Viteza maxima la c4
Moderator: Echipa Tehnica
Tu cred ca esti in continuare cel nelamurit! Limitare de turatie nu exista cand vine vb de viteza maxima la citroenul tau C4.
Cand ajungi la vreo 194, cu pedala la fund nu se mai intampla nimic, nici nu mai accelereaza nici nu se mai tureaza, este exact la fel cand incerci sa urci un mare deal cu a V a si 60km/h(tu parca mergeai in oras cu a V a si 60km/h). Ai pedala la maxim dar nu se tureaza masina si nici nu ii creste viteza..., pur si simplu masina nu are forta necesara sa accelereze, ea chiar decelerand.
Cam aberant exemplul dar poate asa intelegi...aa si sa nu uiti ce forta de frecare exista la viteza aia...cat vrei sa impinga si motorasul ala?
Cand ajungi la vreo 194, cu pedala la fund nu se mai intampla nimic, nici nu mai accelereaza nici nu se mai tureaza, este exact la fel cand incerci sa urci un mare deal cu a V a si 60km/h(tu parca mergeai in oras cu a V a si 60km/h). Ai pedala la maxim dar nu se tureaza masina si nici nu ii creste viteza..., pur si simplu masina nu are forta necesara sa accelereze, ea chiar decelerand.
Cam aberant exemplul dar poate asa intelegi...aa si sa nu uiti ce forta de frecare exista la viteza aia...cat vrei sa impinga si motorasul ala?
matrixu a scris
Pai nu este
. Eu doar am intrebat nu te-am contrazis.Se stie ca orice masina depaseste viteza constructiva scrisa in certificat, eu asta am intrebat ,cand trece peste, trece cu adevarat sau indica eronat?
@Stevey da-mi si mie un exemplu de masina cu 110CP care are vmaxima >200km/h declarata.
Pai nu este

Eu iti zic ca deja dupa ce depasesti 160-170 masina nu mai este sigura...
.
194 km/h este viteza maxima care o poate atinge motorul tau de 1.6 110CP.
Nu exista nici o limitare...atat poate. Ca o fi vreo eroare de cativa km in plus asta e altceva, si in mod sigur "la vale" sare si de 200.
Daca o pui pe un banc de probe o sa vezi ca atingi poate si 220, sau mai bine zis cei 224 ai lu' Mituc si 7000 de ture.

194 km/h este viteza maxima care o poate atinge motorul tau de 1.6 110CP.
Nu exista nici o limitare...atat poate. Ca o fi vreo eroare de cativa km in plus asta e altceva, si in mod sigur "la vale" sare si de 200.
Daca o pui pe un banc de probe o sa vezi ca atingi poate si 220, sau mai bine zis cei 224 ai lu' Mituc si 7000 de ture.
faceti altfel
luati un m6 (sau o octavia RS, un R32,un vectra opc sau gts ceva mai suparat acolo), mergeti frumusel pe autostrada, dati-i pedala pana la 200-224 km/h (luati-o progresiv) si veniti cu C4 in spatele masinii sus mentionate si "lipiti-va" bara la bara (mergeti in siajul sportivei, daca aveti tupeu).
sigur o sa poata mai mult de 194, mai mult decat 200, dar nu stiu daca o sa aveti asa noroc sa ajunga la 224.
grija la radare :P
cheers

luati un m6 (sau o octavia RS, un R32,un vectra opc sau gts ceva mai suparat acolo), mergeti frumusel pe autostrada, dati-i pedala pana la 200-224 km/h (luati-o progresiv) si veniti cu C4 in spatele masinii sus mentionate si "lipiti-va" bara la bara (mergeti in siajul sportivei, daca aveti tupeu).
sigur o sa poata mai mult de 194, mai mult decat 200, dar nu stiu daca o sa aveti asa noroc sa ajunga la 224.

grija la radare :P
cheers
Cosmin
high energy music expression
high energy music expression
Pe panta aia la intoarcere pe A2 sare de 200 ;) !

Tot pe valea aceea am batut eu kilometraju la un Tico de la servici! Cand am ajuns in Buc nu mai intra a5a! Si nici ca a mai intrat

Tot pe valea aceea am batut eu kilometraju la un Tico de la servici! Cand am ajuns in Buc nu mai intra a5a! Si nici ca a mai intrat

[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]
Matrixu scrie:Un BMW M6 are viteza maxima limitata la 250km/h, fara limitare gurile rele spun ca s-ar apropia de 290, altii doar 280 etc.
E putin offtopic, dar cica M3 cu limitarea de viteza scoasa ajunge la 300 (atit arata pe bord, cu GPS-ul nu se stie inca:) ). De m6 nu stiu, probabil fiind mai mare nu poate chiar daca are cu vreo 150CP (cred) mai mult (si cu vreo 200kg cred).
kata scrie:unde ziceai ca lucrezi?
Asta era anul trecut cand inca eram nou la ei si am primit cea mai varza masina din firma! Si am terminat-o definitiv!
Acum am una noua, de care am grija

[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]
-
- Pro Motor Rm.Valcea
stevey scrie:Intrebarea initiala era daca masina este si limitata electronic la viteza din certificat 194 km/h sau este doar viteza constructiva, peste care masina nu mai este sigura.
Este simplu: atata poate masina.Ea ar fi sigura si la 225, dar nu mai poate motorul...

Masinile limitate in viteza maxima sunt cele care ar depasi 250m/h, nu e cazul despre citroen din cate stiu eu!
206km/h, pe A2, cu 4 oameni in masina (doar pe indicator, fara GPS).
Pana la 190km/h, urca fara nici o problema. De la 190km/h la 200 km/h se chinuie (ajunge in cateva zeci de secunde in care pedala e apasata la maxim).
Peste 200km/h urca "ocazional"
Daca mergi mai mult timp (de la 5 min in sus) cu pedala apasata la maxim, nu scade "din proprie initiativa" sub 199-200km/h, dar nici nu mai are chef sa urce.
Am 2700 km la bord, pana in 1500 de km nu am reusit sa trec de 199km/h.
Consum instantaneu cu pedala la max: 13.7l/100km.
Pana la 190km/h, urca fara nici o problema. De la 190km/h la 200 km/h se chinuie (ajunge in cateva zeci de secunde in care pedala e apasata la maxim).
Peste 200km/h urca "ocazional"

Daca mergi mai mult timp (de la 5 min in sus) cu pedala apasata la maxim, nu scade "din proprie initiativa" sub 199-200km/h, dar nici nu mai are chef sa urce.
Am 2700 km la bord, pana in 1500 de km nu am reusit sa trec de 199km/h.
Consum instantaneu cu pedala la max: 13.7l/100km.
-eu m`am lecuit de viteza , vizitati : http://www.peugeotclubromania.ro/forum/ ... php?t=2433 ptr mai multe detalii 

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”