Am lovit usor masina... :(

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

Arise
pasionat

Am lovit usor masina... :(

Mesajde Arise » Lun 12-Dec-2005 15:04

Aseara cand am iesit din parcare m-am frecat de vecinul de langa mine... :(
Rezultatul o zgarietura insesizabila si o indoitura cu 2 cute mici... sesizabile :(
Am fost la service si mi-au zis ca se indreapta, numai ca va trebui revopsita, pentru ca acolo nu se va indrepta va sari vopseaua.
Si este o chestie de numai 2 -3 cm... :(

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Lun 12-Dec-2005 15:10

În funcţie de zgârietură - dacă a afectat 2 piese (aripă + bară, să zicem), sau numai o piesă (aripă sau bară), "distracţia" te va costa ĂŽntre 6 şi 9 milioane. Ce e mai naşpa e că s-ar putea să nu merite să o faci pe Casco, fiindcă te vei trezi la anu' cu majorarea cotei de risc, şi cu o primă mai mare de plătit - iar diferenţa (reducerea pentru lipsă daune + majorare pentru o daună) s-ar putea să fie mai mare decât factura de la service.

(semnează Stan Păţitu' :roll: )

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Lun 12-Dec-2005 15:49

sau, daca nu vrei sa te complici, ai putea-o lasa asa, daca tot e "insesizabila"....
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Lun 12-Dec-2005 16:01

Pai nu stiu ce sa fac...

As putea sa o las si asa, pentru ca este aproape insesizabila. Dar stiti cum este... ca si cum as avea pitici pe creier.
Tipul de la service a zis ca as putea sa o fac la primavara, ca peste iarna se pot intampla multe...
Am spus la asigurare, si acolo o tanti a zis sa merg la politie sa completez un formular si sa ma intorc. A spus ca trebuie sa o repar, pentru ca masina e luata cu imprumut bancar.

Nu stiu exact cum se procedeaza si in ce termen sa merg la politie...

Nu cred ca se va majora Casco. Chestia cu majorarea este doar la RCA presupun. Daca o fac pe Casco pierd reducerea aia de 10% cred care mi-o accorda dupa 1 an fara sa o repar. Si asigurarea mea a costa vreo 15 milioane toata.
Reparatiile (indreptat si vopsit) fac cam 2-3 milioane, in functie de cat va fi vopsit.
Nu stiu ce sa zic despre vopsit. La service mi-au spus ca se indreapta/chituieste zona lovita, apoi se vopseste pe o portiune aripa din spate care se va "pierde" in vopseaua veche.

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Lun 12-Dec-2005 16:32

Arise scrie:Nu stiu exact cum se procedeaza si in ce termen sa merg la politie...

48 de ore de la incident. Orice ĂŽntârziere se soldează cu suspendarea carnetului pe 3 luni! Dar, dacă eşti sigur că vecinul tău nu se va duce la miliţie, poţi să mai ĂŽntârzii vreo lună-două, dar ai grijă ce scrii pe formular!

Arise scrie:Nu cred ca se va majora Casco.

... asta până când o vei păţi!

Arise scrie:Chestia cu majorarea este doar la RCA presupun.

Nu există ĂŽncă o bază de date cu persoanele care au provocat daune despăgubite prin RCA, tocmai de aceea şi RCA-ul are un tarif fix, stabilit anual. Situaţia se va schimba ĂŽn 1-2 ani, cu intrarea ĂŽn UE şi unificarea acestei poliţe cu "Cartea Verde". Poate aşa se vor mai potoli unii şoferi (wishful thinking).

Arise scrie:Reparatiile (indreptat si vopsit) fac cam 2-3 milioane, in functie de cat va fi vopsit.
Nu stiu ce sa zic despre vopsit. La service mi-au spus ca se indreapta/chituieste zona lovita, apoi se vopseste pe o portiune aripa din spate care se va "pierde" in vopseaua veche.

Da, se poate şi cu revopsire parţială - ĂŽn mod cert mai ieftină decât revopsirea totală a piesei avariate. Dar oricum, vezi să nu te iei de cap după ce vei vedea "rezultatul".... Nu are cum să mai arate ca nou!

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Lun 12-Dec-2005 16:36

Si la mine a intrat un bou de italian in partea dreapta cu o "Panda". Nu asta este relevant, ci faptul ca m-am decis sa nu o fac pana in primavara. Si ce inseamna "facut", un polish frumusel si las acea cuta asa cum este!!! Decat sa pierd vremea prin service cu nu stiu ce birocratii si aglomeratii mai bine o las asa.
Si daca ma opreste politia ii zic ca m-am agatat in ziua respectiva de un stalp si urmeaza sa ma duc sa declar incidentul in urmatoarele 24 ore (deh cica asta ar fi termenul legal ;) ).

