O povestioara din seria 'face' eu ca 'e zgarcit' si m-am saturat de ATS.
N-am mai scris demult pe forum pt ca m-am cam dat batut cu plansul despre problemele care mi le face masina. A iesit din septembrie din garantie, am platit vro 10 milioane revizia pt ulei, filtru si placute frana pe fata

Insa, mai nou, de anul nou mai exact, m-a lasat un far pe faza scurta. Si pt ca am fost silly si nu am completat corect lichidul de spalator parbriz, a inghetat si motorasul si pt vreo 2 zile am trait cu impresia ca s-a prajit pt ca l-am fortat.
Cum trebuia sa plec din localitate si nu puteam sa merg chior pe drum, am cautat pe 31 dec becuri 'misto' tehno evolution Philips Ultra X si Y de 1 milion si jumatate insa nu am gasit pe nicaieri.
Asa ca mi-am tras un set 'Xenon' 40 lei made in turcia cu iz de albastru si mi le-am montat in parcarea Carefour Feeria.
Chin mare, degete subtiri, gaura mica, clema buclucasa nu iesea, etc, in 30 minute de frig am rezolvat. Surpriza mare, arata chiar bine, si fac o lumina mai alba decat cele halogen nevopsit

Dupa revelion, m-am gandit ca nu se poate sa fie construita chiar asa de prost masina sa se arda pompa de apa daca e soferul idiot si nu pune solutie ci apa chioara, asa ca mi-am luat aparatul de masura si control si sari pe ea. Am gasit o siguranta buclucasa de 10A(rosie) sub capota, langa baterie sub capacul cu o carticica pe ea. De ce o fii carticica aia acolo nu stiu pt ca in manual nu tin minte sa fie vreo diagrama cu sigurantele. Apropos este? Ca nu mai stiu pe unde e manualul

Ma intereseaza sa ma conectez pe port-ul de sub scrumiera sa imi tunez/crap soft-ul masinii. (sunt programator)
Am mers la un Agip, am dat 4 lei pe un set de 10 sigurante, si gata, am si apa pe parbriz ca e un chin sa mergi in spatele altei masini fara spalator de parbriz.
Concluzia: Daca va moare spalatorul, poate fii de la sigurante, n-am dat bani ATS-ului, n-am asteptat 2 saptamani dupa programare, n-am ramas o zi fara masina sa ma plimb cu taxi-ul pana in Baneasa(ca acolo e electrica mai nou), am invatat sa schimb sigurante si bec-uri. Cine stie cat mai imi cereau si pe unitatile de timp pt 'operatiile complicate' efectuate...
Totusi trebuie sa va atentionez ca la partea electrica trebuie sa umblati(daca va tine sa umblati) fara borna la baterie - se scoate usor, e o clema - si cu mare atentie sa nu va prajiti masina cand o reconectati daca faceti vreun scurt (nu vreti sa stiti cat de repede se aprinde un fir gros la scurt pe baterie). Daca faceti vreun shunt riscati sa va dea din coada ca masina cuiva de pe forum

O sa urmeze reparatia ciorapeilor cu sarma si rezolvarea greierasilor din usi, la primavara.
Vive la France! ;)