C4-cum e in alte tari

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

dannastasa
simpatizant

Mesajde dannastasa » Vin 12-Ian-2007 15:26

@stevey: ai ceva dovezi concrete sau doar asa.... vorbe in vant :?:

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Vin 12-Ian-2007 15:34

hai k sunt derutat de tonul vostru...
pana la urma e un forum in care fiecare isi exprima ideile si nu are nimeni ce sa zica.
Nu cred ca e normal sa ne aprindem asa si sa va raspund cu aceeasi moneda.
Totusi, cred ca eu am fost intr-o uzina citroen si am vazut cu ochii mei cam ce se petrece pe acolo.
Mai mult, eu nu incerc sa aburesc pe nimeni, pur si simplu am vazut cum se luau piesele(inclusiv motorulasamblat cu cutie cu tot) fara vreo eticheta speciala (gen rebut) si un simplu muncitor, orb sau nu, se apuca de montaj.
Vreau sa nu mi-o luati in nume de rau si imi cer scuze daca am suparat pe cineva.
Mugurel
P.S. Matrixu, crezi ca exista o matrita speciala pt ornamente destinate Romaniei? cred ca e o confuzie undeva.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Vin 12-Ian-2007 15:42

Problema nu e la asamblare unde probabil toate masinile beneficiaza de un tratament egal. Problema e la controlul de calitate care se face dupa iesirea de pe linia de fabricatie. Acolo masinile pot fi sortate in functie de imperfectiunile mai mari sau mai mici pe care le prezinta.

Nu trebuie sa uitam ca preturile masinilor, cel putin la Citroen, sunt mai mici in Romania decat in Franta. Un motiv in plus pentru ca masinile mai slabe calitativ sa ajunga in Est.

Asta e parerea mea, e greu de dovedit ca asa stau lucrurile si in realitate. Asta numai producatorul o stie...

dannastasa
simpatizant

Mesajde dannastasa » Vin 12-Ian-2007 16:18

Preturile sunt mai mici la noi datorita faptului ca volumul de vanzari Citroen este mic si drept urmare Citroen a redus preturile pt a putea patrunde mai bine in piata - vezi promotia Urban Jungel! :wink:.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Vin 12-Ian-2007 16:30

dannastasa scrie:Preturile sunt mai mici la noi datorita faptului ca volumul de vanzari Citroen este mic si drept urmare Citroen a redus preturile pt a putea patrunde mai bine in piata - vezi promotia Urban Jungel! :wink:.

Corect, e o strategie de marketing, care poate nu reflecta costurile reale de productie. Dar tocmai costul mai mic pe care si l-a impus Citroen pe piata romaneasca poate fi o tentatie pentru producator de a trimite in Romania masini care au iesit in urma controalelor de calitate cu rezultate nu prea grozave.

Inca o data, e doar o ipoteza pe care o fac. Chestia cu doua linii de fabricatie, una pentru Vest si alta pentru Est, mi se pare si mie deplasata. Dar cred ca e de bun simt pentru oricine ca dupa ce ies de pe linia de fabricatie, masinile nu sunt identice din punct de vedere calitativ. Sunt procese tehnologice care nu pot fi 100% controlate riguros si ca orice lucru pe lumea asta, nimic nu iese perfect. Producatorul poate face (daca vrea) o sortare a masinilor in functie de imperfectiunile pe care le constata la masini in urma controlului de calitate. Ce nu poate constata in urma controlului de calitate sunt defectele ascunse, dar asta e alta poveste. Orice producator stie (sau ar trebui sa stie) care sunt verigile slabe pe linia de fabricatie si care sunt lucrurile cele mai importante pe care trebuie sa le controleze inainte de a livra masina.

Vreau sa cred totusi ca Citroen nu face o astfel de sortare a masinilor dupa controlul de calitate. Sper.

dannastasa
simpatizant

Mesajde dannastasa » Vin 12-Ian-2007 16:39

vldst scrie:Producatorul poate face (daca vrea) o sortare a masinilor in functie de imperfectiunile pe care le constata la masini in urma controlului de calitate.

Nu este posibila o sortare a masinilor pt ca fiecare masina chiar si cele de stoc sunt fabricate pe baza unor comenzi date de fiecare dealer in parte pe baza unor cote de fabricatie alocate de importatorul oficial pt tara respectiva - iar specificatiile masinilor sunt stabilite de fiecare dealer in parte - din acest motiv unii dealeri au un stoc mai mare de masini negre spre exemplu sau mai bine dotate - fiecare isi face un calcul in functie de cererea din zona alocata.

