Scut plastic

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

mituc
pasionat

Scut plastic

Mesajde mituc » Dum 04-Mar-2007 18:41

Azi, mergind pe un drum national am observat ca de la 95-105Kmph in sus incepe sa-mi pacane ceva in in zona rotii dreapta-fata. La un moment dat am lasat ceva in urma, am crezut initial ca e o bucata de noroi sau pinza care a ramas pe la roti si care refuza sa se desprinda (asa ca am mai accelerat si pina la 135 8) ).
Dupa ce m-am intors (masina nu facea urit, statea ok pe sosea, etc) am fost imediat sa echilibrez rotile (am mers si fara capac vreo 20Km ca sa fiu sigur ca nu e de la capac) si in timp ce le echilibra 'nea Gica si eu examinam placutele de frina, discurile, etc am observat ca-mi atirna o bucata de plastic de sub botul masinii (iar alta e lipsa).

Probabil acum ceva timp mi-a sarit un bolovan sau am agatat eu mai tare o bordura si a cedat timpenia aia la presiunea aerului si apoi s-a rupt:
http://blackblue.iasi.rdsnet.ro/scut-belit/img_2940.jpg
http://blackblue.iasi.rdsnet.ro/scut-belit/img_2941.jpg

Stie cineva cit costa trasnaia aia de scut de plastic care protejeaza partea din fata a masinii (cred ca e baia de ulei in zona aia)?
Eventual pot sa inventez o poveste si sa mi-o schimbe astia pe casco? Sau tre' sa ma duc la politie si pentru asta si sa le spun ca zburam prea jos si am atins un MIG care venea din sens opus?
Pot sa-l schimb la un service local, altul decit cele agreate citroen? Sau se trezesc astia ca pierd garantia la partea electrica pentru ca am folosit masina?

Care este riscul daca merg prea mult fara minunea aia de scut? E lipsa destul de putin din el, insa eu am facut o lipitura pe acolo (dupa ce am spalat cu detergent) care sper sa ma tina cel putin la viteze mici, probabil daca mai fortam se smulgea cu tot cu holsurubul in care mai era prinsa bucata aia si apoi era mai aiurea de prins scutul nou.

http://blackblue.iasi.rdsnet.ro/scut-belit/img_2945.jpg

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Dum 04-Mar-2007 18:49

scutul de plastic este considerat consumabil , daca poti sa iei dovada de la politie ca ai spart scutul in nu stiu ce crater de pe sosea ai sanse sa-l schimbi pe asigurare

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Dum 04-Mar-2007 18:55

-mituc cum ti-am scris si dincolo , constatare la politie (gaseste o gaura in asfalt ) si te duci dai declaratie ca ai dat in ea , si dupa aia la casco !!! alta sansa nu ai sa-ti schimbi ala , pe garantie nu o sa ti-l schimbe in veci vecilor

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Dum 04-Mar-2007 19:32

1. fuga la politie, declaratie tip => autorizatie de reparatie + formular anexa 2 sau ceva de genul asta, necesar CASCO (politistii stiu mai bine). In mod normal, nici un service nu are voie sa repare tinichigerie sau ce ai tu fara Autorizatie de reparatie - alminteri ei pot fi complici la tainuirea unui accident, soldat sau nu cu victime si pagube materiale !!!
2. imediat dupa aceea, contactat asiguratorul, aflat unde este inspectorul de asigurari responsabili si imediat la el !

Conditiile Generale la contractul de asigurari tip CASCO prevad obligativitatea pagubitului de a anunta in MAXIMUM 48 ORE asiguratorul. dupa acest termen, cererea de despagubire este invalida!!!
Xsara 1.6 / C4 1.4

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Dum 04-Mar-2007 19:35

Dupa ce iti iei dovada de la Politie ai 30 de zile ca sa te duci la asigurator!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Dum 04-Mar-2007 21:11

Se pare ca nimeni nu s-a uitat la poze. Eu vad acolo un plastic care tine de contraripa si nu prea pare sa aiba legatura cu scutul de motor. Baia de ulei ar trebui sa fie aproximativ central.
Oricum, probabil ca nici chestia asta nu intra la garantii.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

murphy
pasionat

Mesajde murphy » Dum 04-Mar-2007 22:00

nu e scutul. mie mi se pare a fi maturatorul de pietre. oricum asta conteaza mai putin. important e ca-ti trebuie dovada de reparatie ca sa poti merge la asigurator. la mine termenul e de 48 de ore de la producerea evenimentului. (oricum la politie poti declara ca s-a intamplat cand vrei tu :wink: )
Ultima oară modificat Dum 04-Mar-2007 22:07 de către murphy, modificat 1 dată în total.
zambeste, maine va fi mai rau. :D

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Dum 04-Mar-2007 22:05

E irelevant ce este , garantia nu-ti rezolva astfel de probleme , dovada politie si casco

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Lun 05-Mar-2007 07:59

cbx scrie:scutul de plastic este considerat consumabil , daca poti sa iei dovada de la politie ca ai spart scutul in nu stiu ce crater de pe sosea ai sanse sa-l schimbi pe asigurare

Pai chiar cred ca stiu si in ce crater l-am agatat... doar ca atunci nu s-a auzit nimic suspect.

spooky
simpatizant

scut rupt

Mesajde spooky » Sâm 12-Mai-2007 11:58

Salutare...

am reusit si eu sa rup scutul... nu stiu cum, unde cand... poate era doar crapat... cert e ca s-a desprins la viteza de 205km/h...s-a rupt in jumatate si statea atarnat. L-am bagat la loc in soclu si am evitat vitezele mari :). Ulterior am desprins o bucata mica din el...

Ma bate gandul sa-mi pun un scut de metal.

Exista solutii mai ieftine, in afara sa dau 1000 ron pe un astfel de scut?

Înapoi la “Probleme C4”