"Greierasi" C4

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

Matrixu
pasionat

"Greierasi" C4

Mesajde Matrixu » Lun 11-Sep-2006 18:41

Cum zice si titlul(la propunerea lui Regedit),aici e locul unde va puteti plange de greierasii care ii aveti, sau sa va bucurati daca nu ii aveti.
Ar fi bine de mentionat exact locatia lor, motivul(daca se cunoaste), precum si o posibila solutie pentru a-i face sa dispara.
Topicul se vrea o sinteza doar a acestei probleme, asa ca tot ce este pe langa va fi considerat offtopic si va fi sters :roll: .

La coupeul meu am 2,3 nemernici, unul la stalpul din dreapta spate, care nu stiu daca se poate face ceva pentru remedierea lui, pur si simplu tot materialul ala cu care este imbracat face un zgomot subtire. Celalalt este in usa din dreapta care ba apare ba dispare, nu stiu cauza, cu toate ca a fost data fata usii jos si nu s-a observat nimic.
Cand e frig frig am observat ca mai apare unul in stalpul stanga fata, care este destul de enervant ca il aud mai mereu.
Ultima oară modificat Lun 11-Sep-2006 20:16 de către Matrixu, modificat 1 dată în total.

Gusti
pasionat

Mesajde Gusti » Lun 11-Sep-2006 18:51

am un greier undeva in sertarasul de sub aeratorul din stanga de langa geam (preferam sa nu am sertar acolo decat sa ma streseze la fiecare groapa) ...
pt nava spatiala n-am avut bani, de asta mi-am luat C4 Coupe 1.6i 16v Jaune Scott VTRVroom Racing Bucuresti !![url=http://upload4.postimage.org/1947160/photo_hosting.html][img:520520e6fa]http://up

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Lun 11-Sep-2006 19:39

Gusti scrie:am un greier undeva in sertarasul de sub aeratorul din stanga de langa geam (preferam sa nu am sertar acolo decat sa ma streseze la fiecare groapa) ...

Ala vezi ca e in portiera. Il am si eu, am incercat sa-l injur in toate felurile si nu s-a sfiit deloc sa reapara la fiecare groapa.

Gusti
pasionat

Mesajde Gusti » Lun 11-Sep-2006 19:40

nu cred ca e in portiera....daca tin apasat pe sertarasul respectiv dispare .. sau poate al meu nu suporta usa si a migrat spre bord:D
pt nava spatiala n-am avut bani, de asta mi-am luat C4 Coupe 1.6i 16v Jaune Scott VTRVroom Racing Bucuresti !![url=http://upload4.postimage.org/1947160/photo_hosting.html][img:520520e6fa]http://up

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Lun 11-Sep-2006 19:48

Gusti scrie:nu cred ca e in portiera....daca tin apasat pe sertarasul respectiv dispare .. sau poate al meu nu suporta usa si a migrat spre bord:D

!!
Atunci poate o fi si al meu in sertar? Am sa vad miine.
Adevarul e ca in mers is futere de greu de detectat plosnitele astea... zgomotele se reflecta de prin toata masina, se aud si altele, mai claxoneaza cite un ratat si de distrage, etc.

dac55
simpatizant

Mesajde dac55 » Lun 11-Sep-2006 19:48

Al meu este in zona scrumierei.Nu e fumator ...dar ma supara!!Sfaturi?ceva...care sa tina cont de ce am postat la"problemute".

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Lun 11-Sep-2006 21:11

undeva in dreapta spate e la mine un zgomot, ca de geam as putea sa il definesc...care crantane, pe nisip...inca nu am avut pe nimeni in spate sa poate defini locul exact. oricum cand ma duc la revizia de 1500+km il iau pe baiatul de la vanzari cu mine sa asculte si el, si sa dibuim locul.
in plus boxa dreapta spate barzaie in anumite cazuri. cand e mai frig afara.
totusi sunt increzator. sunt de parere ca orice se poate rezolva. odata gasita problema binenteles. merg asa cu crantanelile astea pt ca stiu ca voi ajunge saptamanile astea la citroen, si le voi remedia. dar altfel nu cred ca e bine sa fie lasata de la sine situatia. cei care au astfel de zgomote sa se infiga in reprezentantul de vanzari care le-a dat masina, sa se remedieze situatia. sunt niste plastice care nu mai stau la locul lor (sau s-au crapat) si trebuie aduse la normal
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

stefanitza
just curious

Mesajde stefanitza » Lun 11-Sep-2006 23:55

Am unul chiar deasupra capului (ca sofer ofc), ala ma scoate din minti ca e aproape si e cel mai jucaus.
Mai e unul ca la Matrixu, deasupra stalpului dreapta spate. Am ciocanit usor cu degetul bucata aia mare de spuma sau ce e si suna a gol, diferit de cum suna bucata simetrica din stanga, deci e clar.
Cred ca se mai aude ceva si prin portiera dreapta da' nevasta-mea nu prea e buna la vanat greierasi si nu stie sa-l gaseasca.
Scaunul soferului mai scartaie din cand in cand.

