Problemute la C4...

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

mituc
pasionat

Verificari service

Mesajde mituc » Mie 09-Aug-2006 14:57

Deocamdata am vreo 8200km cu al meu C4 (facuti in vreo 4 luni ) si nu prea am de ce sa ma pling. Poate doar de greieri, lacuste si sobolani prin diverse locuri (portbagaj/roata rezerva, bord-dreapta, motanul stinga fata, etc, si tin sa multumesc si pe aceasta cale edililor, parlamentarilor si guvernantilor nostri pentru ca fura suficient de mult incit noi sa facem sport extrem pe sosele (unde am mai fi facut noi sport extrem altfel?!), si nu numai pentru reprizele de sport extrem, dar tematica forumului e alta.

Ma gindeam daca ara avea sens sa ma programez la un service autorizat pentru un set de verificari, sa vada daca totul e in regula (suspensii, geometrie, ulei, comportament motor, filtre, eventual sa mai stringa niste suruburi daca e nevoie, etc).

Probabil imi veti spune ca aceste verificari ar trebui facute in principiu la revizie, insa totusi, are vreun sens ce vreau eu? Din cauza unei paranoia in stadiu mai avansat vreau sa ma asigur ca totul e ok (asa cum e si la prima vedere), ca avind in vedere ca deocamdata cel mai apropiat service de locatia mea (Iasi) este in Focsani ar fi destul de aiurea daca m-ar lasa masina in drum din cauza unei chestii care a evoluat/degenerat nefiind observata la timp. Bineinteles m-ar face foarte fericiti cei de la service daca mi-ar mai da cu un insecticid pe alocuri.

A mai facut cineva asta? Cam cit l-au ajuns verificarile astea?

kinetic
simpatizant

Mesajde kinetic » Mie 09-Aug-2006 15:23

Ar fi interesant sa faca fiecare un bilant sumar al problemelor legate de masina (lasand la o parte revizii si rechemari pentru inlocuirea unor componente) si cred ca topicul asta ar fi potrivit. Ca viitor posesor de C4 as vrea sa stiu la ce sa ma astept :), cu toate ca am ales masina asta si in ideea ca NU o sa am (in general) probleme. :roll:

kata
pasionat

Mesajde kata » Mie 09-Aug-2006 16:27

Ar fi interesant sa faca fiecare un bilant sumar al problemelor legate de masina (lasand la o parte revizii si rechemari pentru inlocuirea unor componente) si cred ca topicul asta ar fi potrivit.

pai topic asta chiar asta face, numai ca tre sa mai si citesti cele 40 si de pagini cu mai mult sau mai putine offtopicuri. :wink:

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mie 09-Aug-2006 16:29

kinetic scrie:Ar fi interesant sa faca fiecare un bilant sumar al problemelor legate de masina (lasand la o parte revizii si rechemari pentru inlocuirea unor componente) si cred ca topicul asta ar fi potrivit. Ca viitor posesor de C4 as vrea sa stiu la ce sa ma astept :), cu toate ca am ales masina asta si in ideea ca NU o sa am (in general) probleme. :roll:

Eu unul nu ma pot plinge de probleme adevarate, doar ca se mai aude cite un zdranganit pe ici-colo. Insa deja cu radioul dat la nivelul 2 de volum (care e destul de incet, btw) nu se mai aude nimic. Insa problemele astea sint comune unei anumite categorii de masini, probabil de exemplu C5 (cu a lui suspensie hidraulica) absoarbe mai bine socurile iar caroseria se dihoaca mult mai greu/tirziu.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mie 09-Aug-2006 16:32

mituc scrie:Eu unul nu ma pot plinge de probleme adevarate, doar ca se mai aude cite un zdranganit pe ici-colo. Insa deja cu radioul dat la nivelul 2 de volum (care e destul de incet, btw) nu se mai aude nimic.

