chedere umede la usile din spate

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

danpopa
pasionat

chedere umede la usile din spate

Mesajde danpopa » Lun 20-Mar-2006 14:42

salutare tuturor din nou !

Vin si va intreb daca va confruntati cu problema urmatoare:

Dupa ce spal masina la spalatorie, chederele celor 2 usi din spate prezinta un fel de condens - adica bobite de apa mai mici sau mai mari intre geam si cheder. de fiecare data am verificat faptul ca geamul este inchis bine, dar uite ca mi se intampla de fiecare data, mai ales pe latura de sus (orizontala), iar pe laturile verticale, doar in partea de sus.
De aceea, le sterg cu o carpa de bumbac uscata sa nu las apa sa isi faca efectele secundare.

Mi se intampla numai mie ?

Mentionez:
1. NU am geamuri electrice pe spate, dar asigur de fiecare data manivela.
2. cand spun cheder, ma refer la banda neagra aspra si lata din interior, pe care se sprijina geamul.
Xsara 1.6 / C4 1.4

m.s.
pasionat

Re: chedere umede la usile din spate

Mesajde m.s. » Lun 20-Mar-2006 15:02

danpopa scrie:salutare tuturor din nou !

Vin si va intreb daca va confruntati cu problema urmatoare:

Dupa ce spal masina la spalatorie, chederele celor 2 usi din spate prezinta un fel de condens - adica bobite de apa mai mici sau mai mari intre geam si cheder. de fiecare data am verificat faptul ca geamul este inchis bine, dar uite ca mi se intampla de fiecare data, mai ales pe latura de sus (orizontala), iar pe laturile verticale, doar in partea de sus.
De aceea, le sterg cu o carpa de bumbac uscata sa nu las apa sa isi faca efectele secundare.

Mi se intampla numai mie ?

Mentionez:
1. NU am geamuri electrice pe spate, dar asigur de fiecare data manivela.
2. cand spun cheder, ma refer la banda neagra aspra si lata din interior, pe care se sprijina geamul.

La fel si la mine dar nu mereu! 8)

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Lun 20-Mar-2006 18:07

La mine nu e cazul... In schimb ma enerveaza la culme cum cad picaturi de apa enervante de la oglizi si bara din fata! Nu zic de haion... Si pe negru se vad urmele alea!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

ovidiub
simpatizant

Mesajde ovidiub » Mar 21-Mar-2006 09:17

Nici eu nu am geamuri electrice spate si se formeaza un fel de condens.
BTW: eu mai am condens si acolo unde e scris seria de sasiu in dreptul stergatoarelor. Nu se mai distinge nimic acolo. E de ingrijorat chestia asta?

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 21-Mar-2006 15:42

da, poti sa mori de la aia, e foarte nasol!!! nu stiu de ce ma apuca risu cind citesc posturi de genul asta
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Mar 21-Mar-2006 16:01

nu vreau sa fiu rautacios.

dar exista un proverb german (da, nemtii mai au si proverbe) care spune:

"Nu exista intrebari tampite, exista doar oameni care se cred destepti".

Iar in momentul in care la Dacie imi ploua in usi - lucru, normal, absolut normal, doar e Dacie, nu ??? ...

... iar dupa aia gasesc chederele de la C4 umede, asta chiar nu mi se pare normal.

Oare nu de asta exista forumul? pentru intrebari care par tampite / haioase / ridicole celor experimentati, dar care sunt de fapt firesti pentru novici?

imi pare rau pentru aceasta interventie.
Xsara 1.6 / C4 1.4

pipu
just curious

Mesajde pipu » Mar 21-Mar-2006 16:21

Si la mine se mai intampla chestia asta....insa nu i-am dat importanta.Totusi ar trebuii sa ma gandesc la chestia asta.O sa urmaresc sa vad daca se mai intampla

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 21-Mar-2006 16:44

@danpopa: nu intra apa in masina daca se fac doar acolo picaturi, e doar condens si cred ca e valabil la orice masina in situatia respectiva. cind intra apa se stropeste o portiune mai mare de geam, nu doar pe linia chederului. se intimpla si la BX-u' meu asta. iar asta chiar ca e rautate daca ma intrebi pe mine
danpopa scrie: "Nu exista intrebari tampite, exista doar oameni care se cred destepti"

ca sa nu mai zic ca eu n-am spus ca ar fi o intrebare timpita ci ca ma apuca risu cind citesc topicuri ca asta. si in general mi se pare ca majoritatea celor care au C4 au f mult timp liber si nu stiu ce sa faca cu el. get a life!!! ](*,)

Lexia available

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Mar 21-Mar-2006 19:15

@danpopa am si eu o intrebare , observi condensul IN MOD SPECIAL dupa ce mergi cu masina la spalatorie ??
-daca DA - sa stii ca e ceva normal , si la C 4 meu se intampla chestia asta , si la "pejo" 307 CC (are are numai 2 usi :D) se intampla exact la fel , de ce ?? nu stiu dar nu ai ce sa`i faci !!

