DeranjeazĂÂŁ proiectoarele stock pe C4?
Moderator: Echipa Tehnica
Oameni buni, de ce nu vreti voi sa pricepeti ca proiectoarele NU sunt facute pentru a spori vizibilitatea pentru cel care le aprinde, ci pentru a-l face mai vizibil celorlalti participanti la trafic pe timp de ceata. Daca vreti sa vedeti mai bine gropile din asfalt, folositi faza scurta sau faza lunga in functie de situatie, puneti-va becuri mai bune si reglati-le ca lumea. E vina legii romanesti ca nu stipuleaza clar modul corect de utilizare al proiectoarelor de ceata. Poate ca asa s-ar mai trezi lumea la realitate.
Discutia va ajunge in genul celei benzina vs diesel..
Pe unii ii deranjeaza proiectoarele pe altii nu.Unii le folosesc tot timpul, altii doar cand e ceata..si tot asa
Niciodata nu se poate cadea de comun acord in privinta asta..
@Murphy:
Experiment - uita-te in farurile masinii care vine si vezi daca te deranjeaza proiectoarele...
Nu prea e bun exemplul tau cu televizorul.
Pe unii ii deranjeaza proiectoarele pe altii nu.Unii le folosesc tot timpul, altii doar cand e ceata..si tot asa
Niciodata nu se poate cadea de comun acord in privinta asta..
@Murphy:
Experiment - uita-te in farurile masinii care vine si vezi daca te deranjeaza proiectoarele...
Nu prea e bun exemplul tau cu televizorul.

eu n-am zis sa te uiti la veioza ci la televizor. pe televizor sau langa televizor tot aia e. nu ma uit niciodata in farurile celor care vin din fata.
te mai intreb o data: ai auzit de vedere periferica?
te mai intreb o data: ai auzit de vedere periferica?
Ultima oară modificat Vin 12-Ian-2007 23:24 de către murphy, modificat de 2 ori în total.
zambeste, maine va fi mai rau. 

din cate am inteles de la ceva prieteni legea stipuleaza ca se sanctioneaza folosirea proiectoarelor de ceata cand nu este ceata
deranjeaza cand sunt aprinse si cu faza scurta
daca sunt singure nu deranjeaza pentru ca oricum sunt mai jos decat un far obisnuit si au o putere mai slaba. asadar cei care se plang ca ii deranjeaza proiectoarele sunt de parere ca masinile nu ar trebui sa aiba faruri pentru ca deranjeaza ?
deranjeaza cand sunt aprinse si cu faza scurta
daca sunt singure nu deranjeaza pentru ca oricum sunt mai jos decat un far obisnuit si au o putere mai slaba. asadar cei care se plang ca ii deranjeaza proiectoarele sunt de parere ca masinile nu ar trebui sa aiba faruri pentru ca deranjeaza ?
MĂŁi oameni buni, chiar nu ĂŽnĂželegeĂži cĂŁ stimabilul murphy nu se lasĂŁ pânĂŁ nu ĂŽi dĂŁm dreptate? Ăn numele pĂŁcii Âşi prieteniei, eu ĂŽi dau: murphy, indiferent despre ce e vorba, AI DREPTATE!
Eu am deschis nenorocitul ĂŁsta de poll (corect Tracer, nu era necesar dacĂŁ discuĂžia de pe subiectul cu Loganul urma un curs normal!) sĂŁ ĂŽmi spuneĂži dacĂŁ vĂŁ deranjeazĂŁ proiectoarele mele ziua. VĂŁ mulĂžumesc pentru vot, e clar cĂŁ nu!
A denaturat totul ĂŽn legea lui murphy vs. orice!
Ăn calitate de iniĂžiator al topicului (de fapt al poll-ului) consider atins scopul acestuia, deci, dacĂŁ un moderator considerĂŁ de cuviinÞã, poate fi ĂŽnchis! Nu ĂŽnainte de ultimul post al colegului murphy, care, dupĂŁ cum am constatat, trebuie sĂŁ aibĂŁ ultimul cuvânt!
VĂŁ mulĂžumesc ĂŽncĂŁ o datĂŁ!
Eu am deschis nenorocitul ĂŁsta de poll (corect Tracer, nu era necesar dacĂŁ discuĂžia de pe subiectul cu Loganul urma un curs normal!) sĂŁ ĂŽmi spuneĂži dacĂŁ vĂŁ deranjeazĂŁ proiectoarele mele ziua. VĂŁ mulĂžumesc pentru vot, e clar cĂŁ nu!
A denaturat totul ĂŽn legea lui murphy vs. orice!
Ăn calitate de iniĂžiator al topicului (de fapt al poll-ului) consider atins scopul acestuia, deci, dacĂŁ un moderator considerĂŁ de cuviinÞã, poate fi ĂŽnchis! Nu ĂŽnainte de ultimul post al colegului murphy, care, dupĂŁ cum am constatat, trebuie sĂŁ aibĂŁ ultimul cuvânt!
VĂŁ mulĂžumesc ĂŽncĂŁ o datĂŁ!
@murphy: am facut experimentul cu un proiector foto, insa l-am orientat asa incat sa nu bata spre ochi ci sub un unghi. nu deranjeaza:)
iti propun un experiment: mergi in fatza masinii tale cand are luminile de intalnire aprinse. Vezi ca deranjeaza, mergi cu ele inchise
Eu merg cu proiectoarele de ceata in 3 situatii: conditii meteo (ceata peste medie, ninsoare puternica sau ploaie de rupe si atunci oricum merg in 15 la ora de mai bine sta), gropi de nu se poate, drum in lucru si atunci chiar imi trebe. Atentie! Luminile de intalnire NU trebuie sa bata in jos pentru ca atunci o sa imi lumineze 2-3 metri in fatza, presupun ca s-a scris fara sa se gandeasca. A treia posibilitate pozitii+proiectoare cand incepe sa se intunece si chiar nu deranjezi pe nimeni. Cand ma grabesc si ma bag mai serios din nou merg cu ele aprinse impreuna cu luminile de intalnire.
Nu sunt un fan al 4 becuri puternice aprinse ca imi luam jeep si imi puneam si pe plafon pe masina inca 10 proiectoare
, insa pana romania o sa ajunga o tara cu drumuri europene e bine de folosit acele proiectoare in anumite ocazii, vezi si exemplul cu catelul sau ce era. Intr-adevar as lua talonul celor cu faruri/proiectoare ce nu sunt reglate cum trebuie si care folosesc becuri de alta putere decat cele standard (de ex. 100W in loc de 55W)
am multumit pe toti?
iti propun un experiment: mergi in fatza masinii tale cand are luminile de intalnire aprinse. Vezi ca deranjeaza, mergi cu ele inchise