Probabil ca daca masina nu ar fi prins primavara asta cind inca era noua si avea suspensiile mai tari. si nu as fi mers vreo 2000km numai prin hirtoape si tot felul de drumuri care mai de care luptindu-se pentru titlul "the most off-road road ever" (atit in iasi cit si pe unde am mers prin afara, mai ales intre gura humorului si bistrita) nu as mai fi avut greierasii astia (care abia se aud totusi).

kinetic
simpatizant

Mesajde kinetic » Mie 09-Aug-2006 16:46

kata scrie:pai topic asta chiar asta face, numai ca tre sa mai si citesti cele 40 si de pagini cu mai mult sau mai putine offtopicuri. :wink:

Pot sa spun ca am citit, dar in afara de greierasi si de rechemari, nu prea am vazut probleme. Oare asa sa fie? :D . In plus, cred ca e mai usor de urmarit, poate chiar facut un topic nou, o lista in fiecare post: nr km si apoi problemele cu liniuta, una sub alta :)

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mie 09-Aug-2006 16:52

kinetic
simpatizant

Mesajde kinetic » Mie 09-Aug-2006 17:03

Super! Exact asta cautam. Acum, daca ar scrie mai multa lume :D
Mersi de pont.

redbeben
simpatizant

Mesajde redbeben » Mie 09-Aug-2006 17:43

revizia pe mine m-a costat 3.8 mil cu schibat filtre si verificat tot ce tine de trenul de rulare +montanti motor :D

trenul de rulare si subansamble super ok dupa 17000km facuti in 5 luni,motor in schimb cu montantul dreapta slabit si tre schimbat :(

greieri?oooo multi greieri prin spate,pe la inaltatoarele centurilor de siguranta si un soarece pe la roata dreapta fata sau sub scaun sau in volan n-am idee care tot scartaie la gropi...ma intreb oare cu ce s-o hrani de atata timp? :shock:

murphy
pasionat

Mesajde murphy » Joi 10-Aug-2006 09:45

eu am 7800 km (4 luni) si singura problemuta ar fi scartaitul la franare usoara. am mers pe toate categoriile de drumuri si sunt incantat de comportament. a aparut si un "tantar" la centura stanga (dupa vreo 2 drumuri craiova-timisoara) dar nu se aude decat daca e radioul oprit, asa ca nu conteaza.
zambeste, maine va fi mai rau. :D

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Joi 10-Aug-2006 15:49

si la mine mai scartzie franele ... e de la praf. se pot curata cu un spray special si nu mai fac asa galagie. oricum nu sunt foarte deranjante si cu geam inchis abia daca se aud. chiar si dupa spalare normala scartzitul dispare - apoi... dupa franari si praf ... reapare.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Vin 11-Aug-2006 22:13

Cam in 50% din cazuri, dupa ce ies din spalatorie, claxonul suna ca un ginsac bagat cu capul intr-o punga de 1 leu si-i trebuie vreo 2-3 zile sa-si revina. Acum suna atit de amuzant incit claxonez de turbat pe strada sa vad cum face :mrgreen: , parca as asculta acelasi banc la infinit si-as ride de feicare data cu lacrimi :lol:
Cum sa fac sa-l dezragusesc mai repejor?

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 11-Aug-2006 22:34

Sa-i gasesti locul si sa vezi ce pozitie are si sa-l rotesti din surubul si piesa de fixare cu gornita in jos.Parerea mea :roll: .
Cosmin
high energy music expression

danalarm
pasionat

Mesajde danalarm » Vin 11-Aug-2006 22:41

mituc scrie:Cam in 50% din cazuri, dupa ce ies din spalatorie, claxonul suna ca un ginsac bagat cu capul intr-o punga de 1 leu si-i trebuie vreo 2-3 zile sa-si revina. Acum suna atit de amuzant incit claxonez de turbat pe strada sa vad cum face :mrgreen: , parca as asculta acelasi banc la infinit si-as ride de feicare data cu lacrimi :lol:
Cum sa fac sa-l dezragusesc mai repejor?

al meu claxon nu si-a mai revenit, s-a schimbat pe garatie.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 11-Aug-2006 22:52

Ca tot vorbiti de asta, ce inseamna claxon bitonal? ca nu mi-am permis sa ma duc in showroom si sa claxonez ca sa ma lamuresc :twisted: .
Merci!
Cosmin

high energy music expression

Înapoi la “Probleme C4”