asa sa fie oare?
Moderator: Echipa Tehnica
-
- just curious
eu sunt in asteptarea masinii mele cu coupe negru. desi masinile sunt supuse unor conditii de trafic infernale totusi mi se pare inacceptabil sa zdrangane & stuff. sunt masini straini totusi. daca e vorba de dacie nu mai comentez (ma astept si chiar ma simt acasa intr-una care zdrangane)
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
:: LED designs ::
Am lucrat la un dealer Peugeot. Cum statea treaba cu preturile diferite in Romania fata de vest.
Importatorul negocia un pret de vanzare catre el pentru un anumit model. Adunati la acel pret 25-30% pentru ca asta e marja importatorului din care primeste si dealerul maxim 10%. Si apare pretul de vanzare fara acciza si TVA.
Producatorul, ca sa ajunga la pretul negociat, mai scoate un capacel de la motor, pune alta tapiterie mai ieftina, pune alta mocheta, etc etc. Chestia e ca masinile vin pe aceeasi banda numai ca se monteaza anumite componente pe ele. Cand apar modele noi si preturile sunt aproximativ aceleasi cu vestul nu se mai intampla asa ceva.
O alta chestie care o facea importatorul Pgt cand trebuia sa scoata o masina cu discount. Crestea pretul cu 30% din discountul estimat si dupa aia aplica discountul.
Masinile care vin in Ro nu sunt rebuturi externe. Ele ies de pe poarta fabricii cu dedicatie ca sa zic asa. Da, se mai fac anumite schimburi, serii speciale care au fost refuzate de un anumit importator si au fost luate de romani dar asta tine de importator.
Iar referitor la greierasi - nu ai ce le face. Am mers cu o masina noua golf 5, 2500 km avea facuti afara. Nu va vine sa credeti cum se auzea dupa 1 saptamana in Ro.
Importatorul negocia un pret de vanzare catre el pentru un anumit model. Adunati la acel pret 25-30% pentru ca asta e marja importatorului din care primeste si dealerul maxim 10%. Si apare pretul de vanzare fara acciza si TVA.
Producatorul, ca sa ajunga la pretul negociat, mai scoate un capacel de la motor, pune alta tapiterie mai ieftina, pune alta mocheta, etc etc. Chestia e ca masinile vin pe aceeasi banda numai ca se monteaza anumite componente pe ele. Cand apar modele noi si preturile sunt aproximativ aceleasi cu vestul nu se mai intampla asa ceva.
O alta chestie care o facea importatorul Pgt cand trebuia sa scoata o masina cu discount. Crestea pretul cu 30% din discountul estimat si dupa aia aplica discountul.
Masinile care vin in Ro nu sunt rebuturi externe. Ele ies de pe poarta fabricii cu dedicatie ca sa zic asa. Da, se mai fac anumite schimburi, serii speciale care au fost refuzate de un anumit importator si au fost luate de romani dar asta tine de importator.
Iar referitor la greierasi - nu ai ce le face. Am mers cu o masina noua golf 5, 2500 km avea facuti afara. Nu va vine sa credeti cum se auzea dupa 1 saptamana in Ro.
-
- just curious
-
- just curious
Intamplator am bagat capu mai tare in portbagaj si cand m-am uitat in sus pe capac am vz. o eticheta si scria made in spain bla bla bla company...si a mea cica e produsa in franta dupa cum arata informatiile de pe la motor etc.Cred ca fac piese pt. est in spania si dupaia le trimite prin franta unde le asambleaza si zic ca e made in france
.Oricum m-am uitat de curiozitate pe siteu din spania de citroen si arata cel mai fain dintre toate http://www.citroen.es/CWE/es-ES/ .Iar la preturi iar e ciudat C4 CoupĂŠ 2.0i 16v 180cv VTS 21.365 €... http://www.citroen.es/CWE/es-ES/RANGE/P ... Equipment/

Multe subansamble ale masinii, sunt facute prin alte parti...Asta e cam valabil la toate marcile de masini.
E ca la aparate foto spre ex...aparatul e made in japan, cardul made in china si acumulatorul made in vietnam..asta doar ce se vede ca inauntru cine stie ce multitudine de tari o fi. Un alt exemplu, un telefon Nokia, este sa zicem Made in Finland, acumulatorul la fel, insa displayul vine din Japonia, tastatura vine din China, etc etc, dar el ca un "tot" e Made in Finland/Germany etc etc.
E ca la aparate foto spre ex...aparatul e made in japan, cardul made in china si acumulatorul made in vietnam..asta doar ce se vede ca inauntru cine stie ce multitudine de tari o fi. Un alt exemplu, un telefon Nokia, este sa zicem Made in Finland, acumulatorul la fel, insa displayul vine din Japonia, tastatura vine din China, etc etc, dar el ca un "tot" e Made in Finland/Germany etc etc.
stevey scrie:Intamplator am bagat capu mai tare in portbagaj si cand m-am uitat in sus pe capac am vz. o eticheta si scria made in spain bla bla bla company...si a mea cica e produsa in franta dupa cum arata informatiile de pe la motor etc.Cred ca fac piese pt. est in spania si dupaia le trimite prin franta unde le asambleaza si zic ca e made in france.Oricum m-am uitat de curiozitate pe siteu din spania de citroen si arata cel mai fain dintre toate http://www.citroen.es/CWE/es-ES/ .Iar la preturi iar e ciudat C4 CoupĂŠ 2.0i 16v 180cv VTS 21.365 €... http://www.citroen.es/CWE/es-ES/RANGE/P ... Equipment/
Si pot sa-ti spun ca Spania e plina de C4-uri si Citroen in general. C4 la ei e cam ca megane-ul la noi.
george scrie:Nu stiu daca mie mi-a venit masina pentru o parte anume a lumii, dar sint foarte multumit de calitatea materialelor si a imbinarilor. Toate stau la locul lor si arata bine (dupa 1 an).
Si eu subscriu, masina mea arata foarte bine si nu am zgomote ciudate deloc. O am de mai mult de un an si nici acum nu pot sa zic ca am zgomote ciudate decat pot sa mentionez o situatie izolata cand auzeam un zgomot sub scaunul pasager pe drumuri pavate, dar zgomotul era de la spatiul de depozitare de sub scaunul pasager unde sertarasul nu era inchis cum trebuie.
Am o masina minunata in ciuda zgarieturilor pe care le-am adunat din parcarile capitalei si a faptului ca am atins-o eu de 2 ori.