In attn d-lui Pirscoveanu (Consum urias C4 benzina)

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 06-Aug-2008 13:28

Ziceam sa puna softul original al motorului la o reprezentanta Citroen. Majoritatea motoarelor pe benzina au EGR, de diesel nici nu mai e cazul sa vorbim.
Modificarile de soft, pot induce o functionare defectuoasa a EGR, de unde simptomele descrise de colegul nostru. Apare o instabilitate in functionare, vizibila si la un eventual test dyno. Acest fenomen apare mai accentuat la modificarile tip tuning box, spre deosebire de modificarea cartografiei, la care, daca este facuta bine, nu mai apare.

Mai jos, Astra 1.9 CDTI:

tuning box
Imagine

remapare
Imagine
citroen - o pasiune permanenta

nitrometan
simpatizant

Mesajde nitrometan » Mie 06-Aug-2008 16:37

Irelevant ce scrii tu aici,noi vorbim de Citroen cu motor de 1,6I tip NFU de 110 cp si care inca o data iti spun ca nu are EGR.
Si iti mai spun inca o data ca reprezentanta nu poate scrie un software decit daca este o versiune mai noua aparuta intre timp(nou insemnind la PSA si trei ani vechime in unele cazuri).Asa ca daca vrei sa oferi informatii utile,fa-o numai daca stii ce scrii.Motorul de 1,6linjectie pe benzina la grupul PSA este notoriu ca si consum cit si ca zgomot,acest motor fiind mai zgomotos in sarcina la 4000rpm decit omologul sau diesel la capacitate.

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mie 06-Aug-2008 16:48

Incearca sa folosesti alt ton, tu nefiind cel mai in masura sa-mi spui mie daca si ce sa scriu pe forum.
Si mai incearca sa vii si cu ceva argumente in sustinerea afirmatiilor tale.
Cat despre rescrierea cu softul original, la reprezentanta, dupa chiptuning:
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... sc&start=0

Repet, nu stiu daca motorul respectiv are sau nu EGR, dar din simptome trag concluzia asta. Rog posesorii sa verifice si sa scrie aici.
citroen - o pasiune permanenta

nitrometan
simpatizant

Mesajde nitrometan » Mie 06-Aug-2008 16:55

Prietene,esti off topic,nu te incalzi asa,eu am spus sa nu o mai aburesti pe linga subiect daca nu stii despre ce vorbim,si te asigur ca stiu EXACT despre ce motor e vorba,ca sunt satul de ele pina in git .Si nu imi amintesc sa-ti fi spus [u][u]daca si cind [/u][/u]sa scrii pe acest forum,ci te-am rugat sa postezi informatii utile despre Citroen din care sa aiba si altii de invatat si tu vii efectiv cu povesti off topic.Dar daca cumva te-am jignit in vre-un fel te rog sa ma scuzi...
Electricitate,soft,diagnoza auto,0744605642,SUCEAVA si imprejurimi.

Liviu-VTR
just curious

Mesajde Liviu-VTR » Joi 07-Aug-2008 09:20

Calmati-va, ca am deviat un pic de la subiect. EGR au ba, cu trasul in valuri s-a rezolvat, era de la benzina nicidecum de la altceva. Si cu EGR sau fara, masina merge mult mai bine dupa curatarea clapetei de acceleratie, consuma chiar si 5,5 % in afara orasului si e foarte silentioasa. Cel putin a mea, la stilul meu de condus.

Înapoi la “Probleme C4”