C4 Mana a doua Vs Dacia Noua

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

Bloodhowl21
de-abia inscris

C4 Mana a doua Vs Dacia Noua

Mesajde Bloodhowl21 » Lun 23-Apr-2012 12:38

Salutare!
Timp de 3-4 luni incerc sa gasesc o masina care sa mi se potriveasca, si evident ca ma atrage foarte mult Citroen C4 varianta cu 4 usi Hatchback.Insa cum nu am bugetul foarte mare , imi pot permite doar una la mana a doua si am gasit cateva masini fabricate in 2008 cu vreo 80.000 de km. De exemplu :
http://www.autovit.ro/citroen-c4-C23332795.html
Am fost sa vad masina aceasta si chiar am fost placut impresionat , insa evident ca am unele temeri in legatura cu starea tehnica a masinii , mai ales ca e adusa din afara. Cel care o vinde a zis ca este dispus sa ii faca teste oriunde vreau eu , insa tot nu as avea o garantie sigura.
Prietenii imi sugereaza sa nu arunc banii pe o masina la mana doua si sa mai strang ceva bani si sa cumpar una noua , exemplul fiind Dacia Sandero.Motivele principale ar fi ca as avea garantie la masina , iar piesele ar fi foarte ieftine cica. Eu nu ma pricep ,sincer , la masini si mai rau , sunt si sofer incepator.
In momentul de fata sunt pus sa aleg. Prima mea alegere ar fi evident sa iau C4 insa am fost avertizat ca , taxele sunt mari , piesele sunt super scumpe , intretinerea masinii te face sa te arunci in dambovita etc Si evident ca acest lucru nu s.ar intampla la un Sandero ( Prietenii mei sunt fani Dacia dupa cum observati :D )
Iar acum va intreb pe dumneavoastra, posesori de Citroen C4, ce ar trebui sa fac? Adica ce anume ar implica daca as achizitiona C4(taxe, intretinere)? Daca ar fi sa aleg C4 , ce ar trebuie sa fac ca sa ma asigur ca masina aleasa nu este una care se va dezmembra peste 5 luni ? Avand in vedere ca sunt incepator , sa merg pe o masina straina sau pe Dacia a noastra?
Multumesc foarte mult!

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 23-Apr-2012 15:51

eu iti spun sincer nici sa nu te gandesti la dacia. nu ca te-as sfatui sa iti iei c4, dar in nici un caz dacia sandero. singurul model care ti l-as recomanda de la dacia ar fi loganul diesel, dar ala e deja foarte scump nou.dintre cele 2 care le-ai etalat tu, as alege c4 clar, dar... daca ar fi sa aleg eu personal, nu as lua nici una din ele. nu stiu daca e corect sa dau exemple de alte marci aici, ca o sa imi sara colegii in cap, asa ca daca chiar vrei sa iti dau niste indicii, zi-mi si iti trimit pe privat.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Lun 23-Apr-2012 16:14

Eu nu am c4 ca am c5. Motivul principal pentru care am cumparat masina asta este ca ma simt bine in ea. Masina imi vorbeste. E placut de condus, e placut sa fii inauntru samd. Puteam sa imi iau de pe aceeasi bani un logan nou chel si cu motor mic e adevarat, dar unde mai e placearea de a conduce atunci?

Eu am condus si vreo 4-5 variante de dacia logan si C4 si C5 cateva si altele. Dacia logan se simte ca este facuta pentru a fi ieftina. Toate merg acceptabil pe ea, fiabilitatea nu e rea, dar e o masina de compromis.

Revenind la faptul ca esti sofer incepator: in primul an de condus (aproximativ) am facut niste greseli de condus pe care nici nu le pot concepe acum. Orice masina iti iei, gandeste-te si la posibilitatea de a face accidente, gandeste-te si la eventualele reparatii.
"If in doubt, flat out!"

Bloodhowl21
de-abia inscris

Mesajde Bloodhowl21 » Lun 23-Apr-2012 20:42

In primul rand multumesc pentru raspunsuri!
@dj01fad: trimite un pm , orice sfat/indicatie e bine venita
@mbc: M.am gandit la posibilitatea de accidente dar oare ce e mai rau : sa iti busesti masina noua tocmai achizitionata sau una la sh unde in cazul citroenului m.ar rupe cel mai probabil la buzunar?
Adevarul este ca eu caut o masina care e fabricata cel putin 2007-2008 si nu mai mult de 90.000 de km , consider ca sunt cerinte destul de ok daca vreau o masina cat de cat bunicica. La inceput am vrut sa cumpar o masina la sh iar cum mai mult de 5200 E nu vreau sa arunc , singurele modele pe care le.am gasit si mi.au placut au fost C4 , pegeout 307/208 si Fiat Grande Punto. Masinile berline nu sunt pe placul meu , avand in vedere ca o sa o folosesc mai tot timpul prin bucuresti , consider ca berlinele sunt foarte mari iar loganul mi se pare imens si nici nu ma atrage ca aspect.
Au si prietenii dreptate presupun pentru ca singura masina pe care as putea sa o iau noua ar fi sandero + ca as avea garantie.Ei au mers si pe ideea ca oricum masina o voi vinde peste 3-4 ani iar sa vinzi una la sh peste atatia ani , nu ai mai scoate nimic. Cu o masina noua ar fi altceva.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 24-Apr-2012 15:09

