discuri ovalizate C4

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

klyn
just curious

discuri ovalizate C4

Mesajde klyn » Mar 25-Aug-2009 10:15

Salut, cum pot sa-mi dau seama daca discurile sunt ovalizate?

Sau cum imi dau seama daca sunt ovalizate doar pe fata si nu si pe spate.
La viteze mari (> 130 si nu numai), cand pun frana imi vibreaza tot volanul (parca ar fi HOT), dar ma intereseaza fizic, daca desfac roata ar trebuie sa vad discul ovalizat sau e insesizabil cu ochiul liber?

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mar 25-Aug-2009 12:34

salut , in primul rand .. cati km are masina ?!? nu prea ai ce vedea cu ochiu liber.. poate decat uzura ... poate face din mai multe chestii... acuma depinde de km pe care ii are masina !
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

C i t r o n e l
pasionat

Mesajde C i t r o n e l » Mar 25-Aug-2009 12:45

Este o scula speciala pentru verificat ovalizarea la discurile de frana, intreaba la service-ul autorizat Citroen daca au asa ceva in dotare sau nu.

klyn
just curious

Mesajde klyn » Mar 25-Aug-2009 13:55

are 132.000 km, problema e ca face acum si la viteze mici (gen 30km/h), cand pisc franta putin, parca devine discoteca masina (franeaza-n hopuri)...
toti pe care i-am intrebat mi-au zis ca de la discuri e problema, si faptul ca imi vibreaza volanul, imi da de inteles ca e vorba de discurile de pe fata...
asta implica implicit sa schimb si discurile si placutele de frana pe fata.
nedumerirea mea ar fi cum imi dau seama daca problema nu este si din cauza discurilor din spate?

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mar 25-Aug-2009 14:50

130 de mii cu discurile originale... uou ,e ceva ... spatele franeaza mult mai putin ... deci si daca ar fi uzate rau(oricum sunt si cele spate uzate la km astia) nu vibreaza asa rau ! de curiozitate... te rog sa pui o poza cu discurile actuale :wink: sunt curios cum arata !
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

klyn
just curious

Mesajde klyn » Mar 25-Aug-2009 15:10

o sa pun o poza cand o sa le schimb... dar discurile sa fie problema? precizez ca face treaba cu trepidatiile doar cand franez (mai trepideaza si cand trec de 130km/h dar foarte putin si presupun ca aceste trepidatii intra in alta categorie, gen anvelope si jenti uzate, bielete de directie, etc.)

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 25-Aug-2009 15:21

de la discuri pare a fi, nu mai fi asa neincrezator... trebuie sa pui altele, impreuna cu un set de placute noi!

mihai, cu cx-ul break am facut cu un set de discuri peste 150000, am dat masina si cred ca tot cu alea merge respectivul si acum. culmea e ca discurile au fost puse de la alt cx, tot second :lol:.

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Mar 25-Aug-2009 19:38

Atunci cand franezi iti trepideaza volanul, indiferent de viteza masinii. Am avut aceasta defectiune la o HONDA CIVIC CRX, iar acum o am si la o HONDA CIVIC pe care o tin mai mult pentru deplasari in oras in zilele foarte aglomerate.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 25-Aug-2009 20:08

mihaistan scrie:130 de mii cu discurile originale... uou ,e ceva ... spatele franeaza mult mai putin ... deci si daca ar fi uzate rau(oricum sunt si cele spate uzate la km astia) nu vibreaza asa rau ! de curiozitate... te rog sa pui o poza cu discurile actuale :wink: sunt curios cum arata !

eu am schimbat discurile fata la 260.000 km, iar cele din spate sunt originale...
dupa parerea mea, e sigur de la discuri si nu cred ca sunt determinanti doar kilometrii...

eu am intalnit discuri care nu aveau nici 20.000 si s-au ovalizat pt ca amicul meu in cauza, a intrat cu viteza mare intr-o balta, dupa ce folosise f mult frana...
venea de la munte si a coborat pe frane...
ufff...si daca nu l-am invatat de frana de motor...

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

discuri ovalizate C4

Mesajde toro » Mar 25-Aug-2009 21:17

Poti verifica daca ai acea bataie f.simplu. Dai jos discul(rile) si le prinzi pe strung (centrate bine) si cu un ceas comparator verifica meseriasul bataia. Verifici la discul fata( ventilat) atat pe exterior cat si pe interior. Diferentele nu pot fii mai mari de 5 -6 zecimi. DAR si parerea mea ca este nevoie a le schimba in cazul cand ai acele simptome .
Peace on earth ... War under the blanket !

vlad c4
pasionat

Mesajde vlad c4 » Mar 25-Aug-2009 23:46

La reprezentanta Citroen ar trebui sa aibe un comparator (ce se monteaza pe telescop) si iti citeste planeitatea discurilor. Daca sare de 5 miimi ar trebui sa pui altele, dar dupa simptomele ce le zici tu asteapta-te sa le schimbi si placute, avind in vedere ca pui discuri noi.
Si tu chiar ai 130.000 km cu dicurile originale ?

klyn
just curious

Mesajde klyn » Vin 28-Aug-2009 18:04

Multumesc tuturor pentru raspunsurile date, pana la urma am fost azi sa schimb discurile si placutele de frana pe fata.
Concluzia: problema erau discurile. Acum nu mai face... o sa ies in weekend cu ea din Bucuresti sa o testez mai mult. Din ce am inteles franele in primii 500 km nu prea o sa tina foarte bine. Mi-a si intrat foarte des ABS-ul azi la frane mai bruste.

Mai jos am uploadat niste poze (pozele sunt foarte mari <aproximativ 3 mb>, asa ca s-ar putea incarca putin mai greu) despre cum aratau componentele schimbate inainte:
1. discuri_inainte
2. placute_de_frana_inainte
& cum aratau si cele noi (cu care le-am schimbat)
3. discuri_dupa
4. placute_de_frana_dupa

Pentru cei pe care ii intereseaza partea financiara la aceasta problema, o sa enumar mai jos preturile pentru fiecare componenta in parte:
Atentie: Au fost achizitionate pentru Citroen C4, 1.6 HDI, 90CP

1. set placute de frana (ambele roti - fata) - 100 lei
2. set discuri (ambele roti - fata) - 260 lei
3. manopera (montare) - 100 lei

TOTAL = 460 lei

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

discuri ovalizate C4

Mesajde toro » Vin 28-Aug-2009 19:48

Discurile fata nu sunt uzate.Pune sublerul si fa o diferenta la grosime.la cel uzat si cel nou. Nu ai mai mult de 2mm pe fata(interior -exterior) uzura. La 130.000Km . ar fi trebuit sa arate mult mai uzate. Problema este cu placutele. Cum si de ce sau crapat (se vede in poza) .Banuiesc ca sa produs o deformare termica si fisura placutei in contact cu apa rece. Este doar o parere. Preturile destul de rezonabile !
Peace on earth ... War under the blanket !

klyn
just curious

Mesajde klyn » Lun 31-Aug-2009 18:46

revin cu un update:
In weekend am fost cu masina pe A1, unde am observat ca problema cu tremuratul atunci cand franam de la viteze mari nu disparuse;
Pana la urma am zis sa incerc sa schimb si rotile de pe fata.
Am luat rotile de la alt C4 si le-am pus in locul alor mele.
CONCLUZIA: masina se comporta normal fara nici o problema.
Asa ca am schimbat roata fata dreapta (identificata ca fiind cea problematica) si acum totul merge ok.

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”