Imi curge uleiul!!!!

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

FloBra
just curious

Imi curge uleiul!!!!

Mesajde FloBra » Mie 11-Apr-2007 19:29

Am un C4 si are 3890 km si la unul din suruburile de la tacheti si anume la una din cele doua axe cu came imi supureaza pe langa primul surub de langa distributie. Pe langa asta mai am si un tremur la motor de parca nu merge rotund si mai se aude si o bataie usoara ca de tacheti.
Nu stiu de la ce se intampla aceste chstii destul de ciudate si pe deasupra a mai scazut si nivelul la ulei cu trei gradatii de pe joja.
Ideea este ca sunt foarte sucarit caci nu este posibil sa patesti asa ceva cu o masina care nici nu a ajuns la 10000 km si ma intreb:

Cand va avea 30000 sau 25000 km va mai avea ulei ???? Caci in stilul asta nu stiu unde dreaqu ajung. cum incepe sa imi para rau ca am dat banii pe ea..... :cry:

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mie 11-Apr-2007 19:45

din ce descrii tu acolo, se pare ca detii un exemplar cu motorizarea 1.6 16v. oricum, trece-ti in profil tipul masinii.
imi pare rau despre adaugarea unui alt utilizator de c4 "multumit" la lista ce se pare ca este in continua expansiune. Scurgrea de ulei presupun ca este mai mult o supurare ce nu cred ca ar trebui sa fie ingrijoratoare, despre mersul tremurat cred ca este in corelatie directa cu tacanitul (chit ca o sa ti se spuna ca este de la benzina), oricum, aici, pe forum, nu putem decat sa-ti oblojim moral "ranile", tot service-ul le va rezolva daca le va rezolva.

FloBra
just curious

Mesajde FloBra » Mie 11-Apr-2007 19:50

Sunt de accord cu tine, dar vroiam sa stiu daca mai sunt si altii care au avut problema asta, iar daca imi mai zic si ca este de la benzina o las acolo si pleca acasa. Am mai fost o data si i-au schimbat motorasul papiu
si spuneau ca nu o sa mai tremure. Dar sper sa ii faca ceva caci consumul de ulei ma ingrijoreaza!

va rog sa nu mai citati posturile imediat anterioare, pt a "fluidiza" si descongestiona procesul de lectura.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mie 11-Apr-2007 20:04

probleme ca cea pe care o ai tu s-au mai manifestat si la alti useri ai forumului. Doar daca te uiti la topicurile din prima pagina a subforumului "probleme c4" ai sa te lamureti. Incepand cu topicul "batai la motor" si terminand cu cel "probleme la 3000 km " ai sa te lamuresti cam cum sta treaba.

Ce intelegi prin motorasul papiu? asa ii spune sau este motorasul pas cu pas ?

Dupa o stationare mai indelungata, sub masina se vad urme de scurgeri? sau pe motor in zonaapropiata scurgeri din capac?

FloBra
just curious

Mesajde FloBra » Mie 11-Apr-2007 20:09

Motorasul pas cu pas! Nu se vad urme pe asfalt se vad pe motor si exact pe unul din suruburi!

Cat despre dardait nu cred ca o sa-l rezolve !

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Mie 11-Apr-2007 20:33

Si la mine tremura...

FloBra
just curious

Mesajde FloBra » Mie 11-Apr-2007 21:38

dimabogdan scrie:Si la mine tremura...

Salut!

Chiar acum coteam despre peripetia ta cu cei de la ATS! Pana la urma ai rezolvat ceva cu problema care o aveai? Iar in ceeace priveste tremuratul, eu am mai fost o data la ei si sincer i-au schimbat motorasul mai sus mentionat si sincer nu cred ca o sa o rezolve ! Dar daca nu o rezolva ma angajez la o predare de leasing si gata, chiar daca pierd 1000-1500 de euro.
Sper sa o rezolve caci daca nu iese sou mare, dar as vrea sa stiu daca tu ai reusit ceva!!?

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mie 11-Apr-2007 22:24

Man, rabla e in garantie, mergi pe capul lor si loveste-i pina le vine ciclul.
Bataia aia usoara e posibil sa fie de la o supapa de admisie care trebuie reglata. Din cite stiu eu la Bogdan Dima si la Stevey bataia era muuult mai evidenta. Cel putin la Stevey stiu ca se auzea ca pe vremea lui ceasca cind bateau babele in teava daca te uitai la telejurnal mai tare dupa 10 seara.
Daca masina pierde diverse din ea e nasol. Daca ti-a papat uleiul ala care e lipsa si nu l-a pierdut... iar e nasol.
Tremurul poate avea si el mai multe cauze, mai poate avea un tremur usor cind e motorul rece si/sau benzina mai proasta. Dar tremur usor, nu de ca-ti vina sa-i faci style tuning cu stingatorul si cu cricul! Daca tremura de-ti vine rau in ea si nu se linisteste dupa ce-i dai vreo 2-3 pedale atunci iar e aiurea.

In concluzie... mergi in service.

P.S.: Uita si tu o bardita pe bancheta din spate, la vedere.

