scurgere ulei/motorina ?

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

VeNoM386
just curious

scurgere ulei/motorina ?

Mesajde VeNoM386 » Dum 30-Mar-2008 13:17

Salut.
Ieri am deschis capota dupa o luna jumatate probabil, nu mai tin minte exact si am observat ceva gen scurgere ulei pe turbina (nu sunt sigur ca aia e turbina).
Ma poate ajuta cineva sa identific problema, scurgere ulei/motorina ... e normal asa ceva, nu e normal.
Multumesc.

Imagine

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 30-Mar-2008 14:22

alea sint tuburile pe care circula aerul, turbina scapa ulei la orice masina si murdareste pe interior furtunele de aer, de unde si uleiul, dar aia nu e scurgere, e doar o depunere grasa care se umple de praf in timp
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

VeNoM386
just curious

Mesajde VeNoM386 » Lun 31-Mar-2008 18:14

Multumesc de raspuns.
Ai idee de ce se face acea depunere, este destul de inestetica ca sa zic asa si din cate am citit, nu se intampla la toate masinile.

C i t r o n e l
pasionat

Mesajde C i t r o n e l » Lun 31-Mar-2008 20:20

Salut,

vad ca tot 1.6HDI ai si tu:

La mine am sesizat o problema similara dar pe motor in zona injectoarelor, unde efectiv statea uleiul.
Am dus-o la service la Peugeot deoarece credeam ca scapa pe la injectoare motorina dar mi s-a spus ca nici vorba de motorina ci posibil ulei din cauza ca e prea mult in motor, nu se stie exact pe unde iese.
Intr-adevar uleiul depasea usor limita maxima de pe joja asa ca am scos din el cu o siringa si un tub flexibil pana l-am adus sub limita maxima si acum nu mai am problema, motorul e curatat si asa a ramas ( am scos ~400 ml !!! ) .

morala:
nu puneti tot uleiul recomandat la un schimb deoarece din motor nu apuca sa se scurga tot ce ar trebui, puneti minim si completati daca este nevoie a doua zi dupa ce a stat masina peste noapte.

Luc.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Lun 31-Mar-2008 23:35

cred ca depinde de la o masina la alta. eu daca pun toata cantitatea recomandata, 3100ml, am nivelul 2-3 mm sub maxim pe joja.

C i t r o n e l
pasionat

Mesajde C i t r o n e l » Mar 01-Apr-2008 07:27

Absolut ca depinde de la un motor la altul.

Cei de la Peugeot spuneau ca instructiunile primite ptr schimb de ulei la 1.6HDI sunt:
- motor obligatoriu cald ~90 grade
- timp minim de scurgere a uleiului din motor 30min.

teoria e frumoasa dar practica ne omoara.

Luc

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 01-Apr-2008 11:57

nu si daca faci treaba asta in propria curte sau in fata blocului :wink: . nu mai dai bani la mecanici si iese si treaba bine.

VeNoM386
just curious

Mesajde VeNoM386 » Joi 10-Apr-2008 12:18

Am fost ieri la ATS pentru verificare si era o problema, o garnitura uzata pe unde se scurgea ulei, probabil numai in anumite conditii. Nu sunt sigur, dar cred ca mi-au schimbat piesa respectiva (sau au curatat-o foarte bine) dar tot trebuie sa ma mai duc inca o data peste 2 saptamani pentru ca nu aveau pe stoc garnitura respectiva.

Înapoi la “Probleme C4”