e sigur un c4?

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

redbeben
simpatizant

e sigur un c4?

Mesajde redbeben » Lun 29-Mai-2006 18:53

eu unul mi-am luat c4 pt dotari f bune si siguranta la un pret acceptabil
are airbaguri si bot deformabil plastic si pedale din plastic si centuri si capota aluminiu distantata de motor.....
dar cat e de sigur?
am vazut alaltaieri tot in spania intr-un orasel mic un c4 coupe pocnit pe stanga (avea usile infundate)dar nu foarte rau,nici macar nu i se sparsesera geamurile si avea airbagurile cortina sarite :D (deci exista si chiar sunt cortina ca-s mari)
celelalt avea faru spart si tot coltul masinii pocnit
ideea e ca multi dintre noi am vazut ba ici ba colo un c4 p[ocnit si fiecare era botit rau
pasagerii erau teferi?se boteste doar masina ca la formula 1 in favoarea ocupantilor sau se indoaie si prinde si storceste si pasagerii?
astia pe care i-am vazut eu erau super ok
voi ce stiti de celelalte accidente? urmari...fieru se-ndreapta...

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 29-Mai-2006 19:20

Parca a fost acum jumatate de an un accident pe dn2A cu un SUV si un C4, soferul SUV parca decedat, nu-mi aduc aminte de soferul C4.Ambele masini botite urat.In rest tot vad la mine pe strada un C4 cu lamaia, care are o mie de zgarieturi, infundaturi, spoiler spart ](*,) Saracu e intr-un adevarat razboi :lol:
Cosmin
high energy music expression

seridan
pasionat

Re: e sigur un c4?

Mesajde seridan » Lun 29-Mai-2006 21:18

redbeben scrie:eu unul mi-am luat c4 pt dotari f bune si siguranta la un pret acceptabil
are airbaguri si bot deformabil plastic si pedale din plastic si centuri si capota aluminiu distantata de motor.....
dar cat e de sigur?
am vazut alaltaieri tot in spania intr-un orasel mic un c4 coupe pocnit pe stanga (avea usile infundate)dar nu foarte rau,nici macar nu i se sparsesera geamurile si avea airbagurile cortina sarite :D (deci exista si chiar sunt cortina ca-s mari)
celelalt avea faru spart si tot coltul masinii pocnit
ideea e ca multi dintre noi am vazut ba ici ba colo un c4 p[ocnit si fiecare era botit rau
pasagerii erau teferi?se boteste doar masina ca la formula 1 in favoarea ocupantilor sau se indoaie si prinde si storceste si pasagerii?
astia pe care i-am vazut eu erau super ok
voi ce stiti de celelalte accidente? urmari...fieru se-ndreapta...

Un răspuns pertinent poate să ţi-l dea numai cineva care a avut un accident destul de serois
Tot ceea ce ştiu ĂŽn mod sigur este faptul ca are 5 stele la testul EURO NCAP. Acest fapt nu este suficient pentru tine?
Să ne dăm numai cu părerea nu are sens.
Eu am ĂŽncredere ĂŽn maşina pe care am cumpărat-o şi cred că ĂŽntr-o situaţie deosebită o sa fiu bine protejat ĂŽn C4.

george
pasionat

Mesajde george » Mar 30-Mai-2006 08:17

Un lucru e sigur: nu te poti lua dupa povesti in ce priveste siguranta unei masini. Texte de genul: s-au ciocnit doua masini, un X si un Y, X-ul era praf si soferul nu avea nimic, dar Y-ul era, etc... Sint foarte relative. Cum se simt persoanele din masina dupa un accident depinde de prea multi factori (viteze, starea masinii, pozitia in momentul impactului, unghiuri, forte si directii de decelerare, centuri de siguranta, airbaguri, etc.
Asa ca hai sa luam de buna ca C4-ul e o masina sigura (atit cit poate fi o masina...): conceptie moderna, stabila, siguranta activa de virf, siguranta pasiva de 5 stele la teste, etc. Ce se intimpla in viata reala, aia e altceva si orice se poate intimpla.

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Mar 30-Mai-2006 11:26

mie mi se pare o masina sigura si din punct de vedere al propulsoarelor folosite. nu fac discrepante mari intre forta motorului si greutatea masinii (pentru motoarele de 110hp - cele mai vandute) asigurand un balans de aproape 1hp la 10kg masina - un raport care poate fi controlat usor de orice sofer dar asigura indeajuns forta pentru a rula asa cum vrei (mai sportiv sau mai comod)

mituc
pasionat

Re: e sigur un c4?

Mesajde mituc » Mar 30-Mai-2006 20:47

redbeben scrie:dar cat e de sigur?

E suficient de sigur, are 5 stele euroncap cu 35 de puncte. Megane are tot 5 stele dar cu 33 te puncte, iar cind e ceva un punct poate sa faca diferenta dintre o vinataie zdravana sau un muschi rupt.
Si cred ca cele 35 de puncte nu le-a luat pe cur frumos si nici pe dotari:)

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 30-Mai-2006 22:24

Nu vreau sa insinuez ceva, dar ce ce vreti sa faceti cu C4-urile voastre? Eu nu am nici airbag-uri, nici altceva si totusi in BX-ul meu ma simt foarte bine si in siguranta :D Singura chestie legata de siguranta, e un film care e pe site-ul ftp, in care un BX e dat de un zid si habitaclul ramine intact.
Am facut 3 ierni, dintre care una grea cu cauciucuri de vara si nu m-am simtit unsafe. Definiti siguranta asta.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 30-Mai-2006 22:34

mie mi se pare ciudat ca apar intrebari din astea dupa achizitionarea masinii
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 30-Mai-2006 23:18

Heh, eu mã simt nesigur În traficul din Bucureºti :lol: Eu m-aº Îngrijora mai mult (adicã o fac deja) În legãturã cu costurile reparaÞiilor ºi de faptul cã ATS-ul nu mai face faÞã la atâtea probleme. Cum e sã schimbe unul banda drept În aripa ta dreaptã ºi sã stai 2 luni fãrã maºinã? Cã În acest caz nici de vânãtãi nu poate fi vorba!

