Mesajde paco » Mie 07-Iun-2006 09:03
Apropos de siguranta si Doamne fereste (pentru ce ma pregatesc sa spun)!
Masinile noi sunt mai sigure decat cele vechi, categoric, dar, uneori, elementele de siguranta se pot dovedi daunatoare.
Zilele trecute am vazut un accident straniu in Militari, unde stau.
Un tip cu un Megane a vrut sa evite un dobitoc care nu s-a asigurat la intrarea pe Iuliu Maniu (venea de pe o strada adiacenta) si a tras de volan stanga. Din pacate, a lovit bordura din stanga, dar chiar in dreptul unui pasaj din acela care-ti permite sa treci pe partea cealalta a bulevardului. In momentul cu pricina s-a deschis airbag-ul si omul n-a mai vazut nimic, asa ca s-a dus direct intr-o Dacie de pe contrasens pe care a facut-o zob. In Dacie, o femeie...Cei care erau aproape de incident povesteau ca femeia era taiata rau la cap...
Asadar, siguranta e ceva f relativ (nu numai la noi insine, ci si la ceilalti), mai bine mergi incet...
Alta poveste urata, mai urata chiar, cu ruda unui amic. Tot intr-un Megane, mergea cu 120 la ora pe un drum national f bun. Nici o problema, aparent. La un moment dat, masina a derapat (nu se stie nici acum cauza, povestea a fost relatata de un alt sofer, care mergea in spatele lui) si a intrat intr-un pom. Dar nu frontal, caci mai avea sanse de supravietuire, ci cu plafonul (intre timp, se si rasturnase). Cum la plafon nu exista elemente de siguranta, omul a fost strivit inauntru si a murit.
Inca odata, cand e sa vina ceasul rau, nici un sistem de siguranta nu e infailibil.
Iar pentru ca sunt construite sa alerge cu viteze mari, mie masinile noi mi se par chiar mai periculoase decat cele vechi, care merg batraneste, cu 80 la ora...Parerea mea...