Remapare C4

personalizarea masinii, de la styling pana la tuning extrem

Moderator: Echipa Tehnica

DinoG
simpatizant

Mesajde DinoG » Vin 05-Ian-2007 17:23

stevey scrie:Eu am avut o intalnire cu @ mituc zilele trecute si mi-a facut o demonstratie cu mashinuta lui, in deal si vreau sa spun ca ma temeam sa nu imi iau eu zborul.Bine...acum el ii dadea si pana in 6000 rpm ceea ce eu in deal nu i-am dat niciodata si nu as putea face o comparatie exacta.Oricum ce a-si putea spune e ca se duce simtitor mai bine iar motorul parca se auzea mai rotund ,deasemeni si cuplul este mai bun in turatii mari.Daca nu aveam problemele astea cu masina imi faceam si eu :(

Eu unul nu cred ca se simte o diferenta atat de mare de putere dupa remaparea facuta de Mituc. Nu cred ca 11 CP in plus sunt extrem de sesizabili.

Am citit tot istoricul acestui topic si mi separe ca se exagereaza putin in ceea ce priveste consumul si noua putere a masinii.

La remapari in cazul in care semerge in forta consumul este mai mare decat inainte. Consumul devine mai mic atunci cand se merge normal si se schimba vitezele la turatii normale. Pt a avea un cuplu mai mare este nevoie de mai multa benzina.

Eu unul nu as face remapare decat pt hdi sau benzina cu turbo, altfel n-are sens. Iar in ceea ce priveste garantia, stati linistiti daca vor sa va prinda cu alt soft n-au la service n-au nici cea mai mica problema sa o faca.

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Vin 05-Ian-2007 23:03

Pai eu am zis ce senzatie am avut si ce am simtit.Daca nu crezi e problema ta poti sa incerci si tu.Daca nu simti nimic la o diferenta de 11 cp pai atunci nu e nici o diferenta de la 99 la 110cp nu?Eu am simtit clar ca trage altfel si se aude altfel.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Sâm 06-Ian-2007 20:32

Da, eu unul mi-as face remapare la un turbo benzinar de 2 litri dupa ce l-as avea. Dar nu-l am. Imagine that! :)

++Matale faci ce-ti doreste inimioara, eu doar am spus ca din punctul meu de vedere si merita, nu am facut nici o propaganda pro sau contra :)
Ultima oară modificat Mie 14-Feb-2007 19:03 de către mituc, modificat 1 dată în total.

DinoG
simpatizant

Mesajde DinoG » Joi 11-Ian-2007 12:55

stevey scrie:Pai eu am zis ce senzatie am avut si ce am simtit.Daca nu crezi e problema ta poti sa incerci si tu.Daca nu simti nimic la o diferenta de 11 cp pai atunci nu e nici o diferenta de la 99 la 110cp nu?Eu am simtit clar ca trage altfel si se aude altfel.

daca deiferenta vine din cutie sau capacitatea motorului se simte, dar daca diferenta vine din soft e doar o falsa pacaleala. Iti da un cuplu mai mare la turatii mai mici si ti-l dai la turatii mai mari. Eu unul sunt convins ca in ceea ce priveste reprizele in trafic eu pot demonstra ca nu este nici o mare diferenta cum spuneti voi...

DinoG
simpatizant

Mesajde DinoG » Joi 11-Ian-2007 12:58

mituc scrie:++Matale faci ce-ti doreste inimioara, eu doar am spus ca din punctul meu de vedere si merita, nu am facut nici o propaganda pro sau contra :)

Probabil ca matale vine de la 'mituc' ca-n dictionar n-am reusit sa gasess acest mod de exprimare.

Citeste putin ce scrie unul dintre colaboratorii celor de la Oettinger despre chip tuning si apoi mai comentam daca e propaganda sau nu...

http://www.vdat.de/homee.htm

Multumesc frumos!

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Joi 11-Ian-2007 13:28

si unde zice de chip tuning, ca nu am gasit pe site (banuiesc ca nu vrei sa rascolim tot site-ul)
eu as intelege remaparea, ca principii fizice, si logice. sunt curios ce are respectivul impotriva
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 11-Ian-2007 14:23

DinoG scrie:
mituc scrie:++Matale faci ce-ti doreste inimioara, eu doar am spus ca din punctul meu de vedere si merita, nu am facut nici o propaganda pro sau contra :)

Probabil ca matale vine de la 'mituc' ca-n dictionar n-am reusit sa gasess acest mod de exprimare.

Eu spun sa mai cauti, in limbajul curent se folosesc si cuvinte din argou, si regionalisme care nu se gasesc in dictionare. Daca nu stii nu face afirmatii ca incep sa cred ca nu ai iesit din Bucuresti niciodata.

murphy
pasionat

Mesajde murphy » Joi 11-Ian-2007 15:55

DinoG scrie:Citeste putin ce scrie unul dintre colaboratorii celor de la Oettinger despre chip tuning si apoi mai comentam daca e propaganda sau nu...

Multumesc frumos!

acolo scrie numai de certificari TUV, garantii etc prea putine argumente tehnice.
fiind o asociatie a tunner-ilor recunoscuti de constructorii de masini e normal sa-si faca reclama. e vorba de brand. care intotdeauna costa. chiar daca dpdv calitativ de multe ori nu e diferenta.
zambeste, maine va fi mai rau. :D

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Joi 11-Ian-2007 15:56

DinoG scrie:Probabil ca matale vine de la 'mituc' ca-n dictionar n-am reusit sa gasess acest mod de exprimare.

