Antena radio furata

tot ce nu poate fi ĂŽncadrat ĂŽn ariile de mai sus

Moderator: Echipa Tehnica

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Joi 29-Sep-2005 09:22

Si-a pus careva pana acum amplificator ? M-am saturat sa receptionez posturile radio ca pe RIC-urile de pe vremea lu Ceashca.

danalarm
pasionat

Mesajde danalarm » Joi 29-Sep-2005 15:49

si eu sant de acord cu tine, trebuie sa facem ceva cu radioul asta.
cineva ma sfatuia sa schimb posturile cand se aude mai prost!!!! sa fim seriosi nu se poate ca un radio-auto sa prinda asa prost.

si eu cred ca o sa-mi montez un amplificator daca apare vreo oferta!

saxo
just curious

Mesajde saxo » Dum 02-Oct-2005 22:04

Scuze ca ma bag si eu...
Antena de fabrica la C4 are amplificator.Problemele de receptie au mai multe cauze.Dupa parerea mea ordinea ar fi urmatoarea:
-Posturile radio in Ro si in special in Bucuresti,emit F.prost din toate punctele de vedere.( antene dezacordate,etc...).Rezultat interferente.
-Tunerele din aparatele noi,mai ales la cele standard de fabrica,sunt de slaba calitate.Incercati un aparat de acum 4-5 ani si va veti convinge.
-Uneori e posibil ca antena masinii sa fie defecta ( dpdv amplificator )

Nu e o idee buna sa amplificati inca o data semnalul deja amplificat.Daca vrea cineva amplificator,se gasesc.Aveti mare grija la conector !!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 03-Oct-2005 10:06

Apropos de posturile radio, am fost week-endul asta la constanta si absolut toate posturile le-am prins excelent.
Pe cand aici in Bucuresti am mari probleme, de fapt ca toata lumea.

george
pasionat

Mesajde george » Lun 03-Oct-2005 16:01

Eu nu am probleme cu receptia posturilor de radio. Si ascult aproape tot timpul radio, nu CD. E drept ca in Cluj, nu in Bucuresti. Poate asta e problema (sau o parte a problemei).

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Lun 03-Oct-2005 16:18

Cred că se poate trage o concluzie, şi anume că radio cd-ul de pe C4 nu a fost proiectat special pentru condiţiile din Bucureşti :P Şi că da, există o problemă legată de calitatea recepţiei, dar imputabilă ĂŽn proporţie de >90% "aparatului" şi nu posturilor de radio.

(Altfel, cum de Clarion-ul din dotare face faţă cu brio, de prindem aproape 20 de posturi, şi se aud şi foarte bine pe deasupra?!)

ovidiub
simpatizant

Mesajde ovidiub » Mar 04-Oct-2005 14:55

Spunea cineva aici ca antena are amplificator incorporat. Eu nu cred! De ce?
1. ar trebui ceva cablaj pentru alimentarea acestuia (presupun). Pe forum la vw exista un subiect asemanator si problema se rezolva prin faptul ca cei de la service niciodata nu alimentau si amplificatorul de antena decit daca li se atragea atentia.
2. la cei 38 ron pe care i-am dat pe o antena noua nu stiu cum s-ar compara cu una de VW de 175 euro, iar asta de vw are sigur amplificator incorporat.

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mar 04-Oct-2005 16:27

Amplificatoarele pot fi alimentate si prin firul de semnal deci nu necesita fir suplimentar pt alimentare.

Un sfat tarziu pentru cei care aveti probleme cu receptia: toate radiourile moderne au optiunea REG (regional) care daca este pe ON scade sensibilitatea tunerului astfel incat acesta va receptiona doar statiile cu semnal puternic. Incercati sa o dezactivati si s-ar putea sa aveti o surpriza placuta! Denumirea poate diferi, am intalnit si radiouri la care optiunea asta se numea LOCAL.
Ca exemplu, am probat noul meu radio-CD-Player dar deoarece masina mea inca este pe butuci si instalatia electrica/audio nu este terminata l-am probat in casa. In loc de antena am infipt o surubelnita in mufa. Dau pe cautare, gaseste 2 posturi. Dezactivez REG si gaseste 9 posturi! Asa ca speranta nu este pierduta!

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mie 05-Oct-2005 08:43

Confirm ce a zis Eugen. La inceput, eu confundam REG cu RDS si, intradevar, asa se intampla. Acum, am lasat doar RDS-ul. In rest, toate celelalte optiuni le-am scos, inclusiv loudness. Acesta din urma nu face decat sa strice sunetul. Daca nu ai amplif. nu obtii decat baraieli si vei zice ca sunt proaste boxele.

ovidiub
simpatizant

Mesajde ovidiub » Mie 05-Oct-2005 18:40

Nu te contrazic dar functia aia REG nu as zice ca are vreo legatura cu functia seek care e separata avind 2 moduri DX si LO. Functia REG e activa numai daca doresti si numai daca este activata si AF.

stupidisco
simpatizant

Mesajde stupidisco » Mie 05-Oct-2005 21:22

chiar ce inseamna chestia aia loudness? manualul e in franceza si e urata limba aia :) si mai sunt niste functii care au nevoie de explicatii dar nu-mi vin acum in minte....ce ma deranjeaza e ca in spate se aude mai incet decat in fatza

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 06-Oct-2005 08:11

Loudness este o functie care amplifica frecventele joase pentru a compensa faptul ca urechea este mai putin sensibila la aceste frecvente la nivele reduse ale volumului.
Pentru cresterea volumului spate se foloseste reglajul de Fader care este balans fata/spate.

awlan24
pasionat

Mesajde awlan24 » Joi 06-Oct-2005 08:28

am dezactivat si eu REG si mi se pare ca se aude mai bine, mult mai bine pe mai multe posturi. totusi in fata la spring victoriei nu auzeam prea bine Radio Deea si Radio Guerrilla, dar radio 21, profm, europa fm se auzeau bine.

cred ca merge treaba asta cu REG.

ovidiub
simpatizant

Mesajde ovidiub » Mar 18-Oct-2005 22:27

Uf! Repet functia REG nu are absolut nici o legatura cu receptia mai buna sau nu.
Oricum am rezolvat problema cu receptia. Conectorul de la antena ...lipsa. cablul era numai infipt in locasul lui:)

bogdang
de-abia inscris

Mesajde bogdang » Lun 24-Oct-2005 12:06

DanCld scrie:Cred că se poate trage o concluzie, şi anume că radio cd-ul de pe C4 nu a fost proiectat special pentru condiţiile din Bucureşti :P Şi că da, există o problemă legată de calitatea recepţiei, dar imputabilă ĂŽn proporţie de >90% "aparatului" şi nu posturilor de radio.

(Altfel, cum de Clarion-ul din dotare face faţă cu brio, de prindem aproape 20 de posturi, şi se aud şi foarte bine pe deasupra?!)

Consider ca in oricare punct din Bucuresti exista suficiente posturi de radio care se "prind" extraordinar pe aparatul original de pe C4. Aveam emotii inainte sa-mi vina masina (C4, 110 HDI FAP) citind carcotelile unora, dar mi-a venit inima la loc. Eu cred ca aparatul este extraordinar, ca si intreaga instalatie de sonorizare. In cazul in care se pierde un post, comutati pe altul. :D

Înapoi la “Diverse C4”