cutie automata
Moderator: Echipa Tehnica
cutie automata
Am comandat un C4 cu cutie automata care ar trebui sa-mi parvina undeva in luna noiembrie. Ma gandeam ca daca nu sunt kiar singurul posesor(ma rog...viitor posesor) al unei cutii automate, isi mai varsa cineva pe aici gandurile si impresiile despre C4 BVA.
-
- Pro Motor Rm.Valcea
-
- Pro Motor Rm.Valcea
Eu am intrebat ce cutie t-ai comandat.
Exista din sept 2006 o cutie sensodrive mecanica cu comenzi actionate electronic de catre calculatorul de cutie de viteze. Aceasta cutie se monteaza deocamdata numai pentru motorul de 1,6 HDI 110CP pe C4 si C4 Picasso.
Daca ti-ai comandat motorul 1,6i 16V benzina, atunci va fi cutie BVA.! hidramata normala, fara comenzi la volan si cu o posibila selectie manuala a treptelor, dar va ramane hidramata!
Exista din sept 2006 o cutie sensodrive mecanica cu comenzi actionate electronic de catre calculatorul de cutie de viteze. Aceasta cutie se monteaza deocamdata numai pentru motorul de 1,6 HDI 110CP pe C4 si C4 Picasso.
Daca ti-ai comandat motorul 1,6i 16V benzina, atunci va fi cutie BVA.! hidramata normala, fara comenzi la volan si cu o posibila selectie manuala a treptelor, dar va ramane hidramata!
-
- Pro Motor Rm.Valcea
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Nu ai de ce. O cutie hidramata isi are avantajele ei.
Varianta cu padele la volan e o gaselnita ca sa semene cu alea din F1. La masinile astea, cutia e de fapt manuala, doar comanda e automata.
Tu vei avea o cutie automata adevarata. Aici e o discutie lunga, dar ideea e ca nu ai de ce sa iti faci griji. Poate doar in ceea ce priveste consumul
@mituc: hidramata = automata. Denumirea vine de la primele cutii automate care se numeau Hydra-Matic.
Varianta cu padele la volan e o gaselnita ca sa semene cu alea din F1. La masinile astea, cutia e de fapt manuala, doar comanda e automata.
Tu vei avea o cutie automata adevarata. Aici e o discutie lunga, dar ideea e ca nu ai de ce sa iti faci griji. Poate doar in ceea ce priveste consumul

@mituc: hidramata = automata. Denumirea vine de la primele cutii automate care se numeau Hydra-Matic.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
nu de faptul ca este full automata imi faceam griji, ci de fiabilitate. Oricum am condus foarte multi km acum cativa ani o automata si de atunci m-am indragostit.Ma oftic ingrozitor ca pe tot forumul asta nu am gasit macar o impresie despre citroen C4 automat. In RO din pacate sunt foarte putine cereri pentru astfel de masini din cauza faptului ca am ramas cu mentalitatea ca daca nu exista "facaletz" nu suntem suficient de barbati...kilu meu 

-
- Pro Motor Rm.Valcea
bobbu scrie:nu de faptul ca este full automata imi faceam griji, ci de fiabilitate. Oricum am condus foarte multi km acum cativa ani o automata si de atunci m-am indragostit.Ma oftic ingrozitor ca pe tot forumul asta nu am gasit macar o impresie despre citroen C4 automat. In RO din pacate sunt foarte putine cereri pentru astfel de masini din cauza faptului ca am ramas cu mentalitatea ca daca nu exista "facaletz" nu suntem suficient de barbati...kilu meu
Eu unul as conduce o masina ce are cutie automata, dar pe un motor mare 2.5, 3.0 etc unde poti avea reprize bune determinate de puterea mare amotorului.
Pe un 1.6 mi se pare doar o facilitate pentru oras si atat.
Nu e vorba de barbatie la kilu tau ci de senzatia pe care ti-o da o cutie automata pe o masina cu un motor mic
Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”