White Wizard
pasionat

Mesajde White Wizard » Lun 12-Dec-2005 17:13

Arise scrie:Pai nu stiu ce sa fac...

As putea sa o las si asa, pentru ca este aproape insesizabila. Dar stiti cum este... ca si cum as avea pitici pe creier.
Tipul de la service a zis ca as putea sa o fac la primavara, ca peste iarna se pot intampla multe...
Am spus la asigurare, si acolo o tanti a zis sa merg la politie sa completez un formular si sa ma intorc. A spus ca trebuie sa o repar, pentru ca masina e luata cu imprumut bancar.

Nu stiu exact cum se procedeaza si in ce termen sa merg la politie...

Nu cred ca se va majora Casco. Chestia cu majorarea este doar la RCA presupun. Daca o fac pe Casco pierd reducerea aia de 10% cred care mi-o accorda dupa 1 an fara sa o repar. Si asigurarea mea a costa vreo 15 milioane toata.
Reparatiile (indreptat si vopsit) fac cam 2-3 milioane, in functie de cat va fi vopsit.

Arise , depinde foarte mult , daca vecinul are dauna sau nu, si daca a fost la politie sa declare avaria! Daca nu , uite urmatoarele sfaturi pt. tine:
Se merge la politie , se decalra ca ai gasit masina lovita ( zgariata ) in parcare. Cu hartia de la politie , te duci la casco ...iar apoi , cu teancul de hartii te duci la service! ... acesti pasi sunt obligatorii, pt. ca altfel nu ai cum sa-ti repari masina! ...dar , sfatul meu este , ( ... daca vecinu nu are nici o dauna , cum spuneam ) sa o lasi pe la primavara , ca acum nu prea e recomandat sa bagi masina la vopsit, pt. ca este frig afara si nu prea e bine pt. vopsea si cine stie cum se prinde chitul si poate o sa sara in timp! Deci te duci la primava si declari ca asa ai gasito! :wink:

Sau ... o lasi asa si nu te mai complici ... dar crede-ma ca stiu cu e sa ai "pitici pe cap"! :)

In legatura cu tipa de la casco , e normal sa-ti zica asa mai ales daca este luata cu imprumut bancar ... mai mult ca sa te "sperie"! Mai bine nu te mai duceai la ea! :)

Iar cu facutul pe casco , sincer yo nu prea stiu ce sa-ti zic! "DanCld" ( "Stan Patitu' " :) ) a zis bine ce a zis , poate ca nu se merita s-o faci pe casco , daca suma de reparatie este 2-3 mil.

Deci ... acuma depinde numai de tine cat de mare este "piticu"! :)

nero
pasionat

Mesajde nero » Lun 12-Dec-2005 17:18

Eu asa am facut cu pragul, am fost la politie dupa vreo 2 luni, am zis ca am lovit-o in ziua respectiva, mi-au facut constatare cu care m-am dus la asigurari si apoi la service. A costat in total 11mil in care au intrat reparatia pragului, vopsire, schimbat bandou si manopera, iar cei de la asigurari au facut placa fara nici o obiectie.
[b:b162e590d3][size=8:b162e590d3]C4 1.6HDi '05[/size:b162e590d3][/b:b162e590d3]

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Lun 12-Dec-2005 18:45

Pai vecinu pe care l-am lovit este politist. Si nu are nici pe dracu la masina. M-am lovit chiar in bara lui de protectie, care este neagra. Nu sunt probleme cu vecinul.

Vreau sa stiu daca acum sunt obligat sa o repar (din moment ce am fost la asigurare) sau pot sa o aman pana la primavara.
Pentru constatare merg maine dimineata la politie. De fapt, la asigurare, tanti de acolo, mi-a dat 2 foi de completat si a zis sa ma duc la politie cu ele sa constate aia paguba.

Later edit.
Am inteles acuma ca declaratia trebuie sa o dau imediat (24 sau 48 ore) dar reparatia (apeland la casco) cand trebuie sa o fac? Tot imediat, sau sa o las pentru cand vreau?

Spun asta pentru ca maicamea o sa ma trimita cu masina ei la reparatii, pentru ca in 2 ani de cand are casco, masina nu a fost reparata, in schimb, a "acumulat" in timp 2 zgarieturi (adica una si inca una) pe portiera soferului, un stop spart pe spate si o bara de protectie frecata (sarit si de acolo vopseaua).

White Wizard
pasionat

Mesajde White Wizard » Lun 12-Dec-2005 19:11

Mai Arise , e bine ca vecinu' nu are dauna si ca nu sunt probleme...

