Probleme,problemute C4 dupa 1 an de exploatare sau 20000 km

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

murphy
pasionat

Mesajde murphy » Mar 27-Mar-2007 22:37

1,6i sx motion
data cumparare: 14.04.2006
km: 21000
revizia am facut-o pe la 18000 km. probleme:
- protectii amortizoare cazute, la revizie am uitat de ele dar sper sa rezolv saptamana viitoare cand imi prelungesc garantia;
- scartait frane (din cand in cand)
- cuplare marche-arriere (din cand in cand)
- schimbat sonda temperatura acum o luna
- scartait la mers cu spatele (mai gros decat cel de la frane, cineva aici pe forum l-a comparat cu un muget de vaca :D )
- o data mi-a ramas geamul dreapta blocat deschis, si-a revenit dupa 1-2 min
- parfumul de ambianta nu-l simt nici eu
- sunt de acord cu spooky cu gasirea pozitiei ideale de condus
- aerul conditionat mi se pare si mie ca in anumite conditii (diferenta mica intre temp ambient si temp reglata) baga mai cald pe o parte si mai rece pe cealalta (parca nu s-ar hotara daca sa bage rece sau cald)

am schimbat parbrizul (din cauza unei pietre), spoilerul fata, maturatorul de pietre si un proiector (din cauza sotiei) + cateva zgarieturi minore.
in concluzie pana acum nu am avut probleme majore, deci sunt multumit.
Ultima oară modificat Mie 28-Mar-2007 14:42 de către murphy, modificat de 2 ori în total.
zambeste, maine va fi mai rau. :D

Onacus
simpatizant

Mesajde Onacus » Mie 28-Mar-2007 11:28

spooky scrie:azi am facut revizia de 30000 (am 28300).. 518RON din care vreo 44RON becul.

- intre timp am schimbat si eu volanta acum vreo 1000 si ceva de km...
- azi am schimbat proiectoarele de ceata ca mi se sparsera amandoua (457RON... sper sa ma rezolv partial sau total cu asigurarile..)
- mi s-a ars un bec faza scurta chiar ieri inainte de revizie (H7)
- mi se mai desprinsese putin ornamentul pe partea stanga de la parbriz... cica se rupsese o clema... (ei zic ca e posibil de la masinariile alea automate de spalat masina.... eu am zis ca nu, ca nu m-am bagat la alea), care au inlocuit-o gratuit
- i-am pus sa-mi puna in pozitii corecte manivelele de la geamurile de pe spate ca se intampla sa coboare putin geamul si imi trancanea usa/geamul...
- problema nerezolvata: butoanele de temperatura imi fac uneori probleme in sensul ca eu dau sa cresc/scad temperatura si face contact gresit (cred) si-mi sare temperatura in jos sau in sus cu cateva grade... uneori devine frustrant.
- nerezolvat: imi tot vibreaza la anumite melodii cu mai multe joase ceva in usa dreapta de rezoneaza si geamul.
- usa sofer trosneste putin dupa ce ridic geamul pana ce se aseaza ceva inauntru (imediat la ridicare si putin dupa prin gropi sau daca ma sprijin eu in ea)... tot nu au nimerit-o.
- rezolvat: scartait scaun sofer... aparent niste suruburi slabisera.

ps: nu am schimbat deloc placutele de frana pana acum si sunt la 50% uzura... asa mi-au zis...

Hehe, deci tu erai ieri la 13:00 la service la ATS baneasa :oops:

Faza cu aerul conditionat a fost absolut penala, cum iti spunea reprezentatul ATS cum ca nu stii tu sa intorci de buton cum trebuie si ca de-aia nu se afiseaza bine temperatura pe display, dar calculatorul de fapt ia temperatura care trebuie si baga aerul corect. Si ofc, dupa cum credeam, te-or facut sa crezi ca tu esti de vina si ai plecat cu problema nerezolvata acasa.

Ce mi-a provocat stupoare a fost naturaletea cu care tipul ala iti explica problema. Ok, am inteles problema. DAR REZOLVAREA? ca la o adica si la doctor te duci sa te faca bine, nu sa-ti explice ce ai. Trebuie sa faca si asta, dar sa treaca mai departe sa rezolve problema :roll:

Mai ales ca era problema masinii, nu a ta cum ca nu stii sa intorci de buton :cry:

murphy
pasionat

Mesajde murphy » Joi 29-Mar-2007 13:00

am uitat de cea mai deranjanta dintre probleme: de vreo 2-3 luni a inceput sa scoata un miros ciudat (de mucegai sau ceva asemanator), mai ales atunci cand baga aer rece. le-am zis la revizie, s-au uitat, au zis ca au gasit niste frunze/mizerie adunate printr-un cotlon si ca de aia era. dar nu s-a rezolvat. o fi de la a/c? filtrul de polen l-am schimbat la revizie (adica l-am platit :( ).
zambeste, maine va fi mai rau. :D

