Sunt posesor de 1 an si ceva si pana acum multumit, dar sunt mici probleme cu garniturile de ulei. In aprilie a acestui an am inlocuit garnitura de la capac ulei iar acum s-a dus si garnitura de la senzorul de ulei, sau ceva sus pe capac.
Mai am probleme cu gazeoe carter. Ies multe cand deschid capacul de ulei, masina avand 63.000 km. A mai avut cineva probleme de acest fel? Uleiul pus de service ultima oara, si dupa acel ulei par sa fi aparut aceste probleme este 10w40 total, desi inainte era 5 w40. Si poate au pus si mai mult decat e normal.
Apropos, cat e normal sa pui ulei in acest motor?
Va multumesc anticipat!
Nicky (Nicolae) Nica.
gaze carter c4 08 1.6 vti
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
Eu o sa pun Liqui Moly Top Tec 4100 5w40 dar am cu totul alt motor. La oil guide (LM) recomanda cateva timpuri de ulei, toate 5w40, nu stiu de ce cei de la service ziceau de 10w40.
Faza cu Liqui Moly nu e ca mi-ar placea mie nemtii sau ceva, ci pentru ca sunt sigur ca acest ulei e facut in Germania nu in Romania sau alta tara de genul. Total din auzite ar fi printre uleiurile inferioare calitativ. Nu sariti toti pe mine, am zis ca e din auzite. Si tot din auzite cica ar fi facut in Romania. Faza e ca atunci cand 10 persoane diferite care nu au nici o legatura intre ele iti zic asta, incepi sa te intrebi. Eu nu mai pun Total in masinile pe care le am pe langa mine.
Astea 2 se recomanda pentru tine (din gama LM):
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... nt&land=DE
Faza cu Liqui Moly nu e ca mi-ar placea mie nemtii sau ceva, ci pentru ca sunt sigur ca acest ulei e facut in Germania nu in Romania sau alta tara de genul. Total din auzite ar fi printre uleiurile inferioare calitativ. Nu sariti toti pe mine, am zis ca e din auzite. Si tot din auzite cica ar fi facut in Romania. Faza e ca atunci cand 10 persoane diferite care nu au nici o legatura intre ele iti zic asta, incepi sa te intrebi. Eu nu mai pun Total in masinile pe care le am pe langa mine.
Astea 2 se recomanda pentru tine (din gama LM):
"If in doubt, flat out!"
Nici eu nu sunt mare fan al brandurilor supercomerciale. Faptul ca nu au atata publicitate nu inseamna ca sunt inferiori.
La ulei exista o plaja de uleiuri, o diagrama in functie de zona unde e masina, temperaturi externe, utilizare, etc.
Cred ca oricum 10 mii de km e max cu un schimb de ulei. Dc nu iese bine marti, o voi duce in Ungaria ca e aproape.
Gazele carter ma deranjeaza, si faptul ca etansietatea motorului lasa de dorit. In rest chiar o masina reusita.
Iti multumesc de sfaturi, recomandari.
Mai revin marti cu info suplimentare.
O seara placuta!
Nicky
La ulei exista o plaja de uleiuri, o diagrama in functie de zona unde e masina, temperaturi externe, utilizare, etc.
Cred ca oricum 10 mii de km e max cu un schimb de ulei. Dc nu iese bine marti, o voi duce in Ungaria ca e aproape.
Gazele carter ma deranjeaza, si faptul ca etansietatea motorului lasa de dorit. In rest chiar o masina reusita.
Iti multumesc de sfaturi, recomandari.
Mai revin marti cu info suplimentare.
O seara placuta!
Nicky