amortizoare schimbate la 12500 km!!!!

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

ovburn
just curious

amortizoare schimbate la 12500 km!!!!

Mesajde ovburn » Joi 21-Feb-2008 14:01

ieri am fost la ats cartec trade pentru a-mi schimba amortizoarele pe spate, dupa ce am reclamat un zgomot foarte pronuntat la gropi si denivelari mici la puntea spate.....au ridicat masina pe elevator si ambele amortizoare erau curse :?: dupa 12500 km facuti 80% in oras din iunie 2007

concluzia lor..un caz foarte rar :D ..si nu se stie de ce au picat
Ultima oară modificat Joi 21-Feb-2008 14:09 de către ovburn, modificat 1 dată în total.

Onacus
simpatizant

Mesajde Onacus » Joi 21-Feb-2008 14:07

Nu este un caz foarte rar :)

mihaysmen
pasionat

Mesajde mihaysmen » Joi 21-Feb-2008 15:18

e o chestie generala bine ca mai ai garantie si ca nu au facut nazuri

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Vin 22-Feb-2008 09:44

Este o chestie foarte rara ca acele amortizoare sa fie curse dupa doar 12500km. La mine nu au curs in 50k km.
Este insa stiut faptul ca acele amortizoare fac un zgomot destul de puternic la gropi, insa in rest sint relativ ok si rezistente in general. dar uite ca se poate intimpla sa mai si curga dupa 12k km, si faptul ca au fost curse ambele e suspect (au fost montate gresit si au pocnit sau cum?!).

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Sâm 23-Feb-2008 17:25

Depinde si cum mergi cu masina prin gropi.
Din experienta mea de pana acum, nu am vazut pe nimeni sa aiba grija de masina ca mine, adica sa opreasca chiar aproape pe loc, daca e cazul, in functie de cat de mari sunt gropile.
In rest, maxim 5% din restul soferilor pun macar frana la gropi.
citroen - o pasiune permanenta

octaviancosminsem
just curious

Mesajde octaviancosminsem » Sâm 23-Feb-2008 21:37

Buna seara. Cred ca ne vom achizitiona saptamana viitoare un C4 coupe benzina 1,6 . M-am documentat destul de mult si intre ford focus, kia ceed , renault megan , ne-am hotarat la c 4 coupe. Insa din cate am citit, par a fi probleme cu ele acum nu mai sunt sigur. chestia e ca am si vorbit pentru culoare, luni voi rezolva cu documentele necesare. Oare merita, raportat la celelalte oferte, si la dotarile pe care le are probleme de fiabilitate majore??

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Dum 24-Feb-2008 19:20

Probleme de fiabilitate majore , nu sunt.Doar mici chestii care te enerveaza si de care nu vei fi ferit nici la alte marci.

balanel scrie:Depinde si cum mergi cu masina prin gropi.
Din experienta mea de pana acum, nu am vazut pe nimeni sa aiba grija de masina ca mine, adica sa opreasca chiar aproape pe loc, daca e cazul, in functie de cat de mari sunt gropile.
In rest, maxim 5% din restul soferilor pun macar frana la gropi.

Sa vezi cum imi incarca minunatii soferi ai patriei mie frigiderul, cand incetinesc , de exemplu la intersectia cu linia de tramvai... :lol: care bineinteles ca nu este la nivel :D

octaviancosminsem
just curious

citroen c4

Mesajde octaviancosminsem » Lun 25-Feb-2008 17:28

Azi am fot la dealer si am depus actele. Sper sa fie o alegere buna.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Lun 25-Feb-2008 21:14

Ai facut o alegere buna, acum nu mai ai decit sa speri sa vina cit mai repede 8)

octaviancosminsem
just curious

Mesajde octaviancosminsem » Lun 25-Feb-2008 21:38

Am promisiuni ca panĂŁ miercuri as putea sa o iau. am cuparat-o in leasing. Abia astept . Este gri ice land.Prima data ne-am orienta spre rosu Lucifer.... dar numele ne-a facut sa ne razgandim.... mai ales soĂžia.

mihaysmen
pasionat

Mesajde mihaysmen » Lun 25-Feb-2008 21:40

mare greseala cu rouge lucifer ala e belea eu am alb dar cea mai tare mi se pare rosu aden

octaviancosminsem
just curious

Mesajde octaviancosminsem » Mar 26-Feb-2008 18:28

Buna seara. Astazi a sarit toata lumea pe mine la servici... DE CE Citroen??? si nu Golf 5, Focus???? Cica dupa un an troncane din toate incheieturile. Oare asa sa fie?? Ce-mi puteti spune despre chestia asta??

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Mar 26-Feb-2008 19:31

Am un an cu ea, fara o luna, 12k km facuti.Nu troncane nimic in ea.Intreaba-i pe priceputii aia ai tai de cate ori au mers cu vreun C4 mai vechi de un an?Niciodata, mai mult ca sigur.Dar folclorul popular e peste tot si ca niste romani care se respecta , trebuie sa comenteze ca stiu ei sigur ca Citroen caaie si haraie si VW nu.Orice masina cu care nu esti atent si o tarai prin gropi fara mila, mai devreme sau mai tarziu va avea greierasi, chiar daca e mama lui VW.
Pot sa-ti spun de acum, suspensia pe spate ti se va parea uneori( cand iei gropi) infernala, pentru ca e prea rigida, dar fiecare are plusuri si minusuri!

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 26-Feb-2008 20:01

e parte din traditia de cocalar roman sa ai masina nemteasca. am fost cu golf care suna din toate incheieturile si la care cutia de viteze era varza, am fost cu passat care ma scutura de m-am saturat pana peste cap. pe de alta parte, am fost si cu un xm de multi ani care mergea fara nici o troncanitura, cu bx care merge foarte lin, fara probleme. depinde mult cum intretii masina, cum ai grija de ea, etc. fi sigur ca la un moment dat tot va suna si atunci va trebui inlocuit (bucsi, telescoape, amortizoare sau ce s-a dus).
Uite ceva:
-parcheaza langa un golf
-iesi din masina
-uita-te cu atentie la ambele masini
-golful e un mare patrat, pe cand c4 e o forma foarte bine conturata

Eu fac parte din aceia care nu o sa aiba vw sau ceva din grup niciodata.
"If in doubt, flat out!"

octaviancosminsem
just curious

Mesajde octaviancosminsem » Mar 26-Feb-2008 20:26

Va multumesc pentru raspunsuri. Parca mi-a mai venit inima la loc, pentru ca intre timp am mai zabovit pe forum si am mai aflat multe lucruri nu prea imbucuratoare despre amortizoare, despre ...ambreiaj( in special) si altele...ca sunt pline service-urile de C 4??!!! E "riscant" sa te documentezi prea mult si pe net.... ca ajungi sa nu mai sti nimic. Parca despre celelalte marci nu sunt atatea pareri , parca n-as zice proaste. Sau eu am citit mai mult despre citroen in ideea ca o voi achizitiona? Oricum, am facut deja comanda , asa ca sper... sa fie bine.

Înapoi la “Probleme C4”