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 29-Mar-2007 13:10

Probabil ca e vorba de fenomenul cunoscut la toate instalatiile de aer conditionat - se dezvolta niste bacterii pe-acolo. Stiu ca exista niste spray-uri speciale. Cauta ca s-a mai discutat.
Ultima oară modificat Mar 11-Sep-2007 23:26 de către eugenro2001, modificat 1 dată în total.

spooky
simpatizant

Mesajde spooky » Mar 14-Aug-2007 10:48

dupa 1 an si o luna si 50000 km impliniti au mai aparut sau mi-au fost sesizate urmatoarele probleme, fata de ultima revizie de 30000

1. am schimbat placutele de frana fata la 45000 km
2. urmeaza sa schimb saptamana viitoare placutele frana spate
3. filtru motorina - cei de la ATS mi-au zis ca pot sa il schimb la revizia de 60000
4. bielete de directie - joaca rotile fata; le schimb saptamana viitoare
5. deflector (scut mic) - spart - urmeaza de schimbat... a si sarit la 205 km/h
6. scut mare de inlocuit (crapat)
7. bloc comanda climatizare de inlocuit - dupa inca o serie de reprosuri si-au dat si ei seama de problema si mi-au comandat blocul de comanda si o inlocuiesc cat mai e in garantie
8. macarele spate - vor fi inlocuite tot in garantie - scartie
9. sunetele din masina au fost, supriza, in mare, eliminate la ultima revizie.
10. parbriz ciobit - sarit pietre de la un tir
11. a mai mancat si 7 litri de benzina pe langa alte 55 litri de motorina si nu s-a plans, desi parca motorul era putin mai lenesh.

cam atat in mare... in rest, ESP-ul e incredibil, mi-a aratat de ce poate in 2 ocazii si daca nu il aveam, intr-unul din cazuri as fi dat de dracu' dupa ce masina a inceput sa scape de sub control cand aqua-plana.

PS: pierdut antifurt roti dupa o noua pana

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Mar 14-Aug-2007 20:41

spooky scrie:dupa 1 an si o luna si 50000 km impliniti au mai aparut sau mi-au fost sesizate urmatoarele probleme, fata de ultima revizie de 30000

1. am schimbat placutele de frana fata la 45000 km
2. urmeaza sa schimb saptamana viitoare placutele frana spate
3. filtru motorina - cei de la ATS mi-au zis ca pot sa il schimb la revizia de 60000
4. bielete de directie - joaca rotile fata; le schimb saptamana viitoare
5. deflector (scut mic) - spart - urmeaza de schimbat... a si sarit la 205 km/h
6. scut mare de inlocuit (crapat)
7. bloc comanda climatizare de inlocuit - dupa inca o serie de reprosuri si-au dat si ei seama de problema si mi-au comandat blocul de comanda si o inlocuiesc cat mai e in garantie
8. macarele spate - vor fi inlocuite tot in garantie - scartie
9. sunetele din masina au fost, supriza, in mare, eliminate la ultima revizie.
10. parbriz ciobit - sarit pietre de la un tir
11. a mai mancat si 7 litri de benzina pe langa alte 55 litri de motorina si nu s-a plans, desi parca motorul era putin mai lenesh.

cam atat in mare... in rest, ESP-ul e incredibil, mi-a aratat de ce poate in 2 ocazii si daca nu il aveam, intr-unul din cazuri as fi dat de dracu' dupa ce masina a inceput sa scape de sub control cand aqua-plana
PS: pierdut antifurt roti dupa o noua pana

Cu ce maÂşinĂŁ ai realizat 205 Km/orĂŁ?

spooky
simpatizant

Mesajde spooky » Mar 28-Aug-2007 00:18

cea din semnatura... intre Buzau si Focsani... era si vale.

Laur
just curious

Mesajde Laur » Mie 05-Sep-2007 18:45

[quote="Matrixu"][quote="Laur"]
model; citroen C4 1,4 90cp coupe
data livrari;25.08.2005
km: 13700
probleme:
25km schimbat calculator injectie
5000km tacanit dreapta motor
5120 km noaptea in depasire da-u semnal si se sting farurile
7200km la minus 15 grade senzor usa stinga nu mai functioneaza
11000km zdranganit la toba finala
11010km miros de benzina in masina la viraje si la frinare
[/quotequote]
17000km tapiterie portiera a facut bule de aer
19000 dus masina la revizia de 2 ani si la verificarea softului de la calculatorul de injectie s-a prajit calculatorul (asta e cea mai tare)

calin13
simpatizant

Mesajde calin13 » Mar 11-Sep-2007 21:14

s-a prajit calculatorul care facea diagnoza sau al masinii tale? Asta chiar e cea mai tare... :))

