Design

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

2fast4u
just curious

Mesajde 2fast4u » Lun 24-Apr-2006 19:33

paco scrie:In ce sens a revolutionat industria auto?
Treaba cu muntele de tehnologie mi-aduce aminte de un amic ce spunea de vechiul Passat (generatia 85) ca e un "monument al mecanicii", expresie de care Marian a ras - pe buna dreptate! :o
Sa-l vad acum daca mai ia in ras "muntele de tehnologie"... :roll:

poate am exagerat un pic cu "revolutionat industria auto"
oricum mai arata-mi tu o masina ca acest citroen (si nu numai c4 cat si c6) si eu o mananc :D abia astept sa ma duc sa inchei contractul sa-mi iau c4-ul

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Lun 24-Apr-2006 19:51

Opel produce masini din 1899 iar Citroen din 1919, asta asa ca faima si istorie...

Citroen a introdus pt. prima data tractiunea fata, si-au dat seama ca ar trebui sa foloseasca tampoane de cauciuc la motor, au folosit structura metalica in locul celei de lemn sunt cate din lucrurile care au influientat pozitiv industria auto.
Fiecare brand are istoria lui mai mult sau mai putin interesanta dar, nu cred ca trebui amestecata in discutii care tin mai mult de gust.

arp
simpatizant

Mesajde arp » Lun 24-Apr-2006 21:19

Corect, am incercat sa-i atrag atentia domnului care considera ca Opel face masini de acum 3 ani...

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 24-Apr-2006 21:39

2fast4u: pai eu zic ca totusi designul astra h, plus dotarile (inclusiv optionalele) o situeaza pe aceeasi treapta cu c4, daca nu chiar putin mai sus, tinand cont ca astra a fost lansata inaintea lui c4; insa din alt punct de vedere pretul unei astra nu o mai face asa de "desirable" si in plus problemele tehnice (mai ales pe parte electronica) si raspunsul celor din service ar fi un dezavantaj pentru astra; un plus pentru c4 ramane totusi design-ul, hdi-cdti mi se pare egalitate (oare :?: )
cu atat mai laudabil cu cat astra h vine dupa o astra g care mie nu mi se pare decat o cutie cu roti si volan, buna numai pentru parcurile auto ale marilor companii (strict masina de asm)
@marian: am rezolvat pe clubcitroen semnatura, in schimb cand am vrut sa intru pe clubopel guess what! login error, debugg etc... nu vrea nici chip :twisted: oricum acolo voi adopta exact aceeasi semnatura :twisted: sa vad in cate zile imi iau ban :lol:
Cosmin
high energy music expression

arp
simpatizant

Mesajde arp » Lun 24-Apr-2006 21:46

ohoo, dar la probleme electronice si service de calitate, Citroen e tatal lor...te rog frumos, baietii din service m-au tratat cu sictir la un simplu scaun cu joc si zgomot la Xsara, iar la C4 electronica imi da de-a dreptul fiori...

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 24-Apr-2006 21:52

fiecare cu norocul lui :wink:
la vectra au asteptat sa ies din garantie, ne-au uscat de bani (schimbat etc) si in iarna tot nu mergeau abs+esp :!: :!: :!:
ps oricum suntem cam offtopic
nu vrei o vectra din 2003? :lol: :lol: :lol:
ca tata viseaza la bmw acum [-o< =P~
Cosmin

high energy music expression

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Lun 24-Apr-2006 22:06

Ca idee: nu Citroen a fost prima companie care a introdus discuri de frana pe rotile din fata? Pana atunci erau tamburi fata/spate, sau frana directa, pt cele cu tractiunea pe spate...

Hai sa lasam discutiile astea cu 'vs' ca nu isi au rostul! Nu cred ca este cazul sa generalizam: ba, c4 e proasta ca i s-a stricat sora-mii... Asta e ca si cum ai zice: toti romanii sunt tigani, ca vecinul meu asculta manele.. :lol:

Fiecare trebuie sa isi vada de propria ograda, si in fond, masinile sunt facute de om, nu de Dumnezeu, deci se pot strica oricand, idiferent de sigla care o au pe capota! :wink:
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

arp
simpatizant

Mesajde arp » Lun 24-Apr-2006 22:09

Pardon, daca ai citi cu atentie tot ce s-a scris pana acum ai sa vezi ca nu am spus nici un moment ca C4 este o masina proasta...am contestat doar ridicarea puerila in slavi a unei masini care e departe de a fi "minune a tehnicii"...Am posibilitatea sa compar direct 2 masini rivale din aceeasi clasa, spre deosebire de multi de pe aici, nu "cant" dupa ureche ci cunosc ambele masini pentru ca am mers mii de km cu ele...C4 este o masina compacta, construita pe o platforma ieftina de 307 si care aduce prea putin in lumea automobilului...sa lasam istoria, jos palaria pentru Citroen, a facut niste masini legendare, dar acum nu e cazul, a scos din palarie o masina banala, pe o platforma tehnica banala dar imbracata frumos si cu multe lcd-uri...aa, si volan cu butuc fix!

