este un zgomot deranjant, dar din pacate toate interventiile nu rezolva problema.
Este remarcabil totusi faptul ca un C4 franeaza foarte bine. Ar fi de retinut si aspectul acesta.
Zgomot ciudat la franare mergand cu spatele
Moderator: Echipa Tehnica
-
- Pro Motor Rm.Valcea
nicum scrie:@carlos: watch your language![]()
![]()
da...consider ca nu am vorbit urat...si ai putea continua sa porti un dialog daca te-a deranjat ceva din ce am spus si sa imi spui ce anume...!!!
cred inainte de toate ca ar trebui sa tratezi userii de la nivel de user(utilizator al citroenurilor) daca tot vrei sa porti o discutie si sa postezi...nu una doua sa dai avertismente daca esti moderator...daca nu am dreptate te rog sa argumentezi...
eu imi mentin parerea ca o masina noua nu ar trebui sa scartaie totusi...dupa cum vezi si altii sustin aceasta idee!!!mai bine am cauta o cale de rezolvare!!!
have a nice night
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Stimate domnule Carlos, niciodata nu am spus unui user ca "o sa aduc o rasnitza sa ti-o frec deasupra capului". Este mai mult decit evident ca o astfel de abordare nu va aduce nimic bun.
Acest forum este unul destul de relaxat, crede-ma ca sint altele, unde iti luai avertisment chiar si pentru mai putin. Noi incercam sa ne ajutam unul pe celalalt, si crede-ma ca pe mine acest forum m-a ajutat mult. Sint convins ca i-a ajutat si pe altii.
Peace
Acest forum este unul destul de relaxat, crede-ma ca sint altele, unde iti luai avertisment chiar si pentru mai putin. Noi incercam sa ne ajutam unul pe celalalt, si crede-ma ca pe mine acest forum m-a ajutat mult. Sint convins ca i-a ajutat si pe altii.
Peace

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
nicum scrie:Stimate domnule Carlos, niciodata nu am spus unui user ca "o sa aduc o rasnitza sa ti-o frec deasupra capului". Este mai mult decit evident ca o astfel de abordare nu va aduce nimic bun.
Peace
ok...nu mai comentez...intr-adevar pentru unii ce am spus poate fi destul de deplasat...sorry...
eu in general nu sunt un tip suparacios si pentru mine aceste cuvinte nu m-ar afecta...
bafta!
-
- RETRAS LA PENSIE
In general apare zgomot la franare in timpul mersului cu spatele deoarece etrierul si sistemul de sustinere al placutelor de frana este construit in asa fel incat sa nu scartaie/vibreze/produca zgomote la o franare normala, adica in timpul deplasarii spre inainte.
De ce este atat de pronuntat la C4 nu pot spune, pot spune doar ca din cand in cand apar zgomotela franarea in timpul mersuluyi cu spatele si la CX si la Oltcit si probabil la toate masinile care au frane cu disc pe spate.
De ce este atat de pronuntat la C4 nu pot spune, pot spune doar ca din cand in cand apar zgomotela franarea in timpul mersuluyi cu spatele si la CX si la Oltcit si probabil la toate masinile care au frane cu disc pe spate.
Treaba cu zgomotul la placute este IREMEDIABILA !
Am vorbit si la service, si cu diversi mecanici, si cu alti amici posesori de C4. Chiar daca dupa curatarea placutelor dispare pentru cateva zile-saptamani, zgomotul va reveni. Experienta identica la C5 dovedeste in plus ca este o problema de fabricatie.
Am vorbit si la service, si cu diversi mecanici, si cu alti amici posesori de C4. Chiar daca dupa curatarea placutelor dispare pentru cateva zile-saptamani, zgomotul va reveni. Experienta identica la C5 dovedeste in plus ca este o problema de fabricatie.
pe aleea unde parchez eu masina merg cam 50-60m cu spatele, zgomot ciudat am auzit doar in iarna cand am venit dupa un drum lung afara si am trecut prin toate solutiile de topire de pe carosabil, am dat vina pe acele solutii sau pe nisip. de atunci nu am mai auzit acel zgomot la franare.
inca o idee eu cand dau cu spatele merg foarte incet, din cauza spatiului ingust! sa fie si viteza de vina?
inca o idee eu cand dau cu spatele merg foarte incet, din cauza spatiului ingust! sa fie si viteza de vina?
La mine inca nu a aparut aceasta problema cu toate ca pentru a parca masina in garaj merg ceva cu spatele dar nu am auzit nimic.
Voi va faceti probleme ca scoate zgomote la mersu cu spatele dar am vazut Mecedesuri care opreau la semafor care te speriau de cum faceau, si erau modele noi, sau cel mult o generatie in urma.
Nu spun ca nu este deranjanta problema, dar daca masina merge bine nu cerd ca e o problema asa de mare, mai atrage si ea atentia putin :wink:
Voi va faceti probleme ca scoate zgomote la mersu cu spatele dar am vazut Mecedesuri care opreau la semafor care te speriau de cum faceau, si erau modele noi, sau cel mult o generatie in urma.
Nu spun ca nu este deranjanta problema, dar daca masina merge bine nu cerd ca e o problema asa de mare, mai atrage si ea atentia putin :wink:
de fiecare data cand citesc acest fir de discutie imi vine in minte o poveste la limita dintre realitate si folclor:
"
un posesor de dacie se duce la mecanicu de cartier pentru o reparatie (reglaj) se plange de diferse zgomote pe care le face masina.
- e de la tubu de bass, raspunde plitisit mecanicu'!
la a doua revizie, dupa un timp la aceleasi plangeri primeste acelasi raspuns.
usor intrigat de faptul ca nu intelege nimic isi ia inima in dinti si intreaba:
- de la ce tub de bass dom'le ca eu nici nu am asa ceva !
- pai vezi ?!... aia e problema raspunde mormait mecanicul. ca n-ai ! ca daca ti-ai pune si matale n-ai mai auzi toate zgomotele astea !
"
"
un posesor de dacie se duce la mecanicu de cartier pentru o reparatie (reglaj) se plange de diferse zgomote pe care le face masina.
- e de la tubu de bass, raspunde plitisit mecanicu'!
la a doua revizie, dupa un timp la aceleasi plangeri primeste acelasi raspuns.
usor intrigat de faptul ca nu intelege nimic isi ia inima in dinti si intreaba:
- de la ce tub de bass dom'le ca eu nici nu am asa ceva !
- pai vezi ?!... aia e problema raspunde mormait mecanicul. ca n-ai ! ca daca ti-ai pune si matale n-ai mai auzi toate zgomotele astea !
"