Laur
just curious

Mesajde Laur » Mie 12-Sep-2007 17:03

Laur scrie:
Matrixu scrie:
Laur scrie:model; citroen C4 1,4 90cp coupe
data livrari;25.08.2005
km: 13700
probleme:
25km schimbat calculator injectie
5000km tacanit dreapta motor
5120 km noaptea in depasire da-u semnal si se sting farurile
7200km la minus 15 grade senzor usa stinga nu mai functioneaza
11000km zdranganit la toba finala
11010km miros de benzina in masina la viraje si la frinare
[/quotequote]
17000km tapiterie portiera a facut bule de aer
19000 dus masina la revizia de 2 ani si la verificarea softului de la calculatorul de injectie s-a prajit calculatorul de injectie (asta e cea mai tare)

calin27bun
just curious

Mesajde calin27bun » Joi 13-Sep-2007 16:25

1,6 benzen 110cp coupe,7500 km:

1.de cand am luat-o din magazin hai sa zic pe la 1.000 scurgere ulei intre capac kiulasa si kiulasa,nici la ora asta dupa 4 incercari nu s-a remediat:((

2.un sunet incredibil pe care nu pot sa-l descriu oricum ceva fier pe fier sub masina la imbinare intre catalizator si esapament,nu s-a rezolvat nici asta stau de 1 luna sa vina piesa:(((

3.cateodat nu intra ca lumea in marsalier

4.nu mise mai deskidea portbagajul cu toate ca usile se deskideau,marog cu mari interventii s-a rezolvat cica

5.greierasi prin usi la trepidatii si drumuri de 2 lei

6.probleme cu radio nu prea prinde posturile bine,exact stie cineva daka a-si putea sa-i fac ceva?

7.cam atat ca e masina noua doar............... :lol:

B 54 LKP
just curious

Mesajde B 54 LKP » Mar 18-Sep-2007 17:03

Domnilor fericiti posesori de C4, dracusorul meu (coupe, 1.6 benzina) are un an si o luna si 35.000 KM. L-am luat din Pitesti de la Cartec Trade (super reprezentanta, super service!). Tin sa precizez ca am mers super mult cu mashina asta si sunt extrem de multumit de ea. Nu am schimbat pana acum decat senzorul de temperatura, la revizia de 30.000. In rest e brici!!!!! Cu alte cuvinte: 215 km/h viteza maxima (atinsa de mine), consumul mediu urban e de 6.8 l/100km, iar in curbe e mortala. Nu are nici o modificare la motor ( probabil ca o sa-i montez noul filtru de aer sport pe care se pare ca il vor scoate curand cei de la citroen ), doar ca ii bag numai benzina Carrera 100 (doar de la statiile Petrom V!!!!! nu de la OMV), iar uleiul este 5 W 30, nu 5 W 40. E important sa fiti ateni la detaliul asta, fiindca mi-a scazut consumul considerabil, iar demarajul si acceleratia s-au imbunatatit clar! Cica uleiul asta e f. bun pe timp de iarna. Sunt foarte incantat de alegerea facuta cu Citroenul meu!!

lefteye
    just curious

Mesajde lefteye » Vin 21-Sep-2007 11:52

18 luni si 40 k km. Desi am avut in "copilaria" ei citeva probleme (inlocuit curea de accesorii, senzor temperatura si discuri frina fata - toate pina in 10k), consider ca am facut o alegere foarte buna cumparind aceasta masina pe care am alergat-o in tara si afara fara mila. Totusi citind problemele pe care le-au intimpinat anumiti utilizatori consider ca ori au fost diferente de calitate intre diferite loturi de masini ori anumite tipuri de condus si exploatare dauneaza grav sanatatii masinilor.

Pzero
    simpatizant

Mesajde Pzero » Dum 23-Sep-2007 01:05

Model: C4 1.4 Coupe VTR
    Data achizitiei: 08.09.2005
    Km: 34 000

1. Oprirea brusca a farurilor pt o fractiune de sec (~300 km)
    2. Rotitele de la climatronic (cea din stanga de 2 ori si cealalta o singura data) + blocat o data pe cald (~ 10000 km)
    3. Ambreiaj dus (~17000 km)
    4. Pilot automat + limitator de viteza (~22000km)

Toate problemele au rost reparate si piesele schimbate pe garantie.

madalin.radu
    just curious

Mesajde madalin.radu » Joi 11-Oct-2007 17:23

Salut,
    De 1 saptamana mi-am cumparat un C4 la care am unele mici probleme :

1- afisajul LCD in zilele mai luminate(insorite) in coltul din stanga sus este patat ( mai alb decat restul afisajului), stie cineva care este cauza si cum se poate rezolva?

2- cand am ajuns la ultimele 2 liniute de la indicatorul carburantului s-a aprins si pompa de benzina care indica ca am intrat pe rezerva. La cate liniute c4 intra pe rezerva ? ca ma asteptam sa intre atunci cand nu mai are nici o linie sau cel mult una

Înapoi la “Probleme C4”