Antena radio furata
Moderator: Echipa Tehnica
nu stiu daca este nevoie dar zic si io: SE PRINDE PROST DE TOT RADIOOOOOOO......
azi am fost la champion la service, pentru revizia gratuita. am spus ca am probleme cu radioul. si nenea de acolo, cica:
- ACEST MODEL DE RADIO FUNCTIONEAZA BINE DOAR PE FRECVENTA RADIO EUROPAFM, DEOARECE DOAR EI EMIT CU RDS!
ITI RECOMAND SA ASCULTI EUROPAFM!
deci: stati linistiti, ati dat 15mii de euro pe o masina care prinde doar un post de radio
, nu va faceti grijii aiurea!!!! le ce atatea posturi de radio
p.s. - Dar de ce nu prinde DeltaRFI, macar este frantuzesc, ar fi o explicatie....sau au un ''parteneriat'' cu EuropaFm astia de la citroen
.
cred totusi ca are legatura cu integrarea romaniei in ue, tre sa ascultam europafm!!!!!
azi am fost la champion la service, pentru revizia gratuita. am spus ca am probleme cu radioul. si nenea de acolo, cica:
- ACEST MODEL DE RADIO FUNCTIONEAZA BINE DOAR PE FRECVENTA RADIO EUROPAFM, DEOARECE DOAR EI EMIT CU RDS!

deci: stati linistiti, ati dat 15mii de euro pe o masina care prinde doar un post de radio

p.s. - Dar de ce nu prinde DeltaRFI, macar este frantuzesc, ar fi o explicatie....sau au un ''parteneriat'' cu EuropaFm astia de la citroen

cred totusi ca are legatura cu integrarea romaniei in ue, tre sa ascultam europafm!!!!!
@danaalarm:
nu au nici un contract cu nici un post de radio.aberezi!
problema este ca Europafm este singurul post de radio modern de la noi care are activata aceasta functie Radio Data System...drept pt care in momentul in care ai un bruiaj, radioul cauta singur o alta frecventa optima pentru receptionarea postului.
Asadar si prin urmare si daca ai avea alt radio cd acelasi lucru s-ar intampla.
Solutia ese sa iti cumperi o noua antena mai performanta sau una cu amplificator inclus sau doar un amplificator de antena.
se gasesc pe la MediaGalaxy......
problema este ca Europafm este singurul post de radio modern de la noi care are activata aceasta functie Radio Data System...drept pt care in momentul in care ai un bruiaj, radioul cauta singur o alta frecventa optima pentru receptionarea postului.
Solutia ese sa iti cumperi o noua antena mai performanta sau una cu amplificator inclus sau doar un amplificator de antena.
Re: @danaalarm:
Carlos scrie:nu au nici un contract cu nici un post de radio.aberezi!
tu ai idee ce inseamna radioul pe c4? ce masina ai? si daca ai acelasi tip de radiocd cum ai rezolvat problema?
pari mai destept decat noi cei cu c4, si santem multi cu problema asta!!!!
Re: @danaalarm:
danalarm scrie:Carlos scrie:nu au nici un contract cu nici un post de radio.aberezi!
tu ai idee ce inseamna radioul pe c4? ce masina ai? si daca ai acelasi tip de radiocd cum ai rezolvat problema?
pari mai destept decat noi cei cu c4, si santem multi cu problema asta!!!!
C4 Vtr 1.6 110 caluti
sa zicem ca si eu am aceeasi pb insa mie nu-mi este lene sa schimb postul de radio...
cat despre rezolvare ti-am si scris mai sus...se poate cumpara un amplificator care iti mareste de fapt razza de receptie a antenei...e undeva pe la un milion asa ceva...
nu sunt mai dastpet...am incercat doar sa iti dau o solutie la pb...
eu unul sunt multumit de radio-cd...se aude destul de bine si cand e bruiaj imi bag degetelle in el si ii dau sa caute manual...tot gaseste el un post acolo...asta daca nu esti chitit pe un post anume.
EuropaFM nu este nici pe departe singurul post cu RDS. Kiss FM, Radio 21, NationalFM, plus destule posturi locale brasovene au activata aceasta optiune. Daca in radio-cd este afisat numele postului plus eventual alte informatii (melodia curenta de ex.) atunci postul are RDS.
RDS mai este folositor la drum lung de exemplu cand intre judete se schimba frecventa radio, exact cazul EuropaFM. Va cauta automat noua frecventa.
RDS mai este folositor la drum lung de exemplu cand intre judete se schimba frecventa radio, exact cazul EuropaFM. Va cauta automat noua frecventa.
-
- RETRAS LA PENSIE
Pentru cei care vor sa stie mai multe despre RDS, vizitati
http://www.mediauk.com/the_knowledge/i.muk/RDS
Cautarea frecventei alternative a postului este doar una dintre facilitatile sistemului RDS.
Rezolvarea problemei consta in montarea unui amplificator de antena asa cum a spus carlos. Acesta va creste sensibilitatea radioului.
Cele mai bune amplificatoare sunt cele integrate in baza antenei.
Incercati si la
www.tottal.ro
managerul este membru al acestui forum.
http://www.mediauk.com/the_knowledge/i.muk/RDS
Cautarea frecventei alternative a postului este doar una dintre facilitatile sistemului RDS.
Rezolvarea problemei consta in montarea unui amplificator de antena asa cum a spus carlos. Acesta va creste sensibilitatea radioului.
Cele mai bune amplificatoare sunt cele integrate in baza antenei.
Incercati si la
www.tottal.ro
managerul este membru al acestui forum.
Intr-adevar, mai multe posturi transmit RDS. Fara antena, cum sunt acum, posturile se prind chiar puuuutin mai prost decat inainte. Ce ma oftica cel mai mult este ca oricat as dezactiva din radio RDS-ul (ca sa nu mai imi caute posturi aiurea, cand ii vine lui), se reactiveaza automat cand schimb postul. Si iar trebuie sa o iau de la inceput. Iritant de-a dreptul.
-
- RETRAS LA PENSIE
Incearca sa dezactivezi RDS-ul pe frecventa care te intereseaza si dupa aia sa salvezi postul asa. Ar trebui sa mearga.
Legat de amplificator, eu sunt dispus sa cumpar unul. Se aude mult prea post radioul si eu ascult destul de mult radio. Sa ma duc la reprezentanta pentru a-l monta sau la cei care mi-l si furnizeaza ?
Legat de amplificator, eu sunt dispus sa cumpar unul. Se aude mult prea post radioul si eu ascult destul de mult radio. Sa ma duc la reprezentanta pentru a-l monta sau la cei care mi-l si furnizeaza ?
sile_98 scrie:EuropaFM nu este nici pe departe singurul post cu RDS. Kiss FM, Radio 21, NationalFM, plus destule posturi locale brasovene au activata aceasta optiune. Daca in radio-cd este afisat numele postului plus eventual alte informatii (melodia curenta de ex.) atunci postul are RDS.
sorry...din cate stiu CHIAR este singurul EuropaFM....poti sa si testezi!!!
lasa RDS activat pe alte posturi si ai sa vezi ca nu se schimba frecventza!!!
eu asa am fost informat...si cine mi-a spus nu cred ca abera...insa nu zic nu...dar vreau demonstratie!!!???
si daca e ca mine vreau o bere de la tine...

