deci tare

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

Viper_blk
simpatizant

deci tare

Mesajde Viper_blk » Mie 17-Sep-2008 00:29

A inceput sa imi patineze ambreiajul pe la 42.000 de km ma duc la service (masina e in garantie) si imi zic frumos domnii de acolo AMBREIAJUL ESTE CONSUMABIL SI SE SCHIMBA PE GARANTIE IN LIMITA A 40.000 KM. Ca sa il schimb ma costa 900 tot kitul si 300 manopera (pt ca mi-au zis ca e tot chitul) M-am uitat pe cartea de garantie si scrie ca orice problema se rezolva si orice piese se schimba pe garantie, dar nu se precizeaza nimic de km? Ce fac :oops:

editat de MARIAN: Subiectul ":evil: ma dispera!!!" a fost unit cu acesta deoarece trata aceeaÂşi problemĂŁ.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mie 17-Sep-2008 09:10

OPC daca ai timp! Poti sa suni la un alt dealer citroen si sa ceri niste detalii legate de garantie sa vezi daca chiar asa e.
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 17-Sep-2008 10:15

fa scandal, mergi la OPC... asta daca esti sigur ca nu scrie nicaieri ca ambreiajul e trecut la consumabile.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 17-Sep-2008 12:47

e trecut la consumabile, in afara de carnetul ala nenorocit de service si garantii exista o foaia capsata cu niste precizari "amuzante". s-a mai discutat chestia asta. eu in locul tau m-as duce peste ei oricum... :evil:

mariuss
pasionat

Mesajde mariuss » Mie 17-Sep-2008 19:09

Totusi,daca nu rezolvi nimic pe garantie poti cumpara kitul de ambreiaj din orice magazin de piese auto mai rasarit . Vei avea placuta surpriza sa constati ca pretul e cu vreo 500 ron mai mic.

Viper_blk
simpatizant

deci tare

Mesajde Viper_blk » Joi 18-Sep-2008 21:52

Sa vezi si sa nu crezi =))))

Buna seara!

In urma verificarii situatiei reclamate de dumneavoastra in data de 17
septembrie 2008 si a analizarii acesteia, dorim sa va comunicam
urmatoarele:

Reparatorul Agreat Citroen, Belvedere Motors Galati, a procedat conform
politicii de garantii a Citroen Romania, in ceea ce priveste autovehiculul
Citroen cu seria de sasiu VF7LCNFUC74534438. Conform Departamentului de
Garantii Citroen Romania, ambreiajul este garantat in limita a 40.000 km
in conditii de exploatare normala a vehiculului, situatie constatata si in
cazul dumneavoastra.

Va multumim pentru intelegere si ramanem in continuare la dispozitia
dumneavoastra !

Cu stima,

Raluca
Ditu

Responsabil Relatii Clienti
CITROEN Romania
asta e raspunsul meu----------------------------------------------------------------
va multumesc pentru confirmare dar in cartea mea de service\garantie nu este specificat asa ceva, iar la livrarea autovehiculului
nimeni nu mi-a adus la conostinta ca unele piese nu sunt acoperite de garanite 3 ani sau 100.000 de km! In cartea de garantie scrie
ca orice interventie asupra auto se face pe garantie in perioada de garantie daca utilizatorul a facut revizia de 1500-2500 de km si
daca are toate reviziile la zi! Eu cand m-am prezentat cu masina aveam 42.000 km si nu cred ca acel kit a picat in 2000 de km ci a
fost o chestie de durata! Dar nimeni nu si-a dat interesul sa vada ce sa intamplat defapt cu acel kit de ambreiaj! Sper sa reveniti
cu un raspuns favorabil pentru ca nu mi-se pare normal ca la o masina de 42.000 de km sa pice ambreiajul si sa nu se faca nimic!
Tinand cont ca sunt foarte multe masini cu probleme la ambreiaj si sunt sute de masini la care a fost schimbat acest kit care din ce
stiu eu este cu probleme de fabricatie! Masina aceasta a avut mereu probleme cu toate ca nu este masina de protocol (cu probleme de
fabrica) sau cum ii spuneti dumneavoastra La aceasta masina nu s-a facut nici o constatare legata de ambreiaj sa se vada daca este
kitul daca este volanta, placa sau daca doar trebuie aerisit! Repet in contractul me de garantie nu este specificat nimic de limita
de km la care se schimba pe garantie aceasta piesa! Deci nimeni nu mi-a adus la cunostinta ca anumite piese nu intra total in
garanite! In consecinta va rog sa analizati mai bine situatia, in contrariu voi innainta plangerea spre citroen franta si mai departe
la opc! Va multumesc mult pentru intelegere, o seara placuta! Cu stima Vizireanu Ionut!

Si apoi revin ei cu raspuns =))-------------------------------------------------

Stimate Domn,

In Carnetul de intretinere si service la rubrica excluderi de la
garantie este specificat:
"Garantia nu acopera:
.......Inlocuirea unor piese prezentand o uzura normala in functie de
utilizarea vehiculului, de kilometraj si de zona geografica.....Este cazul,
in special, al urmatoarelor piese: Placute frana fata/spate,Garnituri de
frana spate.....,Ambreiaj,...."

