Tremur ambreaj C4
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Esti mai rau ca Toma Necredinciosul. Uite ce a patit fostul nostru coleg kluaddiu: http://www.hondafan.ro/phpBB2/viewtopic ... 1726#41726
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
nicum scrie:Tu ca si cunoscator in ale dreptului ar trebui sa stii astea mai bine ca multi de aici (me included).
n-am de unde sa stiu ca nu m-am confruntat cu o astfel de problema pana acum. si doar simplul fapt ca tocmai am absolvit dreptul, nu ma face si "cunoscator" al unor astfel de detalii. e ca si cand i-ai cere unui absolvent de AR sa-ti descrie sistemul de injectie de pe Tata Nano.

Salut! Din pacate si eu am aceasta problema enervanta
si am o dilema care poate mi o lamureste cineva. Daca masina este in garantie si schimb piesele cu probleme la alt service decat la figurantii aia de la Citroen pierd garantia ,desi nu prea are logica ptr ca garantia este la motor si asta nu are leg cu motorul. Mersi si fiti cuminti 

Probaibil daca schimbi ambreajul in alta parte or sa se lege si de garantia la motor, si la cutie.
Eu am facut schimbarea pe la 20k km si pe la 45 a reaparut, asta dupa ce am platit ambreajul si manopera din buzunar. M-am multumit sa turez cu 200-300rpm mai mult la plecarea de pe loc ca sa nu mai tremure si asta e. Dupa un timp nici nu a mai tremurat.
Eu am facut schimbarea pe la 20k km si pe la 45 a reaparut, asta dupa ce am platit ambreajul si manopera din buzunar. M-am multumit sa turez cu 200-300rpm mai mult la plecarea de pe loc ca sa nu mai tremure si asta e. Dupa un timp nici nu a mai tremurat.
tremurat ambreaj
Dupa cate am citit si daca schimb piesele problema exista riscul dupa cateva mii de km problema sa reapara.
Daca este asa imi schimb parerea si optiunea in a alega o masina si sigur voi exclude pe viata Citroenul.singura solutie este sa o repar si sa o marit cat mai repede sa nu imi reapara problema. Pacat,ca aveam o parere buna despre Citroen ,mai ales de C4 si chiar recomandam si la altii care ma intrebau,dar se pare ca am luat teapa.
Daca este asa imi schimb parerea si optiunea in a alega o masina si sigur voi exclude pe viata Citroenul.singura solutie este sa o repar si sa o marit cat mai repede sa nu imi reapara problema. Pacat,ca aveam o parere buna despre Citroen ,mai ales de C4 si chiar recomandam si la altii care ma intrebau,dar se pare ca am luat teapa.
Dupa ce am citit de la Mituc in legatura cu garantia nu prea este logica treaba,adica nu iti schimba piesele pe garantie ca nu este inclusa si partea asta,ea se refera doar la motor si daca o fac in alta parte pierd garantia la motor desi nu are legatura.Ce chestie .Ei castiga si noi fraierii platim orice.
- phantom390
- simpatizant
salutare!
din pacare si eu am probleme de ceva vreme cu tremuratul.
la inceput am zis ca nu stiu eu sa o tin..dar prea apare numai in aglomeratia legendara deja a capitalei. am 26000 km si innnebunesc cand tremura...
cand am fost la revizie am semnalat si problema asta. s-a uitat un mecanic si a venit repede un raspuns: "e normal dom'ne...in aglomeratie asa se intampla. tre' curatata placuta de acceleratie si schimbate bujiile" ??????????????????
inteligent raspuns...nu?
evident ca tremuratul e tot acolo...nu i-au facut nimic. ma pregatesc pentru schimbarea kit-ului
dupa care vand masina. [biiiiip] pe el de citroen. chiar imi placea, dar sunt total dezamagit.
din pacare si eu am probleme de ceva vreme cu tremuratul.
la inceput am zis ca nu stiu eu sa o tin..dar prea apare numai in aglomeratia legendara deja a capitalei. am 26000 km si innnebunesc cand tremura...
cand am fost la revizie am semnalat si problema asta. s-a uitat un mecanic si a venit repede un raspuns: "e normal dom'ne...in aglomeratie asa se intampla. tre' curatata placuta de acceleratie si schimbate bujiile" ??????????????????
inteligent raspuns...nu?
evident ca tremuratul e tot acolo...nu i-au facut nimic. ma pregatesc pentru schimbarea kit-ului

dupa care vand masina. [biiiiip] pe el de citroen. chiar imi placea, dar sunt total dezamagit.
_/\_ negru onyx metalizat_/\_
Ala e total in copaci cu bujiile lui. Ca sa nu mai spun ca e problema cunoscuta deja. Poti cere inlocuirea placii de presiune si a discului, totul pe garantie. Desi personal cred ca problema vine de la volanta, deci ar trebui si aia data jos. Pina una-alta tureaza cu 200rpm mai tare decit o faci in mod normal si cupleaza ambreajul la plecarile mai in forta (adica nu cind te tirii in coloana) fara sa scazi turatia motorului sub 1400-1600rpm si-o sa fie ok.
nu trebuie sa te biiiip pe el de citroen, pt ca aceeasi manifestare ai sa o intalnesti si la fabricanti mai germani decat francejii. Este vina volantei cu masa dubla, defect intalnit indeosebi la motorizari diesel. Rezolvarea este o masina second hand cu o vechime suficient de mare incat aceasta volanta sa nici nu fi fost proiectata.
Eu nu stiu ce sa mai zic,am condus o gramada de masini nemtesti ,am facut raliu cu ele si nu s a intamplat nimic,un prieten care are o Firma de inchirieri de masini are 3 ford focusuri si 2 opeluri si nu a avut probleme cu ele si va da ti seama cum se circula cu ele,asa ca eu tind sa cred ca la Citroen este problema ce a mai mare, desi eu de o saptamana am scapat de tremuratul masini pur si simplu fara sa i fac ceva. Sper sa tina cat mai mult,dupa care o fac si f probabil o vand si pa Citroen.