Carlos scrie:sorry...din cate stiu CHIAR este singurul EuropaFM....poti sa si testezi!!!
lasa RDS activat pe alte posturi si ai sa vezi ca nu se schimba frecventza!!!
eu asa am fost informat...si cine mi-a spus nu cred ca abera...insa nu zic nu...dar vreau demonstratie!!!???
si daca e ca mine vreau o bere de la tine...
Ideea e ca am si testat

-
- RETRAS LA PENSIE
Pentru a nu publica informatii eronate pentru cei mai putin avizati, RDS-ul nu se dezactiveaza, acesta este un sistem care functioneaza in permanenta. Daca RDS-ul s-ar putea dezactiva, ar dispare numele postului de pe display.
RDS-ul are cateva optiuni care pot fi activate sau nu de catre utilizator, acestea sunt, de exemplu, TA - traffic announce, cand este activ apar pe ecran diverse informatii despre ... trafic, bineinteles acolo unde acestea sunt transmise.
Facilitatea care ne intereseaza pe noi este AF - alternative frequencies. Daca este activata aceasta facilitate, receptorul va cauta automat urmatoarea frecventa din lista transmisa de postul radio, in momentul in care nivelul semnalului pe frecventa de receptie este prea scazut.
RDS-ul are cateva optiuni care pot fi activate sau nu de catre utilizator, acestea sunt, de exemplu, TA - traffic announce, cand este activ apar pe ecran diverse informatii despre ... trafic, bineinteles acolo unde acestea sunt transmise.
Facilitatea care ne intereseaza pe noi este AF - alternative frequencies. Daca este activata aceasta facilitate, receptorul va cauta automat urmatoarea frecventa din lista transmisa de postul radio, in momentul in care nivelul semnalului pe frecventa de receptie este prea scazut.