PS: nu vreau vectra, inca ma chinui sa scap de Xsara!! :lol:

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Lun 24-Apr-2006 22:20

arp scrie: aa, si volan cu butuc fix!

Te chiar ataca butucul asta... :lol:
Stai linistit ca maine poimaine apare Logan 2 cu butuc fix.. Citeam un topic pe alt forum despre stergatoarele Aero... Prima oara le-am vazut pe un Passat... Acum, toate masinile noi le au... NU ar fi ceva spectaculos daca am vedea 'butuce' fixe...

Cat despre C4 si platforma sa... Ok, e ieftina, ok, nu e reusita decat la desing, in deosebi! Sa le faca si altii, tot la fel, frumoase si ieftine si sa le vanda! Sefii stau la birou, vine marketingul, baga o reclama cu un robotel si o melodie intersanta si opa... C4 se vinde!

Tot o idee : imi place MULT de tot, reclama de la Astra, cu taticu care ii cumpara bebelusului masina! Este dementiala! Finalul este mortal!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

arp
simpatizant

Mesajde arp » Lun 24-Apr-2006 22:28

Asta cu butuc e o gluma, pentru ca in afara de chestia cu butucul si dracovenia aia cu vibratia in scaun cand depasesti linia fara semnal nu-mi mai vine nimic in cap interesant despre C4.

Pai din pacate, dupa statisticile APIA, C4 se vinde prost si Citroen in general, fiind doar pe locul 14 in luna martie...In fata sa sunt marci gen Chevrolet, Hyundai, Toyota, Ford, Fiat, Peugeot, Opel, etc...

Stiu reclama de la Opel de care zici...i-am luat si eu un GTC nepotului meu, a facut ieri 1 an... :P

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Lun 24-Apr-2006 22:39

arp scrie:Pai din pacate, dupa statisticile APIA, C4 se vinde prost si Citroen in general, fiind doar pe locul 14 in luna martie...In fata sa sunt marci gen Chevrolet, Hyundai, Toyota, Ford, Fiat, Peugeot, Opel, etc...

In general Citroen, nu s-a vandut bine niciodata! :lol:

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 24-Apr-2006 23:10

Subiectul discutiei este 'design' iar ca sa tragem o concluzie, cred ca la acest capitol C4 are 1-0 fata de opel. In rest toate sunt la fel de firave si se strica la fel pt ca contin un morman de electronica si tehnologie; acum se face totul comercial, ca sa le mai schimbe omu'. iar daca citroen e o marca prost vinduta cred ca in mare e si vina serviceurilor unde sunt angajati numai incompetenti si de aia fuge lumea: domne', asta e masina complicata... se repara greu - spun asta pt ca cel putin in craiova astia de la serviceuri sunt targa la citroenuri fie ele vechi sau modele noi si cred ca este o situatie generala.

arp
simpatizant

Mesajde arp » Mar 25-Apr-2006 11:48

Strict din punct de vedere al designului C4 Coupe - Astra GTC e cam 1-1 cu prelungiri... :lol:

el_ovy
simpatizant

Mesajde el_ovy » Mar 25-Apr-2006 13:11

arp scrie:Strict din punct de vedere al designului C4 Coupe - Astra GTC e cam 1-1 cu prelungiri... :lol:

"In 2006, grupul Midway a acordat modelului Citroen C4 titlul de "Cel mai bun design auto al anului 2006", in cadrul Salonului International Auto de la New York. [...] Citroen C4 devanseaza modelul BMW 3-series si versiunea europeana a modelului Honda Civic / Civic hybrid"

Vezi pe undeva Astra?
"After Night Falls... All Cats Are Leopards" I LOVE C4COUPE

2fast4u
just curious

Mesajde 2fast4u » Mar 25-Apr-2006 15:31

bezz scrie:2fast4u: pai eu zic ca totusi designul astra h, plus dotarile (inclusiv optionalele) o situeaza pe aceeasi treapta cu c4, daca nu chiar putin mai sus, tinand cont ca astra a fost lansata inaintea lui c4; insa din alt punct de vedere pretul unei astra nu o mai face asa de "desirable" si in plus problemele tehnice (mai ales pe parte electronica) si raspunsul celor din service ar fi un dezavantaj pentru astra; un plus pentru c4 ramane totusi design-ul, hdi-cdti mi se pare egalitate (oare :?: )
cu atat mai laudabil cu cat astra h vine dupa o astra g care mie nu mi se pare decat o cutie cu roti si volan, buna numai pentru parcurile auto ale marilor companii (strict masina de asm)

nu se compara astra cu c4. astra e urata. mi-e nu-mi place. hdi mai bun ca cdti? cred ca da. din datele tehnice 1.6hdi e mai bun ca 1.7cdti plus ca e si mai silentios

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”