Offtopic: bre, matale nu ai citit niciodata povesti de Creanga?! :shock:
"Matale" e un fel de prescurtare pentru "dumitale" care la rindul lui probabil se trage din "dumneavoastra", deci dupa ce da vorbesc restecpuos te mai si iei de mine :)

Restecp! :twisted:
Ultima oară modificat Joi 11-Ian-2007 18:58 de către mituc, modificat 1 dată în total.

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Joi 11-Ian-2007 18:16

Dumitale, dumneata nu sunt pronume de politete, dumneavoastra da, deci nu e o legatura semantica, dar una morfologica se poate gasi poate ... Good point about Creanga...
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

Shadow
simpatizant

Mesajde Shadow » Joi 11-Ian-2007 23:00

DinoG scrie:
stevey scrie:Pai eu am zis ce senzatie am avut si ce am simtit.Daca nu crezi e problema ta poti sa incerci si tu.Daca nu simti nimic la o diferenta de 11 cp pai atunci nu e nici o diferenta de la 99 la 110cp nu?Eu am simtit clar ca trage altfel si se aude altfel.

daca deiferenta vine din cutie sau capacitatea motorului se simte, dar daca diferenta vine din soft e doar o falsa pacaleala. Iti da un cuplu mai mare la turatii mai mici si ti-l dai la turatii mai mari. Eu unul sunt convins ca in ceea ce priveste reprizele in trafic eu pot demonstra ca nu este nici o mare diferenta cum spuneti voi...

Chiar as vrea sa vad demonstratia ta.
Tu zici ca din soft nu se obtine f mult, cred ca daca te-ar auzi japonezi te-ar scuipa pt ca ce ai zis tu acum este o jignire pt toata munca pe care o depun ei pe acolo in insulita aia.
Si as mai vrea sa imi dovedesti de ex la un Porsche care dupa un chip tuning castiga aproape 90 Cp, as vrea sa vad si acolo ca mai zici ceva!!!
Sincer vorbesti in nestire de cauza si doar din ce ai auzit, urcate pe o masina "chipuita", mai ales un turbo diesel si daca imi zici ca nu se simte diferenta ............

DinoG
simpatizant

Mesajde DinoG » Vin 12-Ian-2007 18:02

Eu am mai provocat pe cineva de pe forum la o mica tura pe Rucar Bran: eu cu GTI-ul meu si colegul de forum cu VTS si dupa ceva incercari m-am lasat pagubas, doar gura de el si atat.

Eu cred ca nu m-ar scuipa daca le-as spune ca este vorba despre un 1.6 i aspirat...

Apropo de iesit din Bucuresti: am iesit, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma adresez cu 'matale'. Aceste exprimari fac parte din argoul oamenilor de la sate (sa nu le spun tarani, desi din punct de vedere semnatic nu este nici o problema) si nu au nimic in comun cu vocabularul meu.

O singura rugaminte as avea, daca imi este permis: sa-mi raspundeti in aceeasi maniera cum va raspund si eu. Fara apelative de genul MATALE, TALICA si alte cuvinte pe care marea majoritatea a celor mentionati mai sus le folosesc pt ca asa au fost obisnuiti si nu pt ca este corect...

Mult respect si fac demonstratia cui vreti si cand vreti, dar nu gratuit....

DinoG
simpatizant

Mesajde DinoG » Vin 12-Ian-2007 18:06

murphy scrie:
DinoG scrie:Citeste putin ce scrie unul dintre colaboratorii celor de la Oettinger despre chip tuning si apoi mai comentam daca e propaganda sau nu...

Multumesc frumos!

acolo scrie numai de certificari TUV, garantii etc prea putine argumente tehnice.
fiind o asociatie a tunner-ilor recunoscuti de constructorii de masini e normal sa-si faca reclama. e vorba de brand. care intotdeauna costa. chiar daca dpdv calitativ de multe ori nu e diferenta.

alegeti Tuning si apoi cititi despre chip tuning, aduce in discutii o categorie aparte numita 'charlatans' interesant nu?

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Vin 12-Ian-2007 18:12

DinoG scrie:O singura rugaminte as avea, daca imi este permis: sa-mi raspundeti in aceeasi maniera cum va raspund si eu. Fara apelative de genul MATALE, TALICA si alte cuvinte pe care marea majoritatea a celor mentionati mai sus le folosesc pt ca asa au fost obisnuiti si nu pt ca este corect...

Mult respect si fac demonstratia cui vreti si cand vreti, dar nu gratuit....

Ok. Atunci din acest moment tie ma voi adresa cu "Dumneavoastra". Sau preteri cu "Maria ta"? Ok, deci "dumneavoastra" e bine, ok.

P.S.: daca din educatia si vocabularul meu fac parte si regionalisme specifice zonei unde am crescut si m-am format asta nu inseamna ca adresarea se vrea (sau este by default) lipsita de respect, bre!
Ultima oară modificat Mie 14-Feb-2007 19:04 de către mituc, modificat 1 dată în total.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 12-Ian-2007 19:22

Da' va mai certati mult?? :lol:
O masina remapata este mai rapida decat una stock...cine nu crede sa incerce si isi va da seama. La fel cum zicea si Shadow, orice motor turbo remapat, se misca altfel decat acelasi motor stock
La cele aspirate diferenta nu este atat de mare ca la turbo, insa cu siguranta se vede la timpi.

Înapoi la “Tuning/Audio C4”