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mie 31-Mai-2006 06:59

DanCld scrie:Cum e sã schimbe unul banda drept În aripa ta dreaptã ºi sã stai 2 luni fãrã maºinã? Cã În acest caz nici de vânãtãi nu poate fi vorba!

Pentru astfel de incidente nici nu e importanta siguranta. Cel putin nu acel tip de siguranta la care se referea initial omul...:)
Siguranta de care vorbesti tu ar creste daca ar disparea subit, peste noapte, o mare parte dintre pilotii astia de dacie 13xx care sint mai meseriasi decit ei insisi cu o secunda inainte in trafic, parcheaza doar pe 2 locuri si daca se poate si cu curul in strada ca sa ramina doar un sens liber, sa vada lumea ca ei sint acolo, etc.

sosorin
simpatizant

Mesajde sosorin » Mar 06-Iun-2006 23:51

problema mi-o pun altfel...
eu unul nu vreau sa stiu practic daca este o masina sigura sau nu....imi ajunge sa stiu ca are 5 stele....sper sa fie tot ce stiu legat de siguranta masinii.Teoria imi ajunge,practica s-ar putea sa ma omoare :D
a...eu am luat masina in feb si in martie a intrat unu in mine...pot sa-ti spun ca bara fatza este foarte flexibila si spre surprinderea mea in urma impactului a fost doar putin zgariata.deci....eu zic asa....lasati-le draq de intrebari de genul "oare daca intru in pom e sigura?" si stati lin,mergeti cu atentie si nu veti avea niciodata nevoie sa stiti cat de sigura e masina.Pup u all si asfalt uscat(vorba motocicilistilor).
p>s>scuze daca postul meu e greu de citit dar vin de la un examen si-s al naibii de obosit/scarbit/trist.

emilpaun
simpatizant

Mesajde emilpaun » Mie 07-Iun-2006 08:30

Cam asa arata un C4 dupa un accident ce pare destul de grav
http://www.youtube.com/watch?v=-beew3xaj34 (scuze daca a mai fost postat pe forum)

Masina este sigura daca soferul este responsabil. Daca a mea "poate" 194 kph nu inseamna ca o sa-i si atinga vreodata.

Orice masina te "apara" atat cat poate, mai incolo depinde de tine.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mie 07-Iun-2006 09:03

Apropos de siguranta si Doamne fereste (pentru ce ma pregatesc sa spun)!
Masinile noi sunt mai sigure decat cele vechi, categoric, dar, uneori, elementele de siguranta se pot dovedi daunatoare.
Zilele trecute am vazut un accident straniu in Militari, unde stau.
Un tip cu un Megane a vrut sa evite un dobitoc care nu s-a asigurat la intrarea pe Iuliu Maniu (venea de pe o strada adiacenta) si a tras de volan stanga. Din pacate, a lovit bordura din stanga, dar chiar in dreptul unui pasaj din acela care-ti permite sa treci pe partea cealalta a bulevardului. In momentul cu pricina s-a deschis airbag-ul si omul n-a mai vazut nimic, asa ca s-a dus direct intr-o Dacie de pe contrasens pe care a facut-o zob. In Dacie, o femeie...Cei care erau aproape de incident povesteau ca femeia era taiata rau la cap...
Asadar, siguranta e ceva f relativ (nu numai la noi insine, ci si la ceilalti), mai bine mergi incet...
Alta poveste urata, mai urata chiar, cu ruda unui amic. Tot intr-un Megane, mergea cu 120 la ora pe un drum national f bun. Nici o problema, aparent. La un moment dat, masina a derapat (nu se stie nici acum cauza, povestea a fost relatata de un alt sofer, care mergea in spatele lui) si a intrat intr-un pom. Dar nu frontal, caci mai avea sanse de supravietuire, ci cu plafonul (intre timp, se si rasturnase). Cum la plafon nu exista elemente de siguranta, omul a fost strivit inauntru si a murit.
Inca odata, cand e sa vina ceasul rau, nici un sistem de siguranta nu e infailibil.
Iar pentru ca sunt construite sa alerge cu viteze mari, mie masinile noi mi se par chiar mai periculoase decat cele vechi, care merg batraneste, cu 80 la ora...Parerea mea...

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mie 07-Iun-2006 10:22

Vorba lui Paco, este ceva relativ.

Eram vineri noaptea, intr-o dacie, pe locul din spatele soferul, obosit, cu capul rezemat de geam.
Pozitie de altfel extrem de interesanta, pentru ca am vazut dintr-un unghi perfect, ce s-a intamplat.

Dacia in care eram, urca o panta cam abrupta, in curba. Un BMW care cobora panta cu viteza mare nu a mai reusit sa se mentina pe banda sa de drum si a intrat pe contrasens. In ultima fractiune, soferul Daciei in care eram a tras de volan in dreapta si s-a ferit din calea lui.
Am vazut un BMW cum trece tangential prin fata ochilor mei. :D

Nu tine de tine... Conteaza si ceilalti participanti la trafic.

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mie 07-Iun-2006 10:49

Din cate am vazut si eu din ce a postat emilpaulin , c4 ala era perfect intact la interior, numai exteriorul era rupt, plus ca se vedea clar ca structura era intacta.Oricum nu ne putem baza pe asta in nici un caz...poate sa fie din titan masina dar omul nu e din pacate.

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”