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Mar 21-Mar-2006 20:23

khan scrie: si in general mi se pare ca majoritatea celor care au C4 au f mult timp liber si nu stiu ce sa faca cu el. get a life!!! ](*,)

poate au mult timp liber,nu stiu ce sa faca cu el si atunci isi iau C4 ca sa aiba motiv sa intre pe forum si sa discute chestii mai mult sau mai putin interesante. Intrebarea mea este urmatoarea: poti sa stabilesti niste standarde de discutii? ce subiecte sint interesante si care nu?

ovidiub
simpatizant

Mesajde ovidiub » Mie 22-Mar-2006 08:48

mda! permite'mi sa nu cometez afirmatia ta khan!!!!

Cind am dat supernova, in care intra apa pe te miri unde, pe un C4 am avut alte asteptari. Faptul ca e condens acolo nu inseama ca o sa "mor", doar intrebam cum e posibil sa se intimple asta, tinand cont ca porcaria aia e lipita de geam sau cum naiba o fi prinsa.

Daca nu va deranjez domnule khan, si nu va mai apuca risu, poate formulati un raspuns, asa ca ptr mine..stii tu de astia mai prosti.

Multumesc!!!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 22-Mar-2006 09:13

Condesnul ala e normal sa se formeze probabil de la diferenta de temperatura. Inclin sa cred ca khan are dreptate: prea va stresati din orice lucru :)
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

ovidiub
simpatizant

Mesajde ovidiub » Mie 22-Mar-2006 09:26

well... Dupa atitea probleme.. turometru.. radio.. troncanituri usa fata..acu a inceput si aia din spate.. chederul de pe interior de la usile din spate, in locul unde se imbina mi-a luat vopseaua undeva cam in dreptul minerului, la ambele usi din spate .. deja nu mai sesiseaza ca este deschisa o usa (a mai patit cineva asta), tacanituri, nivelul lichidului de racire care a scazut brusc.. huiruituri la mersul cu spatele ... stergatoarele care mie nu mi se par a nu fi bine proiectate, in sensul ca ajutate si de curentul de aer imi trage apa inapoi cam un sfert din geam... au inceput deja sa nu mai stearga bine si sa lase dungi pe geam... dupa ce ridic geamurile fata se aud tacanituri ...si toate astea in 8 luni.. scuza-ma ca am ajuns sa ma stresez ...

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Mie 22-Mar-2006 15:16

clarificari necesare pentru facilitarea comunicarii

1. referitor la confuzia "condens".

atunci cand am spus ca exista apa intre geam si cheder, am vrut sa spun ca aceasta apa are forma condensului, adica picaturi mai mici sau mai mari, granule etc. (se intelege acum, sper)

2. referitor la importanta problemei

pentru unii dintre noi, asta nu conteaza. pentru altii, conteaza foarte mult.
daca mie imi ploua la Dacie in usi si in portbagaj, iar vecinului ii ploua in habitaclul Daciei, asta poate e ceva obisnuit si normal, o situatie la care ne-am adaptat.

daca la C4, dupa ce spal masina, exista apa intre geam si cheder, atunci, intr-adevar, e o problema. pentru ca nu este condens, ci este apa care a intrat in masina!

ca sa reiau ideea cu care cred ca sunt mai multi de acord, unul din aspectele care fec diferenta intre Dacie si C4 este atentia acordata detaliilor. de aceea, am sperat ca in C4 nu intra praful si apa ca in Dacie. si nici nu vreau sa intre.

din aceste motive, inainte de a merge la service pentru acest " detaliu" - daca pot sa il numesc asa, am vrut sa ma asigur ca nu sunt singurul care pateste asta. daca m-am exprimat gresit si unii au inteles altceva, imi cer scuze.

prin urmare, astept mesajele tuturor celor care se confrunta cu asta.

PS. stiu ca condensul se formeaza in cazul diferentei de temperatura, de exemplu de o parte si de alta a unui geam. la spalatorie nu cred ca se modifica semnificativ temperatura din habitaclu in comparatie cu cea exterioara.
Xsara 1.6 / C4 1.4

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 22-Mar-2006 16:05

daca tu ai dreptul la o opinie, inseamna ca si eu la rindul meu am dreptul la o opinie. opinia mea e f simpla, si eu si @nicum am enuntat-o mai devreme: VA BATETI CAPUL PREA TARE!!! :shock:

Lexia available

Înapoi la “Probleme C4”