C4 1,6HDI 92CP zgomotos la CALD

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

OPPiuM
de-abia inscris

Mesajde OPPiuM » Sâm 17-Apr-2010 12:48

Buna tuturor,

Sunt fericitul (sper) posesor al unui C4 Berlina SH, 1,6 HDI 92cp 2005 ~95.000km
De cand am cuparat-o am observat ca odata incalzit motorul, mai exact daca merg prin minunatul trafic timisorean la ora de varf vreo jumatate de ora, zgomotul produs de masina se schimba, parca ar fi produs de un motor de 3,2L nu 1,6. Nu stiu cum sa il explic mai bine dar este un sunet de joasa frecventa, parca masina ar macina ceva in motor printre altele.

Prima mea parere ar fi legata de ambreiaj deoarece asa calda si masina plina imi trepedeaza toata masina la plecarea de pe loc. Daca e rece si masina e plina nu imi trepideaza. De asemenea la drum lung nu pare sa se manifeste la fel de puternic desi se schimba sunetul motorului si atunci putin.

Vreau sa intreb daca cineva s-a mai intalnit cu aceasta problema la C4 1,6HDI.
Mentionez ca nu pare sa fie probleme de patinaj al ambrriajului, dar prinde foarte sus in schimb, e suficient sa ciupesc putin pedala de ambreiaj si pot shimba lejer viteza; am inteles ca asta nu e prea bine si cum ca ambreiajul ar fi terminat.

Astept sugestiile voastre.
Toate cele bune.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Sâm 17-Apr-2010 13:07

este foarte posibil sa ai cureaua de distributie intinsa prea tare... se intampla foarte frecvent pt ca nu stiu multi sa o regleze cum trebuie...

vlad c4
pasionat

Mesajde vlad c4 » Sâm 17-Apr-2010 13:44

La km aia nu cred ca i-a schimbat cineva cureaua de distributie, avind in vedere ca prima data se schimba la 180.000 km in conditii grele sau 210.000 in conditii normale. Daca apesi ambreiajul nu dispare acel zgomot ?

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Sâm 17-Apr-2010 14:22

cat de sigur esti ca are km aia?

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Dum 18-Apr-2010 11:15

Mai se aude un zgomot de trancanit cand fulia de viblochen e uzata !

OPPiuM
de-abia inscris

Mesajde OPPiuM » Dum 18-Apr-2010 17:26

Multumesc de raspunsuri; si acum sa va raspund si eu:

Am observat ca in momentul in care apas ambreiajul zgomotul nu dispare :? , dispare in schimb daca trec de 4000-4500 ture :shock: , masina fiind cea mai zgomotoasa pe la 2500. Cred ca m-ati convins ca s-ar putea sa fie de la cureaua de distributie; in plus cand am schimbat uleiul mecanicul a zis parca ca are un zgomot in plus foarte subtil la relanti din partea dreapta (unde e distributia).

Despre kilometri nu am de unde sa fiu sigur ca sunt reali, la cumparare am verificat si eu volanul, schimbatorul, deschiderea usilor, si par ca noi toate, deci s-ar putea sa fie reali.

Cei din timisoara... imi recomandati sa merg undeva anume cu ea.. unde sa nici nu ma falimenteze, dar sa imi schimbe distributia cum trebuie?

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 19-Apr-2010 12:29

io zic mai degraba volanta, nu distributia
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

sorin2010
pasionat

??

Mesajde sorin2010 » Sâm 28-Aug-2010 09:13

?
din cate cunosc eu distributia are o rola intinzatoare nu prea ai ce regla la ea,se regleaza automat, in schimb exista un intinzator de lant intre axele cu came care ar putea produce zgomot dar poate mai degraba la rece decat la cald,cat despre volanta 1,6hdi 92 cp nu are volanta dubla deci nu vad de ce ar produce zgomot.
ramane totusi si varianta cu fulia motor.
draga opium masina ta e mai zgomotoasa la 2500 decat atunci cand treci de 4000-4500 de ture?
nu te supara dar la ce turatie schimbi viteza?nu simti ca iti zboara mottorul de sub capota?sau nu se aude ca nu mai poate?
vad ca esti din timisoara aveti acolo un atelier citroen EVEMAN ce ar fi sa dai o fuga acolo pana ai motorul intreg poate mai salvezi ceva.
bafta.

crilups
de-abia inscris

Mesajde crilups » Joi 10-Mar-2011 09:23

Salutare, ca tot veni vorba de vibratii, eu le simt mereu(si la rece si la cald). Asta se intampla cam de o sapt imediat dupa ce am facut revizia(schimbat filtre si ulei). Masina are putere, nu simt vreo diferenta, nu vad ca turatia sa fie mai mare decat pana acum, consumul e la fel. Insa vibratii le simt mereu, mai ales la plecarea de pe loc. Sunt atat de pronuntate ca le simt chiar si in pedala de acceleratie, in volan, trepideaza toata ce mai. Masina am cumparat-o noua si asta e a treia revizie(42500km). La fel am patit si dupa prima revizie insa vibratia nu era atat de pronuntata. Acum mi se pare cam puternica. Sincer nu stiu de la ce poate sa vina. Uleiul e acelasi 5w40 de la Total, exact cum scrie in carte, filtrele sunt Mann, am schimbat inclusiv filtrul de motorina. Ma gandesc ca nu se pune problema de distributie avand in vedere numarul de km. Se poate sa se fi dereglat ceva in timpul reviziei? Aveti vreo idee de unde poate veni chestia asta?

bogdanditu
just curious

Mesajde bogdanditu » Mar 22-Mar-2011 17:54

ai luato cu numere de franta?
daca nu a fost propietar roman primul...atunci inseamna ca ai vreo 195 000km.
nu exista masina adusa din franta care a fost pe firma sa aiva sub 100 000km.
pune-o pe tester!

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”