Buna seara iubitori de Citroen.
Am decis sa achizitionez un Citroen C4 Coupe din 2004 benzina 1.6 109 CP la 107.000 Km "Reali", cel putin asta sustine persoana care vinde masina pe 3000 Euro.
Pentru mine aceasta achizitie este o investie destul de importanta de aceea am decis sa vin aici.
Puteti sa ma sfatuiti si pe mine va rog toate costurile de intretinere, costuri aditionale + Piese, la ce ma pot astepta de la aceasta masina in viitorii 5 ani.
Mai pe scurt se merita sa o cumpar sau nu. Cu toate cunostinetele cu care am vorbit mi-au sugerat sa stau departe de masini frantuzesti (piese scumpte, calitate proasta, etc).
De aceea am hotarat sa vin aici, sa cer si opinia voasta.
Care sunt avantajele/dezavantajele achizitionarii acestei masini, posibile "bube generale", etc
Va multumesc foarte mult.
Sfat achizitie Citroen C4
Moderator: Echipa Tehnica
-
- de-abia inscris
-
- de-abia inscris
Buna seara!
Pentru Citroen xsara din 1998, 1,9 diesel, am cumparat un cablu de acceleratie cu 80 lei, un bec de far 15 lei, o incuietoare pt. portbagaj 105 lei, baterie noua, ca era consumata cea cu care am cumparat-o, 380 lei, ulei motor pt. schimb (5 litri) 155 lei, filtru ulei, 18 lei, schimbul mi l-a facut o cunostinta, cine stie cat ma costa si asta, la fel si cablul de acceleratie mi l-a schimbat cineva gratis. Mai am o problema la incarcare pentru care trebuie sa ajung la un electrician si apoi pot spune cat ma mai costa si restul.
Pentru Citroen xsara din 1998, 1,9 diesel, am cumparat un cablu de acceleratie cu 80 lei, un bec de far 15 lei, o incuietoare pt. portbagaj 105 lei, baterie noua, ca era consumata cea cu care am cumparat-o, 380 lei, ulei motor pt. schimb (5 litri) 155 lei, filtru ulei, 18 lei, schimbul mi l-a facut o cunostinta, cine stie cat ma costa si asta, la fel si cablul de acceleratie mi l-a schimbat cineva gratis. Mai am o problema la incarcare pentru care trebuie sa ajung la un electrician si apoi pot spune cat ma mai costa si restul.
creturodica
- Arian
- simpatizant
- Masina: Citroen C5 Exclusive (2010): 2.0hdi 163CP
In primul rand daca e din 2004 este euro3 motorul. Sa fii sigur ca masina are taxa de mediu platita, altfel te-ai ars.
Motorul fiind benzina este ceva mai simplu si mai ieftin de intretinut.
Sa fii sigur ca iti functioneaza bine AC (se aduna de eobicei probleme acolo)
Sa fii atent la revizii daca s-au facut la timp (carte service ogligatoriu)
Daca nu s-a schimbat distributia, va trebui sa iei in calcul acest lucru.
Consumabilele de pe masina (bucse, amortizoare, capete de bara, altele) sa verifici daca si cand s-au schimbat.
Sa functioneze ok ambreiajul, cutia de viteze (inclusiv marsalier sa verifici)
Sa testezi pilot automat sa nu iti dea eroare.
Motorul fiind benzina este ceva mai simplu si mai ieftin de intretinut.
Sa fii sigur ca iti functioneaza bine AC (se aduna de eobicei probleme acolo)
Sa fii atent la revizii daca s-au facut la timp (carte service ogligatoriu)
Daca nu s-a schimbat distributia, va trebui sa iei in calcul acest lucru.
Consumabilele de pe masina (bucse, amortizoare, capete de bara, altele) sa verifici daca si cand s-au schimbat.
Sa functioneze ok ambreiajul, cutia de viteze (inclusiv marsalier sa verifici)
Sa testezi pilot automat sa nu iti dea eroare.
- james kilowatt
- pasionat
- Masina: Citroen C1 1.0 Auto
- 2: Mazda CX-30 SkyactivX AT AWD
Re: Sfat achizitie Citroen C4
cristinicu scrie:Buna seara iubitori de Citroen.
.
Pot sa răspundă și ăilalți, care nu-s iubitori de citroen?

Tu vrei sa iei o mașina de 11 ani și s-o ții încă 5. Va ajunge deci destul de bătrână la tine.
În general tot ce tine de mecanica se poate verifica la un mecanic serios și se poate repara.
Atenție mare însă la tablaraie. Dacă da rugina în ea e greu de ținut sub control. E deci important sa nu fi fost lovita mai tare niciodată, vopsita după ureche, sudura, etc. Un tinichigiu meseriaș îți poate spune unde pot fi probleme.
Referitor la motor, ii poți estima uzura după compresie. Aparat are orice service și nu durează mult măsurătoarea, și e posibil sa fie mai relevanta decât kilometrii, fie ei "reali" sau complecsi. Oricum 107kkm făcuți în oraș sunt mai păcătoși decât 250kkm făcuți pe autostrada.
- Arian
- simpatizant
- Masina: Citroen C5 Exclusive (2010): 2.0hdi 163CP
Cerei seria VIN
El zice ca e euro4, nu il cred, e posibil sa aibe probleme la faruri.
Cel mai bine sa o duci la reprezentanta citroen
te costa 150 lei o diagnosticare completa, si o sa-ti zica ce probleme are masina si ce bani mai bagi in ea.
Eu asa am procedat, am stiut de la inceput ce ma asteapta cu masina si nu regret banii platiti.
El zice ca e euro4, nu il cred, e posibil sa aibe probleme la faruri.
Cel mai bine sa o duci la reprezentanta citroen
te costa 150 lei o diagnosticare completa, si o sa-ti zica ce probleme are masina si ce bani mai bagi in ea.
Eu asa am procedat, am stiut de la inceput ce ma asteapta cu masina si nu regret banii platiti.
- james kilowatt
- pasionat
- Masina: Citroen C1 1.0 Auto
- 2: Mazda CX-30 SkyactivX AT AWD
Vezi ca pe forumul romanilor din Belgia e unul care a dus mașina la reprezentanta și aia i-au spus ca e ok. Evident au început problemele, a început sa sape și a descoperit ca era dauna totala in Belgia iar samsarul stia, o luase ca fier vechi. Intrase acolo încercând sa afle cum poate obține o declarație de la asigurători ca proba.
Asa ca nu reprentanta e importanta, ci un mecanic bun si de încredere.
Asa ca nu reprentanta e importanta, ci un mecanic bun si de încredere.
Buna, o schimbare de distributie cu toate acareturile, ulei , filtre, poate placute &discuri, bujii te costa de la 2000 ron in sus ( o spun in cunostinta de cauza).Asteapta te la un consum marisor afara de la 7-7,5 % in sus , iar urban 11% ( Bucuresti).Suspensia e rigida, lucrul asta nu e neaparat un dezavantaj.
Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”