Stai un pic asa....alea au kompresor sunt motoare destul de maricele.
La o benzinara chioara(1.4,1.6,2.0 de la citroen de ex), evacuarea nu iti va aduce 30 CP niciodata.
Tot ei zic acolo asa:
Supercharged as well as normally aspirated engines will benefit from the use of KLEEMANN stainless steel headers. A normally aspirated engine will typically gain 7 to 10 percent in horsepower and torque, while a supercharged engine will gain as much as 15 percent in horsepower and torque.
10% din 110CP sunt 11 CP in cel mai fericit caz...
Cresterile alea mari sunt la motoare mari V6,V8 si cu kompresor, unde deja este altceva.
Si mai e ceva..evacuare smechera, fara o admisie adecvata e cam degeaba!!
Dar deja deviem de la remapari....
Remapare C4
Moderator: Echipa Tehnica
Inca o treaba: stie cineva daca 307 1.6E si C4 1.6i au aceeasi cutie, sau macar daca etajarea e la fel? Motorul stiu ca e acelasi insa parca la 307 cutia era putin altfel pentru ca e mai grea (si mai puturoasa), dar nu sint sigur. E cineva pe aici care a condus ambele modele?
Ultima oară modificat Mie 14-Feb-2007 18:55 de către mituc, modificat 1 dată în total.
Eu nu mi-as face chip-ul pentru putere.. Mai mult pt cuplu si consum! Cred ca asta lipseste la motorul asta!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]
Sincer nu as face chip tunning...asta inseamna sa fortezi masina peste parametrii ei de functionare, daca vreti sa stati sa dati bani pe piese stricate si sa pierdeti timpul prin serviceuri.Am un amic care de cand si-a facut chip tunning numai prin service umbla. Mi se pare o porcarie. Si plus pentru ce iti trebuie atata putere? La noi nu ai unde sa alergi. Mai bine o lasi asa, cat timp merge masina este in regula.
@T.rac3Er, imi pare bine ca ne intelegem in sfarsit. intr-adevar se pare ca din fizica unele elemente s-au evaporat dar importat e ca te chinui sa dai o explicatie cat decat logica fenomenelor.
si sa nu zici ca ti port ranchiuna iti spun si la ce m am referit: puterea e o consecinta, nu o data de intrare!!! nu poti "creste puterea" din senin, ci doar crescand variabilele care intra in formula puterii! iar dupa cum ai observat in cazul masinilor sint doar 2: cuplul si turatia.
[/quote]
si sa nu zici ca ti port ranchiuna iti spun si la ce m am referit: puterea e o consecinta, nu o data de intrare!!! nu poti "creste puterea" din senin, ci doar crescand variabilele care intra in formula puterii! iar dupa cum ai observat in cazul masinilor sint doar 2: cuplul si turatia.
[/quote]
@mituc: sambata asta o sa ajung in IASI si voi sta cam 4-5 zile. Sper sa ne vedem si sa facem modificarea pentru masina ta. Apropo in Iasi este si un posesor de 307 1.6i 110CP modificat de noi, cred ca nu ai avut ocazia sa il cunosti.
@kata: cand treci sa iti fac si tie modificarea la caruta?
@bizkit1: nu ne spui si ce a facut amicul tau cu masina modificata?? Nu de alta , dar sunt multi viteji care dupa modificare se cred in ferrari si incep sa faca curse la fiecare semafor.
Cu respect,
Doc (Alex Stancu)
Tel: 0788.194.100 / 0751.412.561
Web: www.obdtuning.ro / www.dimsport.ro
ID Yahoo: obdtuning
@kata: cand treci sa iti fac si tie modificarea la caruta?
@bizkit1: nu ne spui si ce a facut amicul tau cu masina modificata?? Nu de alta , dar sunt multi viteji care dupa modificare se cred in ferrari si incep sa faca curse la fiecare semafor.
Cu respect,
Doc (Alex Stancu)
Tel: 0788.194.100 / 0751.412.561
Web: www.obdtuning.ro / www.dimsport.ro
ID Yahoo: obdtuning
Chiptuning si Anulare FAP Citroen BY DIMSPORT
mituc scrie:Inca o treaba: stie cineva daca 307 1.6E si C4 1.6i au aceeasi cutie, sau macar daca etajarea e la fel? Motorul stiu ca e acelasi insa parca la 307 cutia era putin altfel pentru ca e mai grea (si mai puturoasa), dar nu sint sigur. E cineva pe aici care a condus ambele modele?
taica miu are 307 1.6E si am mers de cateva ori cu el. cutia e diferita 100% nu stiu insa ce rapoarte are. cred ca la 307 primele trepte (1-2 cel putin) sint mai scurte.
ce m a intristat e ca aia de pe 307 intra mult mai usor in trepte nu "agata" iar schimbatoru nu are asa joc ca la mine.
-
- simpatizant
baga si tu un grafic al curbelor cuplu/putere...banuiesc ca iti ofera si asa ceva tunerul respectiv..nu doar mestereala si gata "uite puterea, pe barba mea"...
nu de-alta dar chiar vreau sa vad ce imbunatatiri practice iti ofera...care e cresterea de cuplu, pe ce plaja si respectiv puterea daca e mai putin abrupta acea panta (mai multa putere mai de jos)
nu de-alta dar chiar vreau sa vad ce imbunatatiri practice iti ofera...care e cresterea de cuplu, pe ce plaja si respectiv puterea daca e mai putin abrupta acea panta (mai multa putere mai de jos)

[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
:: LED designs ::
Probabil va urma si a mea, in curand. Ramane de vazut si de analizat.
Mituc, zi si tu mai multe, ca doar ti-ai facut masina mai puternica
. Daca ai si niste grafice ar fi bine, sau macar Dok sa puna niste grafice la motorul de 1.6 daca are.
@Sammy, garantia ramane la locul ei, ca doar nu ii pune nimeni masina pe dyno la service..
Mituc, zi si tu mai multe, ca doar ti-ai facut masina mai puternica

@Sammy, garantia ramane la locul ei, ca doar nu ii pune nimeni masina pe dyno la service..
Ultima oară modificat Lun 18-Dec-2006 10:03 de către Matrixu, modificat 1 dată în total.