O sa iau pe cineva zilele astea sa ma ajute sa-i gasesc pe toti, sa-i stiu inainte sa o duc in service.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Vin 15-Sep-2006 17:18

Ok, n-am mai rezistat si m-am dus cu ea la Foscani in service, ca sa nu ma trezesc dindu-ma cu capul de parbriz de nervi (uneori greierii aia cinta cam enervant), mai ales cind dintr-un motiv oarecare dau radio-cd-ul foarte incet sau il inchid de tot.

1. Greierele de sub parbriz s-a nascut de fapt sub capota, de fapt e undeva in bucata aia de plastic dintre parbriz si capota. O sa ma inarmez cu niste silicon sanitar si o betonez, sa nu mai miste draq'.

2-3. greierii din bancheta spate: omul de acolo de la service mi-a gasit codul butoiasilor respectivi si probabil ii voi inlocui pe cei sparti. Problema e ca mai mult ca sigur se vor sparge iar. Acum la unul am reusit sa fac o improvizatie cu futunul de la pompa de bicicleta (pe care l-am facut praf cu ocazia asta), insa in partea dreapta nu mi-a iesit (am eu degetele mici dar nici chiar asa). Deci ma bate gindul sa gasesc un furtun de cauciuc de dimensiuni potrivite (diametru interior si exterior) si sa fac o treaba meseriasa acolo. Mai bine puneau draq' un rulment sau ceva sa se basculeze banchetele alea din spate, cit puteau sa coste, 50EUR in plus?! Whatever.

4. greierele din partea dreapta am impresia ca e prin portiera totusi, posibil boxa. Ala nu urla asa tare asa ca-i urez multa sanatate si moarte grabnica.

P.S.: vad ca va tot plingeti de service-ul ATS din bucuresti... spuneti-le sa ia o masina cu o problema oarecare si sa se duca la unul dintre service-urile cu oameni rezonabili (pot spunepina acum ca Focsani si Brasov sint 2 dintre ele, poate voi merge pe la suceava in curind, eventual dupa ce se deschide asta din iasi va spun si despre el, cel putin echipa de vinzari din iasi e super ok). Poate astfel vor invata sa se comporte.

P.S.2: (alternativa sau solutie complementara) cind mai mergeti pe acolo lasati o bardita pe bancheta din spate, doar s-o vada ei. Tot va faceti atita singe rau cu ei... :weedman:

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Vin 15-Sep-2006 17:19

mituc scrie:1. Greierele de sub parbriz s-a nascut de fapt sub capota, de fapt e undeva in bucata aia de plastic dintre parbriz si capota. O sa ma inarmez cu niste silicon sanitar si o betonez, sa nu mai miste draq'.

...Asta nu cinta decit cind ii este frig. Daca se face cald se umfla plasticele si chederul ala si lesina sufocat.

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Vin 15-Sep-2006 18:12

eu am un zgomot ciudat atunci cand cobor cu masina de pe bordura sau iau vreo groapa mai mare, dar numai la viteza foarte mica. se aude la stalpul central stanga, exact pe la urechea soferului. e ca si cum masina s-ar deforma si s-ar freca chederul de la usa soferului pe stalp sau cam asa ceva. este un zgomot surd, de intensitate redusa si dureaza foarte putin. ce-o fi?
Xsara 1.6 / C4 1.4

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Vin 15-Sep-2006 19:19

E cam ceea ce spui, si anume masina se deformeaza putin si se freaca chederul de la portiera din spate de usa. Si eu am avut lacusta aia acolo dar probabil chederul ala s-a desprins multumitor de mult acum cit s anu mai cinte. Doar ca la mine era un scritiit usor, ca de cauciuc, nu zgomot surt (practic descrierea data de tine coincide intru totul cu a mea mai putin tonalitatea zgomotului).

colegu
pasionat

Mesajde colegu » Vin 15-Sep-2006 20:14

testat pe propria piele - dacĂŁ auziĂži greieraÂşi ĂŽn portier verificaĂži buzunarele,dacĂŁ auziĂži ĂŽn bord verificaĂži prin torpedou.eu mi-am luat plasĂŁ
pentru greieraºii mai leºinaÞi vã recomand un sidiu cu muzicã de arnolnd ºÜnberg,n-o sã mai auziÞi niciun greier :roll:

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Sâm 16-Sep-2006 09:53

stefanitza scrie:O sa iau pe cineva zilele astea sa ma ajute sa-i gasesc pe toti, sa-i stiu inainte sa o duc in service.

Parca l-am avut si eu pe ala... ai incercat sa impingi parasolarul ala mai bine spre plafon? Eventual sa fixezi oglinda din el daca nu e fixata?

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Sâm 16-Sep-2006 12:22

Zgomotele nu vor disparea niciodata... Eu unul m-am saturat sa le tot caut, asa ca dau muzica oleaca mai tare si gata!
Orice masina are greieri!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

Înapoi la “Probleme C4”