ESP+ASR

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

RollerMAN
pasionat

Mesajde RollerMAN » Mar 29-Dec-2009 13:25

SPF scrie:Scuza-ma dar trebuie sa fii complet atehnic sa spui ca ESP iti toceste placutele de frana si discurile iarna.

Iar pentru cei care nu vor ESP, nu sunt obligati sa mearga cu el. ESP+ASR este deservit de o siguranta separata care poate fi scoasa si la revedere ESP.

Iar celui care a spus ca ESP este prost ca daca iti fuge fata in urma corectiei te azvarle de borduri, copaci, pe contrasens sau pe luna, vreau sa ii spun ca ESP face niste corectii extrem de fine care opresc sau diminueaza derapajul. In niciun caz nu-l accentueaza sau nu-l contreaza cu brutalitate. In 99% din cazuri, daca nu conduci ca descreieratul, aproape ca nu simti ca te-a corectat ESP-ul.

In primul rand ia incearca tu sa scoti siguranta de esp+asr....o sa ai o surpriza....se cheama ca ramai fara servodirectie!

In al 2 lea rand ESP este un GUNOI care nu te ajuta mai la nimic, exceptie fiind situatia cand masina fuge de fund stanga dreapta...dupa ce ai evitat un obstacol si ti-o pune inapoi pe traictoria dreapta.

ESP nu prea e cazu sa iti intre finut......cand a intrat simti clar cum isi schimba masina directie, se aude si se simte cum iti caraie franele.

Si sa vezi ce surprize placute iti face esp-ul cand incepi sa mergi tare cu masina si te trezesti intr-o curba ca tu iei de volan constient fiind ca masina poate lua acea curba si se trezeste esp-ul sa intre in actiune...de vezi cum o ia in directia pom, gard, bordura din exteriorul curbei din cauza understeer-ului facut de esp....si sa vezi cum te trec toate transpiratiile si nu stii cum sa o scoti mai rpd d acolo....

Dupa parerea mea ESP-ul decuplabil complet trebuia sa existe pe toate masinile, nu doar pana la 50 la ora...eu unul sunt fericit k la mine se decupleaza de tot ...dar...stiu multi care injura esp-ul....si unii au avut si accidente din cauza lui
C4 By Loeb 2.0 180+ HP
Alpine 9855r , Genesis Profile 4 Ultra, Genesis Series III Stereo 60 , Genesis Audiophile A16.02 , Ground Zero GZRB25x, Standartplast soundproofing

viorelovidiu
pasionat
Masina: Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive
2: Ex: 3 x Citroen c5 2005 (2.0i, 2.0hdi, 2.2hdi)

Mesajde viorelovidiu » Mar 29-Dec-2009 15:49

:roll: pe mine unul m-a ajutat de multe ori.

Intr-o situatie (si singulara de altfel) veneam pe DN1 spre bucuresti dupa un tur de forta pe munte - eram praf de oboseala - atipisem pt o secunda la voland si cand mi-am revenit m-am trezit cu un fund de q7 in fata iesit putin in prima banda (superloc de parcare isi gasise) am tras brusc de volan spre stanga moment in care am auzit scartait de roti si martorul esp/asr aprins in bord. Am evitat q7-ele milimetric si nici macar nu am pus frana.

intr-o situatie mai concreta, pe zapezile care au fost recent am tras mai brusc de volan si am simtit cum fuge derapeaza putin de tot dupa care a intrat esp si a indreptat oarecum violent masina pe directia in care am virat rotile. tot pe zapezile astea am facut loc celui din fata pe o strada destul de ingusta si am intrat cu partea dreapta in zapada destul de mare si derapam inspre masinile parcate, dar am tras de volan stanga si intr-o secunda m-a smucit inspre stanga evitand astfel coliziunea, prietenul din dreapta era convins ca intru in masina parcata :oops:

Cred ca este important sa simti cand intra esp si sa tragi de volan in sens invers un pic cat sa nu fie corectia prea brusca...
Il consider util acest sistem.

Astea sunt impresiile unuia care are permis de 2 ani si conduce o masina cu esp/asr de jumatate de an :roll:
Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive 280cp dpf off 8)

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”