Politia iti da o dovada de constatare care , din cate stiu yo , este valabila 30 zile! Cu alte cuvinte , tu trebuie sa repari masina in 30 de zile, ...deci nu prinzi primavara!

Din cate vad yo, tu ai vreo 3 posibilitati:
1. Te duci si declari la politie si repari masina acuma;
2. O lasi pana la primava (...sau pana cand se mai incalzeste putin afara) si declari atuncea ca ai gasito lovita in parcare ...si o repari;
3. O lasi asa , daca zici ca nu e chiar asa de rau ... si treci cu vederea, dar nu stiu ce parere are "Piticu"! :-k

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Lun 12-Dec-2005 19:56

Arise, eu stiu ca la asigurare trebuie sa platesti o suma pt. reintregirea politei,dupa ce ti se repara masina si iti finalizeaza dosarul(cateva sute de mii) dar n-am auzit sa te coste mai mult asigurarea in anul urmator,pentru ca ai avut daune.Oricum dupa fiecare an iti scade valoarea asigurata dupa valoarea de catalog a masinii. Parerea mea e sa o faci pe CASCO si sa o faci cum trebuie, adica sa-i vopsesti toata aripa. Si eu zic sa o faci in primavara ca pina atunci mai faci si tu kilometri......experienta....
Bafta!

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Lun 12-Dec-2005 21:19

Toata aripa... ????
Este vorba de o indoitura mica, pe vreo 2-3 cm patrati, chiar la roata din spate. Nu stiu cine imi vopseste toata tabla aia... ca nu este o bucata micuta... vine juma de masina :)

Cu verde fosfor cat este bucata intreaga, daca ar fi vopsita complet.
Cu albastru (chiar pe pliul ala de la roata) este putin indoita tabla.

Imagine

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Lun 12-Dec-2005 21:58

io zic sa o lasi asa, e mult prea mica portiunea afectata fata de cat trebuie vopsit....
desi stiu si eu cum e sa atingi o masina noua......
te complici f mult, nu atat in privinta documentelor, cat a rezultatului lucrarii. mai precis, sigur nu o sa fii multumit de vopsire si atunci o sa-ti para rau ca te-ai apucat sa faci asta.
doamne fereste sa iasa o alta nuanta de culoare, ca atunci chiar o sa ai de tras sa o revopsesti. scuza nr. 1 este ca vopseaua de pa masina este "matuita" si decolorata.....
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mar 13-Dec-2005 09:58

Off!!! Ce ti-e si cu imaginea asta a masinii, mai ales dupa ce o speli si o vezi lucind ;) .......

Eu la o reparatie de 65 000 000 lei am platit intregirea sumei 1 300 000. Asa ca nu va cramponati la o dauna de 2-3 milioane. Desi in mod normal atat ar costa reparatia ta sunt convins ca va costa aprox 10 milioane. Cine spunea mai sus ca iti va vopsi intreaga aripa avea dreptate. pentru ca nu poate sa dea doar un punct de vopsea, pentru ca ar aparea pe margine o dunga de culoare diferita.

In alta ordine de idei. Depinde de unde ai CASCO. Eu de cand am avut leasingul la tanculet, nu mi-a crescut polita de asigurare niciodata. A fost 4,5% din valoarea calculata a masinii (valoarea calculata nu in fuctie de lovituri)si am avut in total 2 astfel de incidente (luat un stalpulet cu usa dr spate, o trosnitura in fata iuarna trecuta). CASCO l-am avut la BCR Asigurari.

Birocratia este dupa cum urmeaza (pentru orice lovitura) asta teoretic:
- te duci la politie in 24/48 ore de la incident, unde politia iti da o adeverinta prin care poti sa-ti repari masina in 30 de zile.
- cu adeverinta si constatarile de la politie te duci la constatatorul de la CASCO.
- te duci cu masina in service. Aici alegi tu ce service. Exista 2 posibilitati: service la care CASCO face plata direct (recomandabil) si service la care platesti tu si apoi iti recuperezi banii de la CASCO (ii recuperezi la sfantu' Asteapta). CASCO nu va face plata la service pana cand t8u nu platesti intregirea politei.

In cazul tau daca vrei sa-ti faci masina la primavara, te duci atunci la politie cu ea. Nu acum!

Bafta!!!!!!!!!

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Mar 13-Dec-2005 10:02

Mai bine o lasi asa. Dar daca o faci si o sa o vopsesti doar in locul cu pricina, aproape sigur o sa arate ca... :snakeman: :twisted:
Apropo si eu am in mijlocu' portierei fata dreapta o infundatura cam cat o moneda de 1000lei(cel mai probabil de la un carucior dintr-unul din hypermarketuri) dar nici nu m-am gandit sa ma apuc s-o fac.

Înapoi la “Probleme C4”