C4 este exact cat loganul de mare :)
Sa faci (tinichigerie) o masina noua costa exact la fel ca si o masina veche, depinde de cat de grav e afectata. Eu am facut cateva lucrari de genul asta la alte masini si au fost suportabile, in ideea ca nu am m-au omorat.

Daca mergi mult prin bucuresti si nu iti trebuie o masina mare, eu zic sa iei C2. C4 nu e nici cal nici magar. Are spatiu suficient, dar e aproape la fel de mare ca si C5.

Pui foarte mare accent pe garantia aia. Nu stiu daca iti dai seama cat de usor poate fabricantul sa dea vina pe tine pentru ceva ce nu merge corespunzator. Iti zice pur si simplu ca e vina ta. Chiar daca nu e vina ta, ce faci? Te judeci cu ei? Pierzi nervi, timp etc. Si inca ceva: la o masina 2nd hand pui ce consumabile vrei tu, nu ce consumabile vrea firma producatoare. Eu, de exemplu, pun ulei Liqui Moly pentru ca asa cred ca e ok. Evident ca nu poate sa imi zica nimeni nimic pentru ca e treaba mea. Se strica ceva? te duci frumos si o repari unde vrei tu, nu la reprezentanta. Eu am vazut la Dacia in Cluj niste tampiti...
"If in doubt, flat out!"

MikePop
pasionat

Mesajde MikePop » Joi 26-Apr-2012 23:42

Si eu am fost pus exact in situatia ta. Am vrut sa imi iau sandero nou cu gandul ca este o masina noua si nu o sa am probleme cu ea vreo 100 de mii de km. Dar cand am vazut cat costa unul diesel cu AC si geamuri electrice :))).... C4 ma face foarte fericit, ceea ce sandero nu o sa poata vreodata. Am c4 diesel de 6 luni si deocamdata nu se prezinta superb. Si vezi ca nu o sa gasesti vreodata masini pe autovit aduse din alte tari cu kilometri reali. Caluleaza si tu vreo 40.000 de km pe an si vei afla kilometri adevarati. Bineinteles ca mai exista si exceptii...

Nu sustin C4, dar cred ca o sa iti para rau daca iti iei un sandero/logan. Cand te vei da jos din orice masina si te vei urca in DACIA, mie personal imi vine sa plang :))))
Zambeste! Maine poate fi mai rau.

Mihai Martian
pasionat

Mesajde Mihai Martian » Vin 27-Apr-2012 12:24

Salut,

Fiind incepator si prima ta masina eu cred ca cel mai bine ar fi o masina mai veche si stare ok. Asta daca nu trebuie sa te bazezi foarte tare pe ea. Asa nu iti pare rau daca o zgarii, lovesti etc, teoretic nu pierzi asa mult la revanzare si la urmatoarea o sa stii mai bine ce iti doresti de la o masina.

Succes.

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Vin 27-Apr-2012 12:33

mai bine se duce singur si o aduce de afara decat sa se bazeze pe vorbe
nu sunt fan dacia logan sau sandero,dar am in familie 2 posesori de logan si au cu ele peste 150.000 si sunt foarte multumiti
dar repet nu mi-a cumpara din gama dacia nimic
iti recomand sa mergi la reprezentante si sa te dai cu cat mai multe marci si modele si dupa sa revii cu impresii
poti sa te hotarasti numai dupa ce probezi
cat despre masinile SH poti verifica usor daca e ceea ce spun,adica proprietar sau samsar
bagi pe gooagle telefonul si veci ce vinde si cate anunturi are :wink:
daca are decat o masina e clar ca e proprietar,dar daca are cateva masini fugi de el si cauta altul
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

bogdans
pasionat

...

Mesajde bogdans » Sâm 03-Noi-2012 00:46

desi e vechi postul , mai bine cumpara ti masina noua ; citroen second ,ca sa o zic frumos, este pentru pasionati fara probleme cu nervii ... de bani nu mai zic , unele si second te sperie ! noul model de sandero arata foarte bine , uita te si la chevrolet !
C4 1.6 gris.fer.VTRpp.resolfen.17" OE

eunice
just curious

Mesajde eunice » Sâm 26-Ian-2013 16:12

C4 diesel de 1600 cmc e o masina excelenta. O am de peste 5 ani, nici macar bateria nu a fost nevoie sa o schimb.

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”