filtru benzina c.4

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

cheioan
de-abia inscris

filtru benzina c.4

Mesajde cheioan » Sâm 06-Dec-2008 10:10

Am facut saptamana trecuta schimbul de ulei la masina (c.4 1.4i 88cp 2005). Pe langa filtrele de aer,polen si ulei am cumparat (dupa seria sasiului) si un filtru de benzina. Problema e ca baietii care au facut revizia nu au gasit locatia filtrului de benzina(nu sunt niste meseriasi din spatele blocului, amandoi sunt mecanici la porsche romania). Ei spun ca e posibil ca masina sa nu aiba, lucru care ar fii foarte trist, avand in vedere calitatea carburantului de la noi.

Intrebarea mea este ARE? si dc da... UNDE? :?:

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Sâm 06-Dec-2008 14:22

din cate am inteles eu, la c4 filtrul de benzina este ceva gen direct in rezervor si nu se schimba. (de locatie nu sunt sigur, dar sunt sigur ca nu se schimba - mecanicii tai daca nu stiau astia inseamna ca n-au vazut in viata lor un c4)
WLD scrie:la 16v nici o problema nu e minora.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Sâm 06-Dec-2008 14:34

la C4 nu exista filtru de benzina din cel clasic (adica filtru care se schimba la revizie) ca la masinile mai jos de euro IV. exista in schimb un filtru mic, fixat undeva deasupra pompei de benzina, pe care l-ai putea schimba eventual la 80-100.000km.
zi-mi ce cod de motor ai ca sa iti arat o poza.

de fapt, orice cod ai, e acelasi filtru doar ca are o pozitie usor diferita.
uite asa arata:
Imagine
este reperul 11, are codul 1567 A5, in caz ca vrei sa il comanzi.

si mie mi s-a spus ca C1 nu are filtru de benzina, dar in realitate nu exista masini fara filtru de benzina. iti dai seama ca daca nu ar fi filtru deloc, orice graunte de praf sau mizerie care s-ar afla pe gura rezervorului ai putea sa il iei pe ciocul pistolului de la pompa si ar putea ajunge la injectoare.
ideea e ca se considera ca benzina euro IV este f. pura si nu mai necesita schimbare frecventa a filtrului. si cred ca intr-o tara civilizata acel filtru chiuar nu trebuie inlocuit vreodata. dar la noi, cred ca 80.000km ii ajung.

cheioan
de-abia inscris

Mesajde cheioan » Sâm 06-Dec-2008 15:31

multumesc pt informatie.da... codul este acelasi si piesa e la fel. decamdata am 60.000 de km, mai astept pana la 80.000 si il schimb atunci.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Sâm 06-Dec-2008 23:18

Motorul de 1.4 are filtru de benzina, cele de 1.6 nu au !

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Dum 07-Dec-2008 00:58

are filtru in sensul clasic? adica filtru care se schimba la o revizie fara sa trebuiasca umblat la rezervor pe sub bancheta? oricum, a ta are fiindca este mai veche. acum nu mai are niciun C4 filtru de benzina clasic. (decat cel mic din desen care teoretic nu se schimba)

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”