In ceea ce priveste diagnosticarea efectuata avem incredere ca
Reparatorul Agreat Citroen a procedat corect. Va rugam sa luati legatura cu
Reparatorul Agreat Belvedere Motors pentru programarea in atelier,
demontare si constatare. In cazul in care se va observa ca este o problema
de fabricatie incidentul va fi decontat in garantie, sub forma de gest
comercial.

Cu stima,
Ioana Stroe
Responsabil Garantii
CITROEN ROMANIA

Cum frate sa imi schimbi amreiajul sub forma de gest comercial?
=))

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 18-Sep-2008 22:17

nu stiu, nu inteleg... dar te-ai prins ca daca o demonteaza, constata ca s-a stricat din vina ta, sau mai bine spus NU din vina masinii :?
am schimbat primul set de ambreiaj la unul dintre cx-uri la 280000 (era cel original pe masina), iar la xm, la cei 140000 inca mai are ambreiajul original :shock: . in cazul asta ei recunosc ca masinile sunt proaste, daca nu au curaj sa dea garantie mai mare la piese. altfel spus, ce au vazut ei ca cam pica, exclud din garantie.
apropo... chiar scrie treaba aia la excluderi?

radugen
just curious

Mesajde radugen » Vin 19-Sep-2008 11:22

"In ceea ce priveste diagnosticarea efectuata avem incredere ca
Reparatorul Agreat Citroen a procedat corect. Va rugam sa luati legatura cu
Reparatorul Agreat Belvedere Motors pentru programarea in atelier,
demontare si constatare. In cazul in care se va observa ca este o problema
de fabricatie incidentul va fi decontat in garantie, sub forma de gest
comercial. "

Asta e un fel de hai fie de la noi sa nu zici k nu te bagam si pe tine in seama:))
Oricum lasa-i sa il numeasca cum vor ei cat timp il schimba pe banii lor si nu pe ai tai. Daca nu vor pana la urma parerea mea este sa scrii un mail la citroen franta...sa vezi ce dau aia de pamant cu Belvedere Motors.

Bafta!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 19-Sep-2008 13:02

Din raspunsurile date de ei, eu nu vad nimic ironic sau neadevarat!!!
Sunt foarte acoperiti cu totul, greseala este a ta, pentru ca nu ai fost mai devreme cu masina asta daca ai observat ca ambreiajul face probleme sub 40 000km sau pur si simplu ai ghinion ca s-a stricat dupa 40 000km.

Defect de fabricatie nu e, atat doar ca sunt foarte proaste si cedeaza mai repede decat ar trebui!

@radugen..nimeni nu da de pamant cu nimeni. Atata timp cat Citroen Romania a dat raspunsul asta ce sa mai faca Citroen Franta? Ei sunt perfect acoperiti, exista un contract de garantie intre parti semnat de ambele parti..Nu este vorba aici de nerespectarea contractului!

Moral nu este ce se intampla, pt ca ei stiu ff bine care e treaba cu ambreiajul la C4, dar ce lucruri mai sunt morale in tara/lumea asta??!

ciobi
de-abia inscris

Mesajde ciobi » Vin 19-Sep-2008 13:43

Din pacate lucrurile stau asa nu numai la Citroen. Renault are aceeasi politica iar acolo garantia pt ambreiaj este de 50k km. putin mai mult asadar...dar nu semnificativ. Din experienta spun ca atunci cand sesizati ca tremura, ca patineaza etc etc...fortati-l putin si mergeti chiar cand face urat la service pentru a constata. O data constatat si daca masina mai este in garantie si pana in 40k km...atunci il vor schimba...asta daca sunteti si tari pe pozitie...caci cu siguranta vor spune ca e din cauza utilizarii necorespunzatoare. in principiu ramane din pacate o chestiune de noroc...asa ca doamne ajuta...sa nu avem probleme.
bufnitele nu sunt ceea ce par a fi

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 19-Sep-2008 14:01

Nu e deloc vb de noroc..e vb de felul cum te duci si pui problema! Eu am avut aceiasi pb cu ambreijaul la doar 12500 km sau ceva de genul, si pana nu am facut scandal nu s-a schimbat nimic!

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Vin 19-Sep-2008 16:23

Am aflat de la o sursa din interior, acum ceva timp, ca una dintre cele mai proaste piese, subansamble( numiti-l cum vreti) este ambreiajul.Care cedeaza la cam 60% din masini.
Daca nu vor si nu vor sa te rezolve, sub NICIUN CAZ sa nu il inlocuiesti in reprezentanta lui peste , pentru ca si urmatorul va fi la fel de prost sau chiar mai prost ca primul.Ia-ti unul after market de la SKN poate( este bun si ieftin).

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Vin 19-Sep-2008 22:03

Chiar nu te poti intelege cu ei, la o diferenta de doar 2000 km?
Dacaraspunsul e nu, intr-adevar cumpara piesele din alta parte.
citroen - o pasiune permanenta

radugen
just curious

Mesajde radugen » Sâm 20-Sep-2008 13:17

da Matrix ai dreptate, dar eu ma gandeam ca poate cei din Franta au putin alta mentalitate, in special cand vine vorba de masinile lor.

@Viper_blk ai rezolvat ceva?

Viper_blk
simpatizant

Mesajde Viper_blk » Dum 21-Sep-2008 00:26

sunt programat marti sa ma duc la ei dupa ce rezolv ceva va zic oricum baietii de acolo m-au sunat si au zis ca am procedat foarte bine si s-ar putea sa mi-l schimbe acum sa vedem...

Înapoi la “Probleme C4”