Coupe 1.4i 90 CP cu ESP sau berlina 1.6 HDi 92 CP fara ESP ?
Moderator: Echipa Tehnica
Coupe 1.4i 90 CP cu ESP sau berlina 1.6 HDi 92 CP fara ESP ?
Salutare tuturor,
Urmaresc de cateva zile, cu mare interes, forumul clubcitroen.ro. Motivul este faptul ca m-am cam decis sa cumpar un Citroen C4, insa am o dilema. De aceea va cer ajutorul, in calitate de cunoscatori ai acestor masini.
Dispun de maxim 12 200 Euro si pot alege, pe baza ultimei oferte de pe citroen.ro intre urmatoarele variante:
1. Citroen C4 berlina - 1.6 HDi 92CP Diesel (M5) SX, cu pachetul optional Confort (clima bi-zona, volan piele, geamuri electrice spate), la pretul cu TVA de 12 187 Euro;
2. Citroen C4 coupe - 1.4 i 90CP Benzina (M5) VTR, cu pachetele optionale Confort (clima bi-zona, volan piele) si Siguranta (ESP, airbag-uri laterale si cortina), la pretul cu TVA de 12 200 Euro.
Detaliile complete ale dotarilor fiecarei variante se gasesc pe http://www.citroen.ro/vreau-un-citroen/ ... tor?car=21 si, respectiv, http://www.citroen.ro/vreau-un-citroen/ ... ator?car=4.
Decizia este mai grea pentru ca:
1. Coupe-ul are ESP si airbag-uri laterale, ceea ce nu se poate pune la berlina nici ca optional;
2. Berlina are motorul diesel HDi, cu cuplu mult mai bun si consum mai mic;
3. Imi place mai mult ca design berlina decat coupe-ul.
Aceasta ar fi prima mea masina; carnetul l-am luat de o saptamana. Am citit o gramada de pareri bune despre ESP si asta e principalul motiv pentru care m-as indrepta catre coupe.
Va multumesc anticipat pentru sugestiile si recomandarile voastre, oricare ar fi acestea.
--
Silviu, Bucuresti
Urmaresc de cateva zile, cu mare interes, forumul clubcitroen.ro. Motivul este faptul ca m-am cam decis sa cumpar un Citroen C4, insa am o dilema. De aceea va cer ajutorul, in calitate de cunoscatori ai acestor masini.
Dispun de maxim 12 200 Euro si pot alege, pe baza ultimei oferte de pe citroen.ro intre urmatoarele variante:
1. Citroen C4 berlina - 1.6 HDi 92CP Diesel (M5) SX, cu pachetul optional Confort (clima bi-zona, volan piele, geamuri electrice spate), la pretul cu TVA de 12 187 Euro;
2. Citroen C4 coupe - 1.4 i 90CP Benzina (M5) VTR, cu pachetele optionale Confort (clima bi-zona, volan piele) si Siguranta (ESP, airbag-uri laterale si cortina), la pretul cu TVA de 12 200 Euro.
Detaliile complete ale dotarilor fiecarei variante se gasesc pe http://www.citroen.ro/vreau-un-citroen/ ... tor?car=21 si, respectiv, http://www.citroen.ro/vreau-un-citroen/ ... ator?car=4.
Decizia este mai grea pentru ca:
1. Coupe-ul are ESP si airbag-uri laterale, ceea ce nu se poate pune la berlina nici ca optional;
2. Berlina are motorul diesel HDi, cu cuplu mult mai bun si consum mai mic;
3. Imi place mai mult ca design berlina decat coupe-ul.
Aceasta ar fi prima mea masina; carnetul l-am luat de o saptamana. Am citit o gramada de pareri bune despre ESP si asta e principalul motiv pentru care m-as indrepta catre coupe.
Va multumesc anticipat pentru sugestiile si recomandarile voastre, oricare ar fi acestea.
--
Silviu, Bucuresti
Eu dupa cum vezi in semnatura mea eu am un C4 coupe de 1.4, nu am ESP si nici nu-mi dau seama daca as fi avut intr-adevar nevoie. Are si el rolul lui insa cred ca te oti descurca si fara el.
Motorul de 1.4 mie personal mi-se pare cam mic si daca ai masina incarcata ex(4 persoane cu/fara bagaje), la depasiri trebuie sa fii f atent. Eu personal as alege un motor mai mare (110 cp fie benzina sau motorina). In situatia data de ales intre cele 2 modele e greu de spus. Motorina e ceva mai scumpa insa trage mai bine si un consum mai mic insa benzina ceva mai ieftina si intretinerea mai putin costisitoare.
Daca ai copii, e mai usor cu berlina, insa coupe-ul pare mai spectaculos la design. In final nu stiu ce ar fi mai bine sa alegi. Vedem ce vor mai spune si alti colegi pe forum.
Motorul de 1.4 mie personal mi-se pare cam mic si daca ai masina incarcata ex(4 persoane cu/fara bagaje), la depasiri trebuie sa fii f atent. Eu personal as alege un motor mai mare (110 cp fie benzina sau motorina). In situatia data de ales intre cele 2 modele e greu de spus. Motorina e ceva mai scumpa insa trage mai bine si un consum mai mic insa benzina ceva mai ieftina si intretinerea mai putin costisitoare.
Daca ai copii, e mai usor cu berlina, insa coupe-ul pare mai spectaculos la design. In final nu stiu ce ar fi mai bine sa alegi. Vedem ce vor mai spune si alti colegi pe forum.
PSA car forever/Passion pour Peugeot et Citroen
- Gurau Alexandru
- pasionat
silviuk scrie:Cand ziceti ca intretinerea e mai ieftina va referiti la pretul benzinii sau mai sunt si alte considerente?
Masinile pe motorina au mai multe componente ce trebuie intretinute/schimbate decat cele pe benzina(revizia la masinile pe motorina sunt mai scumpe decat la cele pe benzina). Iar la masinile pe motorina, datorita calitatii proaste a motorinei de la noi, se infunda injectoarele si duce la costuri suplimentare.
Tinand cont si de pretul benzinei fata de cel al motorinei, este recomandabil o masina pe bezina. Daca faci mai mult de 30.000km/an e posibil sa fie mai rentabil o masina pe motorina, dar nu in toate cazurile.
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu 

Multumesc pentru explicatii si sfaturi. Am urmarit si topicul legat de costul reviziilor, insa trebuie sa recunosc ca, citind primele 5-6 pagini, nu prea am vazut diferente semnificative intre costurile reviziilor masinilor pe benzina si ale celor pe motorina. Cu exceptia cazurilor de schimb de alte componente (becuri, prezoane etc.), am vazut ca media costului unei revizii este de 450 lei in cazul ambelor tipuri de motoare. Sper ca nu gresesc.
Comanda am facut-o la Cartec Pitesti. Pretul a fost de 11 950 Euro, incluzand cele doua pachete optionale si vopseaua metalizata (Gri Toriu).
O oferta asemanatoare am primit si de la ProMotor Rm. Valcea, insa la ambii dealeri fiind vorba, printre altele, si de doua revizii gratuite, am optat pentru Cartec, intrucat si eu sunt din Pitesti.
O oferta asemanatoare am primit si de la ProMotor Rm. Valcea, insa la ambii dealeri fiind vorba, printre altele, si de doua revizii gratuite, am optat pentru Cartec, intrucat si eu sunt din Pitesti.
Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”