Aledar1199
simpatizant

Mesajde Aledar1199 » Vin 12-Ian-2007 16:58

"Nu trebuie sa uitam ca preturile masinilor, cel putin la Citroen, sunt mai mici in Romania decat in Franta. Un motiv in plus pentru ca masinile mai slabe calitativ sa ajunga in Est"

complet gresit.

pretul difera din alte motive. si acela este echiparea standard. aceeasi varianta de echipare afara costa mai mult pentru ca are mai multe chestii pe ea.

de exemplu la pt est varianta x poate sa aiba 4 airbaguri standard, pe cand in vest poate sa aiba 6.

de aici diferente de pret.

stevey, drumurile conteaza enorm, si ca sa te fac sa intelegi mai bine, compara masina cu un om.

daca ia bataie zi de zi timp de 5 ani, sau daca nu ia bataie, cred ca este o diferenta enorma.

zic si eu acum, nu dau cu parul!

tzun
simpatizant

Mesajde tzun » Vin 12-Ian-2007 18:18

fratilor pe bune dak va inteleg !! eu cred ca toate masinile au aceleasi piese si facute la fel pt tot omul de pe glob !! nu vad de ce ar face masini mai proaste pt altii !!

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Vin 12-Ian-2007 18:58

@Tzun pai nu fac masini proaste pt. altii alea le primim noi.

@Aledar1199 Ba exista diferente mari de preturi.Uite exemplu de pret din revista frantuzeasca action auto moto: 1.6i 16v VTR ,cea mai slaba vers la ei, 3p 18 100e (oare ce mii de dotari o fi avand masina asta in plus oare volan poleit cu aur?) 1.6 16v Pack 5p 18 150e.Si acum versiunea de varf 1.6i 16v Exclusive 5p 21 650 e.Si acum o mica comparatie cu vw golf V tot de la ei: Golf V Trend 1.6 cea mai slaba dotare 17 030e 1.6 Confort 18 670e.Preturile sunt din iunie 2006.

@MUGUREL PIRSCOVEANU Nu trebuie sa fii deranjat de ton ca e doar scris si nu s-a aprins nimeni.Eu zic ca se stie destul de bine aceasta problema si nu este necesara nici o alarmare.Dar ca sa aud aceasi chestie pe care am auzit-o de la dealeru care mi-a vandut masina "e buna domle ca-i din franta nu e facuta pt. est astea sunt bazaconii" sincer ma apuca rasul.Ca mai sunt oameni care cred ca ei primesc acelasi produs 1st hand ca la fancezi nemti sau ce or fi ei e problema lor sunt cei mai buni clienti.Tot inainte.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 12-Ian-2007 19:10

MUGUREL PIRSCOVEANU scrie:P.S. Matrixu, crezi ca exista o matrita speciala pt ornamente destinate Romaniei? cred ca e o confuzie undeva.

Nu stiu Mugurel ce sa zic...sincer m-am tot uitat la plasticele alea si erau altfel... Exista si posibilitatea sa fac eu o confuzie, destul de mica insa.. :roll:

M2
just curious

Mesajde M2 » Vin 12-Ian-2007 21:40

Salut tuturor inca o data si multumesc Trac3r pentru urarile de bun venit. Pe scurt : masina am luat-o prin mai anul trecut si am in jur de 8000 km.
Merg nu mult si cuminte in general -no more de 140 in afara orasului :D In oras insa imi place sa bag piciorul in forta in ea ( in varsovia au un fel de autostrazi interioare construite mai peste tot si cand nu sunt ore de varf se merge usual cu 90-100); din cauza asta si pentru ca nu merg calculat am permanent un consum rotund de 12,5 cu ea :)
referitor la radio nu pot compara exact pentru ca excesiv de rau nu este iar in varsovia sunt cateva cladiri foarte inalte ( 40 -44 de etaje, or ecrana semnalul(?) :?: ). anyway referitor la facut in alta parte. sunt convins ca nici un producator nu face special anumite produse pentru o destinatie anume. ce pot sa va spun este ca, cu siguranta nimic nu se pierde. stiu personal din alte experiente pe care prefer sa nu le postez. cel putin inainte de intrarea in ue sunt mai mult ca sigur ca exista posibilitatea de a se trimite masini cu buguri catre astfel de destinatii ca si romania. aveti exemplele in fata ochilor. o gramada de lucrari executate numai de firme de renume din strainatate si calitatea lor este incredibil de proasta. va mai dau un exemplu: nu stiu cata lume din cei umblati pe afara au remarcat un amanunt: toate autobuzele de UE au in primul rand scaune cu tapiterie!!! numai in romania fundul romanului sta pe plastic 8) intrebarea mea este daca la achizitionare firmele producatoare au prezentat cuiva tapiteria ca si accesoriu, fiind refuzat de partea romana :?: ... iau o pauza acum..ma mai interferez later :P

M2
just curious

Mesajde M2 » Vin 12-Ian-2007 22:11

Stevey zicea:

Eu zic ca diferentele sunt mai mari si pe sub capota decat la aspect.Treaba sta in felul urmator spre exemplu:se fac mai multe transe de piese (ce e logic: o piesa nu va fi la fel de buna sau perfecta ca prima samd) categoria 1 categoria 2 si categoria 3.Categoria 1 sunt cele mai reusite deci sunt pt.francezi nemti etc categoria 2 mai putin reusite sunt pt. est( romania rusia etc.) si categoria 3 pt. restu arabi etc.Daca voi credeti ca primiti aceeasi marfa ca francezu imi pare rau dar va inselati amarnic.
[size=12]
Problema nu e la asamblare unde probabil toate masinile beneficiaza de un tratament egal. Problema e la controlul de calitate care se face dupa iesirea de pe linia de fabricatie. Acolo masinile pot fi sortate in functie de imperfectiunile mai mari sau mai mici pe care le prezinta.
[/size]

Nu stiu cum se fac controalele, sunt convins ca sunt numeroase si riguroase si inclin sa ii dau dreptate lui stevey. .sunt cazuri (nu ma refer la masini, puteti sa va ganditi la electronice de ex) cand sunt lansate pe piata versiuni inferioare si teoretic diferite ale aceluiasi produs dar ele sunt in fapt buguri de productie care..nu se arunca:) sunt curios insa daca pe langa buguri mai exista si alte criterii prin care se selecteaza unde se trimit masinile. costurile de fabricatie la orice produs includ deseori strategii destul de complexe prin care pot fi reduse. astfel daca se produc 1000/10000(cate vreti voi) de borduri, nu m-ar mira daca un procent de 20 % sa fie produs din alt material (mai ieftin). apoi la selectarea destinatiei din start s-ar putea aplica anumite criterii de selectie. in nici un nu pot sa accept ca la orice firma, cat de mare ar fi, nu exista planificari pana in ultimul amanunt pentru reducerea si amortizarea costurilor.

catalin_dsc
simpatizant

Mesajde catalin_dsc » Vin 12-Ian-2007 22:23

Calitatea plasticelor si a finisajelor este aceeasi la toate marcile de masini vandute la noi.Fara sa credeti ca bat campii,plasticele de la masina mea (viitoarea fosta masina cand va veni c4-ul comandat),Renault megane din 1996,fabricat in Franta au o calitate net superioara.Vreau sa va zic ca,am avut nevoie sa scot bordul si toate piesele si capacele de la boxe si tot ce a fost nevoie sa scot sunt finisate inclusiv pe partea interioara,unde presupusul client nu prea are ce cauta si nu prea are acces.Totusi asta poate fi si din cauza faptului ca acum se folosesc foarte multe materiale ecologice facute din orice altceva decat plastic normal.Diferentele de pret intre ce se vinde la noi si ce se vinde la ei sunt imense,practic un pret in Euro la noi este egal numeric cu un pret in lire sterline la ei.Sunt tare curios si dau un exemplu oarecare aici,daca un Passat din 2001-2002 vandut la noi in tara va apuca 300.000 km fara probleme majore cum apuca cele vandute in Germania de exemplu.Si diferentele pe linia de fabricatie sunt clare si am un exemplu,am un amic si tatal lui a lucrat la o institutie importanta si cand a fost vorba acu vreo 8 ani sa-si ia o Dacie s-a dus la Pitesti si a ales din 10 masini pe cea care "tragea mai bine".Toate masini noi ,iesite in ziua aia pe poarta fabricii.Sper sa am noroc ca viitorul meu C4 sa fie fabricat din piese calitatea 2 mai spre 1:D

REY
simpatizant

SPANIA C4

Mesajde REY » Mie 28-Feb-2007 21:48

Nu a mai spus nimeni nimic pe aici de vreo luna jumatate!
despre cum "e" la altii , va pun eu cateva poze sa vedeti o oferta la C4 in Spania, poze facute recent acum vreo 3 zile si sa vedeti ce jenti de 17" care mie personal mi-au placut foarte mult!
http://img409.imageshack.us/img409/7629/citroin8.jpg
http://img409.imageshack.us/img409/8646/citro1mx7.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/3613/citro2rp4.jpg
http://img409.imageshack.us/img409/3929/citro3vr3.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/5553 ... retrn5.jpg
Am vrut si eu sa imi cumpar si sa le aplic (ma refer la autocolantele acelea cu C4 by Loeb) dar nu aveau pe stok. :((
Iar de genti nici macar nu am intrebat cat sunt bucata (shame on me...) :rock:

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Joi 01-Mar-2007 08:06

Pai asta nu e doar la altii. Daca-ti comanzi la noi C4 by Loeb o sa arate fix la fel.

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”