Buna ziua,
In primul rand, bine v-am gasit.
Acesta este primul meu post aici, si din pacate este unul care are la baza o problema grava mie.
Am un Citroen C4 Coupe 1.6i 110 cai, fabricat in luna Decembrie 2007.
Imi curge antigel de la imbinarea celor 2 tevi cu caloriferul din interiorul habitaclului.
Locatia este pe partea stanga (langa pedala de acceleratie).
Am desfacut acel capat din plastic de sub bord si se vede clar cum curge usor usor.
Problema este la cele 2 o-ringuri de pe tevi.
Am fost la reprezentanta iar acestia au spus ca schimba tot ansamblul tevi-radiator! Am sunat la un dealer de piese auto si mi-a spus faptul ca nu exista ca si piese separate cele 2 o-ringuri si ca trebuie tot ansamblul sau sa foloseasca din "cutia lor cu sute de modele si dimensiuni de o-ringuri" (care sigur nu rezista si la antigel incins, cred eu).
Eu am si un Ford Mondeo MK4 si stiu ca Fordul produce o-ringuri separat de restul pieselor, si le poti cumpara in punguta. Totodata am observat si asemanari la unele piese intre C4 si Mondeo (nu multe, dar sunt).
Acum vin si va rog sa ma ajutati cu un sfat, o idee, orice. Cum pot face eu rost de acele 2 o-ringuri? Nu vreau tot ansamblul pentru ca mi se pare o idee stupida.
Vinde cineva, gasesc undeva, stie cineva ceva?
Va multumesc!
O-ringuri radiator-tevi caldura interior.
Moderator: Echipa Tehnica
- julaikos
- pasionat
- Masina: Oltcit 12 TRS
- 2: Citroen BX trd break
- 3: Citroen c4 1.thdi
Se gasesc truse cu oringuri de diferite marimi,singura buba e ca trebuie sa-ti desfaci aeroterma,sa vezi ce dimensiuni de oring trebuie si sa le schimbi.
La c4 nu am desfacut aeroterma pana acum,insa la vechiul bx,pe langa acele oringuri,mai curgea antigel si pe la parghia robinetului care inchide circuitul de apa.
La c4 nu am desfacut aeroterma pana acum,insa la vechiul bx,pe langa acele oringuri,mai curgea antigel si pe la parghia robinetului care inchide circuitul de apa.
Daca munca era buna o luau boierii de mult!
Am observat ca exista acele truse, as gasi eu o-ringuri in ele.
Dar vreau ceva mai... oficial... eventual un echivalent un... orice.
Sau poate stie cineva o dimensiune ceva... habar nu am...
Multumesc pentru raspuns.
PS: la fel de bine pot cumpara eu trusa de o ringuri. Nu sunt scumpe. Dar am nevoie macar sa stiu cam ce dimensiuni ar trebui sa aiba cele doua o ringuri... Daca ma poate ajuta cineva, as fi recunoscator.
Dar vreau ceva mai... oficial... eventual un echivalent un... orice.
Sau poate stie cineva o dimensiune ceva... habar nu am...
Multumesc pentru raspuns.
PS: la fel de bine pot cumpara eu trusa de o ringuri. Nu sunt scumpe. Dar am nevoie macar sa stiu cam ce dimensiuni ar trebui sa aiba cele doua o ringuri... Daca ma poate ajuta cineva, as fi recunoscator.