Alte probleme la C4

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Lun 12-Mar-2007 21:14

mituc scrie:
seridan scrie:Referitor la problema ambreajului: aceasta defectiune apare in special la incepatori proportie de 15-20%. Multi nu au invatat decat sa calce acceleratia, iar restul cum o da Domnul.

Dupa 3-4k km orice incepator incepe sa cam simta ambreajul, cam ce tre' sa faca cu el, etc. Deci, hai sa zicem, scade 5k km din nr de kilometri pe care ar trebui sa-i poti parcurge cu acelasi ambreaj (120k?).

Nu te contrazic, dar te rog sa ti cont ca sunt incepatori si incepatori.
Personal cunosc doi incepatori care au bulit ambreajul unul in 6000 iar altul in 8000 Km.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Lun 12-Mar-2007 22:01

seridan scrie:Nu te contrazic, dar te rog sa ti cont ca sunt incepatori si incepatori.
Personal cunosc doi incepatori care au bulit ambreajul unul in 6000 iar altul in 8000 Km.

Sint de acord... dar tre' sa fie prea incepatori. De obicei incepatorii astia incep prin a beli masina de borduri, garduri, de a o dezcotorosi de oglinzile laterale, de vopseaua de pe extremitati prin parcari, jante indoite, etc. Apoi ajung si la ambreaj :)

Onacus
simpatizant

Mesajde Onacus » Mar 13-Mar-2007 11:05

seridan scrie:Referitor la problema ambreajului: aceasta defectiune apare in special la incepatori proportie de 15-20%. Multi nu au invatat decat sa calce acceleratia, iar restul cum o da Domnul.

Hai sa nu dam vina pe incepatori pentru o problema atat de evidenta. Asta este stilul ATS, de a da vina pe cumparator in loc sa rezolve problema si sa recunoasca ca produsul are probleme :roll:

murphy
pasionat

Mesajde murphy » Joi 22-Mar-2007 10:28

cred ca o sa intru si eu in categoria celor cu probleme la ambreiaj. nu tremura masina dar simt niste vibratii in pedala de ambreiaj (ciudat mi se pare ca uneori vibreaza si pedala de acceleratie). in plus am impresia ca uneori chiar patineaza ambreiajul, la accelerari puternice (de asta nu bag mana in foc inca).
zambeste, maine va fi mai rau. :D

Onacus
simpatizant

Mesajde Onacus » Joi 22-Mar-2007 11:03

In pedala de ambreiaj am si eu vibratii, se simt cand calci ambreiajul. Le simt de vreo luna de zile.

La fel am senzatia ca patineaza cateodata.

Dar la senzatia de patinat, s-ar putea sa mai fie si altceva. Daca ambreiajul este asistat (din cate stiu eu nu este, dar nu stii niciodata pana nu desfaci si te uiti cu ochii tai) atunci este destul de usor sa ai senzatia asta.

Dar vibratia este acolo si nu este intotdeauna, dar este cam 90% din timp si nu imi amintesc sa fi fost prezenta cand am cumparat masina.

Si mai am o chestie.... dimineatza cand este masina rece, scartaie cand debraiez, ca si cum bratul de ambreiaj (din motor, care trage de placa de presiune) ar fi neuns (acelasi sunet pe care il scot si pedalele neunse). Scartaitul dispare cand masina este incalzita, ceea ce mi se pare foarte ciudat.

Onacus
simpatizant

Mesajde Onacus » Joi 22-Mar-2007 16:39

Am fost azi la service, si este cam asa:

Ambreiajul este actionat hidraulic, deci vibratia este ok, asta daca nu este mare :) (adica este normal sa simti ca vibreaza usor pedala).

Pe de alta parte fiind hidraulic, din cauza inertiei sistemului hidraulic, este posibil sa ai senzatia ca patineaza (asta zic eu, nu spun ei asta). Daca se accentueaza tot, da o vizita la service.

Restul de scartaieli aparent sunt altceva, o sa vad saptamana viitoare in service. Dar se pare ca este de la imbinarea galeriei de evacuare cu teava tobei de esapament care a facut un joc mic iar dupa ce se incalzeste masina, se dilata fiarele pe acolo si tot ansamblul se rigidizeaza, scartaitul disparand.