FloBra
just curious

Mesajde FloBra » Mie 11-Apr-2007 22:33

mituc....

Cand am fost la prima revizie a venit un nene si mi-a spu ca este motorasul pas cu pas care nu functioneaza in parametrii si la-au schimbat dupa o saptamana. Dar acum cand am vazut ca pierde ulei pe la unul din suruburile de la capacul de tacheti mi-au venit crizele si sincer as fi acceptat multe dar nu sa pape ulei si pe deasupra sa mai si piarda..... deja e prea de tot :twisted:
Am sa ma duc la service si sa vad ce imi spun, iar daca nu imi rezolva tremuratul ma mai duc o data si dat fiind faptul ca voi fi la a trei revenire in service cu aceeiasi problema ma voi pregati pentru schimbarea in garantie a masinii si daca nu o infig cu avant prin vitrine si ma pipi pe ei de bani cu toate ca muncesc de imi sar ochii pt bani! Am avut de la firma un Megan 1.6 16 v si am mers cu el pana la 215000 si nu am avut asa probleme cu el ..... :wink:
Sper sa se rezolve pt ca daca nu o garez in vitrina din gresala :lol:

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Joi 12-Apr-2007 15:32

Daca curge ulei pe la capac si nu chiuloasa e vorba despre o garnitura care vine cu un capac si care probabil a fost montat prost.Pt asta tre sa schimbe capacelul cu garnitura.Asa am patit si eu, dupa ce mi-a desfacut capacul a fost pus prost ,scapa ulei si a trebuit schimbat.

FloBra
just curious

Mesajde FloBra » Vin 13-Apr-2007 20:01

Salut

La mine nu este cazul pentru ca nu s-a defacut niciodata capacul, pe de alta parte nu curge ci supureaza, dar mai rau este ca il consuma. Drept urmare dupa mai multe probleme enumerate mai sus am decis sa merg pe cale legala si sa-mi cer drepturile oferite de lege cumparatorului. Am luat legatura cu juristul de la firma si merg pana la schimbarea motorului sau a masinii pt ca nu am nici 6 luni cu ea si este pt a doua oara cand merg cu aceeiasi problema si pe linaga asta si altele destul de grave. Aceste defectiuni nu sunt normale la o masina care se vrea a fi noua la cumparare si conforma din punct de vedere al standardelor europene si al standardelori SR ISO 3951/1998 mentionate in legea care reglementeaza accordarea garantiilor pt orice produs local importat si dat drept bun catre vanzare in orice fel ( contract vanzare , leasing samd ), iar lege spune ca daca se dovedeste lipsa conformitatii in primele 6 luni de la vanzarea bunului se prezuma faptul ca asa a venit si a fost vandut, cu acesta lipsa a conformitatii. Din acest motiv nu vad dc sa nu actionez asa cand legea este de partea mea/noastra.
Cu speranta ca o voi scoate la capat chiar cu riscul de ai da in judecata, publicitate si OPC nu ma las pana nu imi vad schimbat automobilul sau motorul!!!
Nu de alta, dar platesc pentru ea si nu platesc putin si nu imi convine sa platesc pt o masina care este deja defecta si nu cred ca imi va usura cineva munca ......

Imi pare rau ca se intampla asa pt ca mi-am dorit o masina noua, iar inainte sa o iau am rasfoit forumul si nu erau decat cateva posturi legate de acest model, iar acum..... :roll:

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 13-Apr-2007 20:06

Mult succes in demersul tau, iti doresc sa ajungi la o finalitate care sa te multumeasca si de ce nu sa-ti compenseze neplacerile. :wink:
Cosmin
high energy music expression

FloBra
just curious

Mesajde FloBra » Sâm 14-Apr-2007 11:33

Sal

Sper ca voi reusii sa obtin ce vreu pana la urma, pemtru ca nu vreau sa stau asa si sa platesc o maisina cu defecte destul de aiure tinand cont de numarul de kilometrii. :!:

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Sâm 14-Apr-2007 20:05

Daca tu ii dai in judecata pt. un capac prost montat din fabrica,si nu alte probleme grave la motor, eu ar trebui sa dau foc la masina si sa le-o zvarl pe usa la ats sa fac toti bum.Eu cred ca ar fi mai simplu daca l-ar schimba decat sa te iei cu ei in judecata deoarece ma tem ca pt. o garniura pusa stramb sa nu ajungi tot la remediere si nu la scjhimbarea motorului :) Oricum bafta si cred ca ai procedat bine oricum.Sa ne tii la curent sau in curent :)

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Sâm 14-Apr-2007 20:09

Apropos de capace si poate offtopic...Azi la o mica intalnire, am vazut un 1.6 HDI care nu avea capacul de plastic la motor, capacul pe care trebuia sa fie emblema citroen precum si 1.6HDI. In loc de acest plastic avea o bucata de "mocheta" d-aia izolatoare gen cum e pe capota :shock: ....
Masina luat nou noutza din showroom
Ultima oară modificat Sâm 14-Apr-2007 21:03 de către Matrixu, modificat 1 dată în total.

Înapoi la “Probleme C4”