zgomot motor C4 -1,6 i

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

gabi.r
simpatizant

zgomot motor C4 -1,6 i

Mesajde gabi.r » Vin 13-Apr-2007 13:34

Salut la toti !

Vin cu o informatie care poate fi utila pentru toti posesorii de C4 1,6i:

Mi-a aparut si mie un zgomot metalic, undeva in zona fata dreapta, intre motor si aripa.
M-am adresat direct la Citroen Franta, sa-mi dea ceva explicatii.Se pare ca francezii au sunat la Bucuresti si Bucurestiul a sunat la Brasov (DISTRICT SERV)- unde am fost eu la revizie cu masina.
Evident ca cei de la Brasov m-au sunat (va inchipuiti ca mi-au cautat telefonul in baza lor de date !!!!! )si mi-au spus cum este cu acel zgomot.
Adica:
-in acea zona exista o supapa montata pe returul de benzina, care periodic curata conductele de benzina de eventuale depuneri de calamina.
Deci cind se aude acel zgomot inseamna ca supapa "isi face treaba".
Trebuie sa va spun ca mai stiu si eu ceva mecanica si mi s-a parut putin ciudata explicatia lor, dar se pare ca au dreptate.
Mi-au spus exact simptomele: va face zgomot cind e motorul rece si dupa un timp nu se mai aude.La mine chiar asa s-a intimplat: a facut zgomot dimineata, la plecare cu masina, timp de 3 zile dupa care a incetat.
Personal cred ca au dreptate, pt. ca cei de la DISTRICT SERV Brasov chiar au fost f.f.amabili si mi-au spus ca ma asteapta cu masina in service pentru eventuale constatari.
In plus, si la mine se aude un usor zgomot de la tacheti/ culbutori, dar mi-au spus ca sunt hidraulici si nu trebuie sa-mi fac probleme.(lucru confirmat si de Mugurel Pirscoveanu).
In concluzie, desi am acel zgomot de tacheti, masina merge f. bine si sunt f. multumit de ea, inclusiv de consum.
Pot sa va mai spun ca am fost si eu la ultima intilnire Citroen, ocazie cu care i-am facut consumul de benzina:
de la iesire din Ploiesti (deci cu motorul cald) si pina la Baneasa - consum 5,5% cu viteza medie de 63km/h. - valori date de computer.
Intr-adevar am mers destul de incet, adica in localitati cu 75 km/h si in afara cu 90 km/h - cu pilotul automat.
Si inca ceva: am 4700 km cu masina, si am si eu un "greiere" in usa stg. (e C4 coupe), dar cu muzica mai tare nu se aude, asa ca nu-l bag in seama.
Ciau,
Gabi.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 13-Apr-2007 13:45

Chiar daca mi-am propus sa nu mai postez, nu ma pot abtine cand vad cum unii arunca vorbe aiurea si altii le prind in cioc super repede..

Problema cu supapa aia am avut-o si eu, si multi altii. S-a rezolvat in 20 minute la ATS prin nu stiu ce reglaj, si de atunci nici ca s-a mai auzit asa ceva. Eu am patit-o iarna trecuta, si se auzea doar la relanti, la inceput cand masina era rece, ca mai apoi sa se auda mai mereu.

Deci du-te la ei, i-ai de gat si zi-le sa o regleze sa nu mai auzi zgomotul ala..
SAu poate tu ai atlfel de supapa mai smechera, care face zgomot cand i se scoala ei...

Fratilor, nu mai puneti botu la toate prostiile care le auziti in serviceuri..
Motorul nu trebuie sa zdrangane, sa aiba zgomote suplimentare....

Valabil si pentru cei cu problema la ambreiaj, nu mai stati la carpeli gen aerisiri si etc...

PS: Nu o lua ca pe o ofensa,jignire sau mai stiu eu ce...eu vb la modul general de service si de ce gogosi arunca ei. Daca era dupa ei, si acum stateam cu un ambreiaj si o volanta facuta muci, si asta dupa 12 000km.

gabi.r
simpatizant

Mesajde gabi.r » Vin 13-Apr-2007 14:05

Daca tu ai fost la ATS sa iti regleze supapa aia, nu ai intrebat ce avea dereglat? Era bine daca aflai ce are ca spuneai si la altii.
Eu nu am facut decit sa "distribui" o informatie. Si la mine- ti-am spus- nu mai face galagie.Evident ca daca face iar, ma duc si eu si-i string de git. Dar deocamdata se pare ca au nimerit-o.
Repet, nu sunt partizan si nici vorba sa tin cu service-urile, doar am vrut sa transmit o informatie.
Si speram un "reply" mai inteligent, si nu de genul - a ta e mai smechera.
Sorry, domnule"MATRIX", eu nu contest vechimea si pozitia ta pe acest forum, dar asteptam alt fel de comentarii...
Gabi

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 13-Apr-2007 14:29

Citeste PS=ul din primul post...ti-am zis ca n-am nimic cu tine sau cu altcineva,si nu lua postul ca o jignire sau ofensa.
Din ce in ce mai des, vad pe aici multi useri care povestesc ce li se intampla in service si cu ce "diagnostice" vin de acolo, si asta la probleme comune gen ambreiaj si supapa aia nenorocita, scartait la evacuare...

Da un search aici pe forum ca s-a tot discutat despre supapa aia, si despre multe alte probleme comune..

Daca nu ti s-a parut un raspuns inteligent, ingnora-l te rog, dar nu ignora ce am scris la PS: ;)

"A ta e mai smechera decat alte supape", daca cei din service ti-au zis ca tacanitul ala se aude cand lucreaza supapa aia.. Pai in 4700km doar acum s-a apucat sa lucreze? (aici ai interpretat gresit...)