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Joi 22-Mar-2007 16:48

Astea cu incepatorii sut aberatii... pai atunci masinile de scoala auto ar trebui sa schimbe 3 kit-uri pe an ori eu cand am facut am facut pe polo si avea 1 an si 50000 km si nimic schimbat... In plus, pe masina asta au invatat sa conduca 80% fete/femei... deci!?!
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Joi 22-Mar-2007 22:50

SAMmy scrie:Astea cu incepatorii sut aberatii... pai atunci masinile de scoala auto ar trebui sa schimbe 3 kit-uri pe an ori eu cand am facut am facut pe polo si avea 1 an si 50000 km si nimic schimbat... In plus, pe masina asta au invatat sa conduca 80% fete/femei... deci!?!

Deci ce concluzie vrei sa tragem: ca te incadrezi in cei 80% sau ca polo fiind o masina usoara si cu motor mai putin puternic rupe mai greu ambreajul? :twisted:
La solenza si logan stiu instructori care schimba cite un kit de ambreaj la 15k km... insa asta e posibil sa depinda si de cit de mult lasa instructorul pe elev liber sa abuzeze pedalele (daca-l lasi prea liber o face praf, daca i le apasa instructorul prea mult nu invata sa-l foloseasca).

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 23-Mar-2007 00:09

corect...cel putin in primele ore apasa si instructorul la greu :twisted: mai trage si de volan :lol:
Cosmin
high energy music expression

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Vin 23-Mar-2007 21:24

SAMmy scrie:Astea cu incepatorii sut aberatii... pai atunci masinile de scoala auto ar trebui sa schimbe 3 kit-uri pe an ori eu cand am facut am facut pe polo si avea 1 an si 50000 km si nimic schimbat... In plus, pe masina asta au invatat sa conduca 80% fete/femei... deci!?!

Noi suntem perfecti, masinile sunt defecte.
Treaba cu POLO sa i-o spui lui mutu, cum poti sa crezi asa ceva.

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Vin 23-Mar-2007 23:34

Hai sa ne contrazicem aiurea...
Da, intr-adevar, Polo ala avea motor diesel de 1.9 si ambreiajul e scurt (conteaza mai putin cum il abuzezi),
dar chiar si asa, va garantez ca masina era neatinsa... si nu era singura... mai erau vreo 2-3 pe acolo...
Mi se pare inadmisibil sa dai vina pe skill-ul soferului cand cedeaza ambreiajul la o masina sub 20.000 Km (uzual, nu in mod exceptional).

Restul sunt povesti...
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Sâm 24-Mar-2007 00:57

Exista c4 cu cutia sparta si ambreiaj crapat sub 10000km, dar hai sa dam vina pe sofer ca are doar vreo douazeci si ceva de ani.

ps si unde altundeva decat la constanta...cred ca briza marii dauneaza grav citronelelor.
Cosmin

high energy music expression

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Sâm 24-Mar-2007 21:53

murphy scrie:cred ca o sa intru si eu in categoria celor cu probleme la ambreiaj. nu tremura masina dar simt niste vibratii in pedala de ambreiaj (ciudat mi se pare ca uneori vibreaza si pedala de acceleratie). in plus am impresia ca uneori chiar patineaza ambreiajul, la accelerari puternice (de asta nu bag mana in foc inca).

Observ ca trepipdatiile si vibratiile sunt foarte contagioase!!!!!!!!!

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Sâm 24-Mar-2007 21:57

SAMmy scrie:Hai sa ne contrazicem aiurea...
Da, intr-adevar, Polo ala avea motor diesel de 1.9 si ambreiajul e scurt (conteaza mai putin cum il abuzezi),
dar chiar si asa, va garantez ca masina era neatinsa... si nu era singura... mai erau vreo 2-3 pe acolo...
Mi se pare inadmisibil sa dai vina pe skill-ul soferului cand cedeaza ambreiajul la o masina sub 20.000 Km (uzual, nu in mod exceptional).

Restul sunt povesti...

Te rog nu te supara, dar cred ca esti inca in perioada cind tot ce zboara se mananca.

Pzero
simpatizant

Mesajde Pzero » Dum 25-Mar-2007 16:22

Degeaba va tot contraziceti ca in cazul lui C4 nu are nici o legatura soferul cu faptul ca se distruge ambreiajul. Eu inainte sa iau masina aveam aprox 30k km condusi deci nu ma prea incadrez la incepatori. Si de masina am avut f mare grija. Sar putea ca traficul din cluj (care este cam ca si cel din buc) sa fi ajutat la distrugerea ambreiajului

Înapoi la “Probleme C4”