c4 probleme cutie robotizata

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

latenightevents
de-abia inscris
Masina: c4 gp

c4 probleme cutie robotizata

Mesajde latenightevents » Dum 06-Noi-2022 19:42

salutare
simt ca o iau razna.
c4 grand picasso, 2010, 1.6 hdi 109cp, cutia robotizata. masina la vreo 278000 km, provenienta Franta
cumparata de mine in iulie 2022, si a mers totul ok pana la final se septembrie cand pur si simplu masina s-a pus pe liber si nu a vrut sa mai cumpleze nicicum.
am dus-o la service la niste baieti ( mecanici din reprezentanta citroen care au plecat pe cont propriu )
diagnoza 1 - ambreiaj blocat ( ceva eroare pe cilindrul de ambreiaj,nu se mai citea pozitia cutiei, nu stiu exact )
s-a procedat la inlocuirea completa a ambreiajului ( volant, placa de presiune, disc, rulment, cilindru etc ) plus ulei nou in cutia de viteze plus ulei nou in robotul cutiei de viteze. ( plus revizia de ulei si filtre dar asta nu e relevant )
iau masina la ora 18 , a doua zi la ora 11 o duc inapoi pentru ca iar dadea sa se blocheze cutia ( sarea din auto in manual si facea figuri )
de atunci, nu i-a mai dat nimeni de cap . s-a reinitializat cutia , a functionat 2 ore, iar s-a blocat, si tot asa vreo 3 zile la rand.
pana la urma, iar s-a pus la diagnoza, s-a investigat
diagnoza 2 - robotul cutiei este defect . ( conform codului de eroare si simptomelor masinii producatorul chipurile recomanda inlocuirea robotului - 9000 ron nou )
am ales varianta ieftina si am cumparat de la dezmembrari o cutie completa cu tot cu robot, de pe care am demontat robotul si l-am pus pe cutia mea.
s-a facut initializare, bla bla ... masina a functionat excelent timp de 4 zile . excelent. dupa 4 zile iar s-a blocat
am dus-o inapoi cu platforma si de atunci nu mai stie nimeni ce sa ii faca.

oare masinile astea nu se pot repara ?
Sus

mihaistan
Moderator

Re: c4 probleme cutie robotizata

Mesajde mihaistan » Lun 07-Noi-2022 12:24

Ce coduri de eroarte au ramas?
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

BlueBear
de-abia inscris
Masina: C4 1.6 e-HDI

Mesajde BlueBear » Lun 08-Apr-2024 10:50

Salut,

Am un C4 2012 1.6 e-HDI cutie robotizata. Dupa o diagnoza in service citroen concluzia a fost : ambreiaj uzat , inlocuire kit complet. Au incercat o resetare a cutiei robotizate insa nicio schimbare.
Am ajuns la ei deoarece la plecare de pe loc are socuri destul de mari. (doar treapta 1)

O recomandare de service care sa si aibe diagnoza necesara pentru inlocuire kit ambreiaj prin Bucuresti? (eventual sector 4)

Merci !

AlinaEdan
de-abia inscris
Masina: Citroen C4 an 2014

Mesajde AlinaEdan » Sâm 29-Iun-2024 13:17

Aceeași problemă la un C4 din 2014… a doua oară… după înlocuirea robotizării din cutie (sau asa mi s.a spus). O iau razna complet. A doua oară când mă lasă în drum…nu mai merge mișcată nicicum… roți înfrânate. Dar nici reprezentanta nu știe ce are??? Măcar să ne spună nu mai încercați ca nu mai merge reparată…

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”