport+cauciucuri cu talon mic. Si mai e si chestia de consum... E o masina cu care sa te distrezi pe drumuri virajate, pe distante de cateva sute de kilometrii dar in nici un caz pe mii de kilometrii. Daca mergi legal e posibil sa nu te deranjeze nimic la ea, dar nu cred ca te vei abtine cand ai o bestie sub capota :)

Sper ca nu te-am dezamagit dar asta e adevarul :wink:
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

TuningBoy
just curious

Mesajde TuningBoy » Mar 24-Iun-2008 15:26

Impreuna cu sotia mea, avem 2 motociclete. Una de "fun" si alta de "touring". Sunt obisnuit cu amandoua. Motocicleta mea (monopost) urla si sta "batz", a ei silentioasa, ceva mai confortabila, consuma putin etc.
Eu sunt obisnuit si cu zgomotul si cu suspensii tari. De asemenea nu imi place sa merg pe autostrazi (fun is not a straight line), prefer drumuri nationale, europene (mai faci un popas, mai pui o frana , mai bagi piciorul in gaz, e altceva).
Eu prefer sa merg la Constanta (sotia fiind la origini constanteanca) via Urziceni Harsova...sau am descoperit mai nou drumul pe la Calarasi, f frumos , cu bacul (chiar daca mi se face rau) dar cam denivelat pe unele portiuni.

Vom vedea....vreau sa fac prima revizie in tara (aceea gratuita la 1500-2500km si apoi ... va voi spune cu ce masina plec in concediu. Vom incerca sa punem si poze.

Va multumesc mult pentru raspunsuri si imi place sa vad ca exista si oameni pasionati, care nu s-au luat dupa celebra Citroen=masina proasta frantuzeasca (stiu, am un defect...ma iau prea mult dupa ce zic unii altii)

TuningBoy
just curious

Mesajde TuningBoy » Mar 24-Iun-2008 15:42

Veniti la intalnirea de pe 29 Iunie? chiar as vrea sa merg si eu cu un SportChic, sau macar sa ma sui in el. Vreau sa vad cat de "dur" poate sa fie.

Acum cativa ani am mers cu un Fiat Ritmo Abarth, masina f teapana pe viraje, cam sarea in aer peste liniile de tramvai :)) . Insa mi-a ramas in memorie duritatea suspensiilor.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 24-Iun-2008 15:51

eu zic ca daca ram84 a reusit asmenea drumuri lungi cu un C1 cu 4 persoane (Doamne, unde ati avut loc de bagaje??? :shock: ), C2-ul SportChic sau Swiftul Sport sunt limuzine daca merg doar eu si sotia. iar in privinta zgomotului, pot sa spun ca in 80% din situatii opresc muzica ca sa imi ascult Sebringul.
cag, spune-mi si mie pls. cat de ne/civilizat e SportChic-ul in aceasta privinta (a zgomotului de esapament)?

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mar 24-Iun-2008 16:05

XENON scrie:eu zic ca daca ram84 a reusit asmenea drumuri lungi cu un C1 cu 4 persoane (Doamne, unde ati avut loc de bagaje??? :shock: ), C2-ul SportChic sau Swiftul Sport sunt limuzine daca merg doar eu si sotia. iar in privinta zgomotului, pot sa spun ca in 80% din situatii opresc muzica ca sa imi ascult Sebringul.
cag, spune-mi si mie pls. cat de ne/civilizat e SportChic-ul in aceasta privinta (a zgomotului de esapament)?

Bagajele le-am pus in portbagajul Q7-lui iar greutatea persoanelor era intre 60 si 75kg :D

Ampatamentul la C2 e un pic mai mic ca la C1 si penurile mai putin inalte si suspensia mai tare, asa ca nu stiu cat de confortabil ar fi un drum lung cu C2 SC sau SSS(n-am avut ocazia sa merg cu niciuna din ele).

Si mie imi place sunetul Sebring-ului dar dupa 1-2 ore de autostrada de mers constant devine putin enervant :?(la straini nu e ca la noi sa se bage cate un prost in fata si sa depaseasca cu 2-3 km/h mai mult decat cel depasit)

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mar 24-Iun-2008 16:16

Totusi cred ca C1 are cele mai tari suspensii puse pe o masina mica. Am facut un test-drive cu un Honda Civic 5D 1.8 de 140 C.P. Masina are jante de 17" si pneuri 225/45. Pot sa spun ca s-a comportat destul de binisor pe un drum unde mie imi clantane dintii cu C1-ul meu. Si daca ma uit la review-uri, Civic-ul este criticat exact pentru confort. C1-ul cum ar trebui sa fie, snopit in bataie? :D

cag
simpatizant

Mesajde cag » Mie 25-Iun-2008 12:02

Xenon: Zgomotul nu e mare pana in 4500-5000Rpm, chiar este ok. Insa daca mergi in afara din oras cu siguranta nu vei merge cu 85km/h la 3000rpm :D
La 140-150km/h este zgomotos/ peste deja este frumos:)
Dar te obisnuiesti :P
Din pacate nu pot sa vin la intalnire pentru ca voi pleca din Bucuresti week-end-ul asta :?

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 25-Iun-2008 15:27

nu am vrut sa spun ca m-ar deranja, ci din contra, vreau sa fie ceva mai zgomotoasa, ca asa trebuie sa fie o masina cu veleitati sportive. :lol:

TuningBoy
just curious

Mesajde TuningBoy » Mar 22-Iul-2008 20:36

cateva poze cu kartul meu :P
Sper sa nu fie prea mari

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

matrix
simpatizant

Mesajde matrix » Mar 26-Aug-2008 14:45

eu am masinutsa 4-5 luni si am facut 10.000 km si pana acuma sa vedem ce s-a intamplat la ea.. inelul acela cromat de la schimbatorul de viteze s-a stricat, s-au rupt clemele de sustinere, butonul cromat de la frana de mana sare la fiecare atingere, proiectoarele fac figuri, unul s-a ars, l-am schimbat, celalalt se stinge si se aprinde cand are chef, problema de la computerul de bord tot nu s-a rezolvat, desi am fost la ats, au zis ca au rezolvat, 1 zi a durat, nu imi mai indica cati km mai am de mers atunci cand ajunge la 100 km, in mod normal nu mai trebuie sa arate de la 30 de km in jos..la mine de la 100... in rest nu are nimica masina..astea sunt probleme minore..depinde si de norocul care il ai..sunt multe masini care vin cu mici probleme din fabrica... masinutsa are perfomante destul de bune...si consumul la fel, 12.5-13-14-15, in oras :D, la drum lung media e de 8.5, in curbe se tine foarte bine, ptr o masina de categoria ei, la banii care costa este masina perfecta, altceva mai bun nu exista, nou desigur

matrix
simpatizant

Mesajde matrix » Mar 26-Aug-2008 14:48

acu m-am uitat mai atent la poze, eu am jantele f putin diverse, unde e sigla de la citroen , la mine e iesit in afara :D

Înapoi la “Citroen C2”