SPF scrie:Scuza-ma dar trebuie sa fii complet atehnic sa spui ca ESP iti toceste placutele de frana si discurile iarna.
Iar pentru cei care nu vor ESP, nu sunt obligati sa mearga cu el. ESP+ASR este deservit de o siguranta separata care poate fi scoasa si la revedere ESP.
Iar celui care a spus ca ESP este prost ca daca iti fuge fata in urma corectiei te azvarle de borduri, copaci, pe contrasens sau pe luna, vreau sa ii spun ca ESP face niste corectii extrem de fine care opresc sau diminueaza derapajul. In niciun caz nu-l accentueaza sau nu-l contreaza cu brutalitate. In 99% din cazuri, daca nu conduci ca descreieratul, aproape ca nu simti ca te-a corectat ESP-ul.
In primul rand ia incearca tu sa scoti siguranta de esp+asr....o sa ai o surpriza....se cheama ca ramai fara servodirectie!
In al 2 lea rand ESP este un GUNOI care nu te ajuta mai la nimic, exceptie fiind situatia cand masina fuge de fund stanga dreapta...dupa ce ai evitat un obstacol si ti-o pune inapoi pe traictoria dreapta.
ESP nu prea e cazu sa iti intre finut......cand a intrat simti clar cum isi schimba masina directie, se aude si se simte cum iti caraie franele.
Si sa vezi ce surprize placute iti face esp-ul cand incepi sa mergi tare cu masina si te trezesti intr-o curba ca tu iei de volan constient fiind ca masina poate lua acea curba si se trezeste esp-ul sa intre in actiune...de vezi cum o ia in directia pom, gard, bordura din exteriorul curbei din cauza understeer-ului facut de esp....si sa vezi cum te trec toate transpiratiile si nu stii cum sa o scoti mai rpd d acolo....
Dupa parerea mea ESP-ul decuplabil complet trebuia sa existe pe toate masinile, nu doar pana la 50 la ora...eu unul sunt fericit k la mine se decupleaza de tot ...dar...stiu multi care injura esp-ul....si unii au avut si accidente din cauza lui