Pana la urma ce este mai bun , nu mai conv. ca pret :b sau m

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

badkiddo
de-abia inscris

Pana la urma ce este mai bun , nu mai conv. ca pret :b sau m

Mesajde badkiddo » Dum 05-Aug-2007 14:50

eu si prietena mea ne-am cumparat un C4 .... 16i (benzina) 16v 110CC ...! din cate ne-am interesat toata lumea nea directionat catre o benzina ... mai ales ca noi nu vom parcurge mai mult de 25mii pe an .... as vrea sa mai aud sfaturi de la anumiti posesori ... ! inca ceva ... , am pus un kit pe ea ... enelon jante + stopuri .... si cei de la c%c tunning mi-au spus ca trebuie schimbate suspensiine ... credeti ca ar fi vreo problema cu masina daca schimb suspensiile ? ele sunt aceeasi dimensiune etc ... numai ca spun ei ca arcurile sunt sport ( mai tari ) ! Ms

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Dum 05-Aug-2007 16:34

poi daca nu calatoresti mult cu masina nu se merita un diesel mai bine o benzinica , suspensia sport practic iti coboara garda la sol si o face mai solida 8)

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Lun 06-Aug-2007 06:57

Ti-au spus ca trebuie schimbate suspensiile dintr-un motiv anume sau ca ar trebui schimbate doar ca sa arate masina mai bine? Ca daca ai schimbat jantele nu ai nici un motiv sa umbli la suspensii.

P.S.: diferenta dintre 1.6i si 1.6HDI se amortizeaza doar la pretul carburantului dupa aproximativ 70k km. Deci tu nefacind mai mult de 20k pe an... ai de mers serios.

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Lun 06-Aug-2007 09:12

Reiterez o intrebare anterioara: de ce ti-au spus sa schimbi suspensiile? motive pur estetice sau au ei o parere foarte proasta despre suspensia stock???
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

alesul
just curious

Mesajde alesul » Lun 06-Aug-2007 11:15

mituc scrie:Ti-au spus ca trebuie schimbate suspensiile dintr-un motiv anume sau ca ar trebui schimbate doar ca sa arate masina mai bine? Ca daca ai schimbat jantele nu ai nici un motiv sa umbli la suspensii.

P.S.: diferenta dintre 1.6i si 1.6HDI se amortizeaza doar la pretul carburantului dupa aproximativ 70k km. Deci tu nefacind mai mult de 20k pe an... ai de mers serios.

aici nu e chiar asa - mai e vorba si de revanzare, un diesel se tine mai bine pe piata decat o benzinara!

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Lun 06-Aug-2007 12:02

@alesul: poate in cazul automobilelor VAG, si in special in Romania, insa in ceea ce priveste
Citroen, Ford, Renault etc lucrurile nu stau chiar asa... in plus, eu cand imi aleg o masina ma gandesc
in primul rand la ce beneficii imi va aduce in utilizare nu la maximizarea "profitului" la revanzare...

PS: but hey, that's just me... oricum, daca e sa te iei dupa trendul romanesc actual, orice VAG (in special diesel)
e 'afacere', orice altceva e 'pierdere'... ceea ce e cel putin dubios... pai am vazut in Obor Pasat 2003 nimic special
1.9 TDI 130 CP la 13000 EUR si la 5 masini mai incolo Ford Mondeo 2004 Ghia 2.0 TDCi tot cca. 130 CP, dar mult
mai bine intretinut si mai rafinat ca model la 10500 EUR... Care credeti sa s-a dat primul???
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 06-Aug-2007 14:19

alesul scrie:aici nu e chiar asa - mai e vorba si de revanzare, un diesel se tine mai bine pe piata decat o benzinara!

Dar si pretul initial e (mult) mai mare. Si apoi nu cumparam masini ca sa avem ce vinde. In plus nu stiu cit va mai dura pina cind statul roman se va prinde ca la noi masinile sint impozitate doar dupa capacitatea cilindrica, pe cind in vest dieselurile sint taxate mai mult ca benzinarele :wink:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 07-Aug-2007 10:32

alesul scrie:aici nu e chiar asa - mai e vorba si de revanzare, un diesel se tine mai bine pe piata decat o benzinara!

Da, dar nu stiu daca vei lua mai mult de 1000EUR pe un HDi decit pe un benzinar (ambele de 1.6 zic). Poate si 1000EUR e diferenta mare daca ambele au, sa zicem, 50k km.

Btw, cit ar putea sa coste un C4 SX 1.6i de 40k km fara sa aiba 2 ani impliniti (si cu 3 ani garantie in total)? Sau unde as putea sa aflu pretul corect pentru o asemenea masina in conditiile in care nu a fost busita niciodata (doar zgirieturi prin parcari), nu s-a fumat inauntru, nu s-a mers cu geamurile deschise (deci tapitereia e intretinuta bine), nu s-a dat in motor si nu s-a abuzat in general de ea (plecari cu scritiiala de pe loc, intoargeri cu frina de mina si alte minuni), etc etc etc?

Dar un HDI asemenea?

alesul
just curious

Mesajde alesul » Mar 07-Aug-2007 11:05

acum 1 saptamana am vazut in autovit un c4 berlina - bej - 1.6hdi 10300 euro
cu 74.000 km!

dupa ochiul meu fusese lovit bine si era vandut de un tzigan - samsar!

deci ne putem face o parere!

in alta ordine de idei - peste 3 ani nu cred ca tdi-urile vor mai fi la asa mare putere - sunt prea multe pe piata si cererea va fi cu mult depasita de oferta!

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”