Drive safe!

PS: N-am nici o pozitie pe acest forum, iar vechimea nu face diferenta intre un user sau altul..
Ultima oară modificat Vin 13-Apr-2007 14:48 de către Matrixu, modificat 1 dată în total.

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Vin 13-Apr-2007 14:36

Informatia aceea am obtinut-o foarte multi la randul nostru.Daca aveai curiozitatea sa citesti alte posturi, ai fi vazut ca nu trebuia sa te remarci cu un nou post, pentru ca ai fi inteles poate ca suntem toti satui de "informatia" aceea atat de pretioasa...
Matrixu a fost, cred, destul de diplomat...

gabi.r
simpatizant

Mesajde gabi.r » Vin 13-Apr-2007 15:47

Salut Bogdan,

Informatia se adreseaza la cei care au masina cumparata mai recent sau care nu au timp sa navigheze frecvent pe net - ca si mine.
Evident ca tu, ca si Matrixu si multi altii, ati fost mai activi pe forum si ati vazut mai multe "probleme comune" - vorba lui Matrixu.
Deci eu nu am timp (nu ca nu sunt curios sa citesc alte posturi)si nici nu am avut in intentie sa ma remarc cu un nou post.
Dar am remarcat ca tu ai avut mari probleme cu motorul.In final le-ai rezolvat? Acum esti multumit cum merge masina?

PS. Iar pentru alti cititori, va rog sa luati "informatia" ca atare. Eu nu sunt in masura sa apreciez daca e corecta sau nu, doar am precizat ce mi-au spus cei de la Brasov;si am considerat ca este interesant in ce context am discutat cu ei...
Have a nice weekend!

FloBra
just curious

Mesajde FloBra » Sâm 14-Apr-2007 11:13

Sal

Nu stiu dc sariti asa cand un om care are probleme cu o masina Citroen si care isi spune oful aici..... A fost si el la service au constatat aia ca maisina ar avea asta, iau spu omu' a luat-o ca atare si a postat si el aici .... Iar daca erau sau mai sunt posturi referitoare la aceasta problema, alta data poate le aseza cineva intr-o ordine usuor de gasit.....

P.S Nu am nimic cu numeni, dar si eu am avut parte de un acelasi raspuns mai acum ceva timp.....

calin13
simpatizant

Mesajde calin13 » Sâm 14-Apr-2007 12:07

Mie personal mi-a parut de ajutor cele spuse despre supapa aceea, pentru ca in mod normal - fiindca nu de mult mi-am bagat si eu nasul pe forumul acesta...- nu stiam de o astfel de problema si nu as cauta despre ea pe forum. Acum cel putin stiu la ce sa ma astept daca o sa am la masina vreun zgomot asemanator.

Cat despre zgomot ca e normal sa il faca...sincer, ma cam indoiesc...

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Sâm 14-Apr-2007 19:27

Hei nu va mai certati. :roll: E deajuns ca a spus ca luand legatura cu cei din franta acestia au luat initiativa si au sunat la ats.Pe mine asta sincer m-a mai linistit.Ce asi dori sa stiu este cum ai luat legatura cu ei scris ,e-mail sau telefonic???Cat dezpre zgomot, cred ca au dreptate colegii de forum, trebuia sa citesti oleaca pe aici la probleme ,no offence, pt. ca pe langa supapa aia, daca este adevarat, problema este extrem de grava.Uite iti trimit si tie zgomotul de la motorul meu sa vezi cum face..dupa ce au inlocuit tachetii si au stricat avansul.

nenea cosmos
simpatizant

Mesajde nenea cosmos » Sâm 14-Apr-2007 19:32

sa inteleg ca e necesar ca periodic conductele de benzina sa fie curatate de depunerile de calamina. si pleaca un pitic mic din supapa pe conducta inainte si inapoi? mai ce dibacie. de mare angajament.

gabi.r
simpatizant

Mesajde gabi.r » Lun 16-Apr-2007 15:02

Link-ul unde am scris la Citroen Franta:

www.citroen.com / contact us / contact our customer service department / claim about your citroen

Mai departe se completeaza un formular...

Si am primit raspuns de la "rlc@citroen.com" dupa 5 zile, iar dupa inca o zi m-au sunat cei de la DISTRICT SERV Brasov.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 03-Mai-2007 18:16

Legat de supapa aia...care la inceput a tacanit s-a rezolvat, numai ca acum miroase a benzina in masina la franari si la viraje! Bine ca sunt doar vapori, si nu e lichid ca altfel era nasol, nu mai plecam cu masina!!

Diagnosticul a fost dat imediat de ATS Baneasa, fara nici un fel de abureli & shit! Sunt tare curios ce ar zice cei din Brasov la o problema de genul. Am mai citit in alta parte ce meseriasi sunt si ei!

gabi.r
simpatizant

Mesajde gabi.r » Vin 04-Mai-2007 07:56

Inca nu am fost cu masina la Brasov pt. ca nu mai face zgomot.Si intre timp am mai facut 1200 km si am "testat-o" la 170 km/h.
Probabil ca s-a speriat, ca acu merge f.bine (cu exceptia unui tacanit usor de culbutori).
Dar fii sigur ca daca mai face, o duc la service Brasov si iti spun concluziile lor.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 04-Mai-2007 08:32

Ma indoiesc ca C4-ul tau mai are culbutori. Nici BX-ul meu nu mai are asa ceva. :wink:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Vin 04-Mai-2007 08:54

nicum scrie:Ma indoiesc ca C4-ul tau mai are culbutori. Nici BX-ul meu nu mai are asa ceva. :wink:

Nu are culbutori are tacheti, hai sa nu fim mai catolici decat papa.

Înapoi la “Probleme C4”