Eu merg cu proiectoarele de ceata in 3 situatii: conditii meteo (ceata peste medie, ninsoare puternica sau ploaie de rupe si atunci oricum merg in 15 la ora de mai bine sta), gropi de nu se poate, drum in lucru si atunci chiar imi trebe. Atentie! Luminile de intalnire NU trebuie sa bata in jos pentru ca atunci o sa imi lumineze 2-3 metri in fatza, presupun ca s-a scris fara sa se gandeasca. A treia posibilitate pozitii+proiectoare cand incepe sa se intunece si chiar nu deranjezi pe nimeni. Cand ma grabesc si ma bag mai serios din nou merg cu ele aprinse impreuna cu luminile de intalnire.
Nu sunt un fan al 4 becuri puternice aprinse ca imi luam jeep si imi puneam si pe plafon pe masina inca 10 proiectoare

am multumit pe toti?

alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
@silvius
Luminile de intalnire bat "in jos", dar nu la 3-4 metri in fata masinii (cam la 30-40 de metri). Comparativ cu luminile de drum, luminile de intalnire au unghiul de "atac" mai mare fata de drum. Asta e principala diferenta intre luminile de intalnire si cele de drum: unghiul razei de lumina reflectate de oglinda farului fata de sol. Puterea becurilor este aceeasi atat pentru luminile de intalnire, cat si pentru cele de drum: 60 de Wati.
Luminile de intalnire bat "in jos", dar nu la 3-4 metri in fata masinii (cam la 30-40 de metri). Comparativ cu luminile de drum, luminile de intalnire au unghiul de "atac" mai mare fata de drum. Asta e principala diferenta intre luminile de intalnire si cele de drum: unghiul razei de lumina reflectate de oglinda farului fata de sol. Puterea becurilor este aceeasi atat pentru luminile de intalnire, cat si pentru cele de drum: 60 de Wati.
Un alt aspect pe care-l ignorati sint drumurile pe care ni le fac cadou ratatii nostri de edili si parlamentari dupa ce noi platim impozite de 40% din salar iar angajatorii mai baga inca pe atita la statul asta de hoti numit si "statul roman (degeaba)". Iar daca un cretin merge in urma ta cu proiectoarele aprinse (nu conteaza ca e daciot, loganist, ca are c4 sau evo9) cind i se ridica fata de la un hop (ca inevitabil se ridica, chiar si cind accelerezi mai tare) iti baga becurile-n creieri prin ochi.
Apoi, stimati co-forumisti, ce v-a apucat sa supuneti la vot si sa militati pentru a vota "pro" un lucru care NU ESTE CONFORM CU CODUL RUTIER?!?!?! Infractorilor :P
Voua vi se pare ca arata rabla mai bine daca e cu proiectoarele aprinse, ei bine, rabla ar arata mai bine si cu jante de 20", suspensii sport lasate cu 6cm, motor modificat astfel incit dintr-un 1.6i sa scoti 190CP, evacuare care sa mute timpanele si geamurile tuturor celor de la primele 3 nivele ale blocului in care locuiti, etc. DAR NU AR FI STREET-LEGAL!!!
P.S.: da, daca circula neregulamentar iar soferul e prin copaci atunci da, si C4 (C4-ul vostru) e o rabla.
Apoi, stimati co-forumisti, ce v-a apucat sa supuneti la vot si sa militati pentru a vota "pro" un lucru care NU ESTE CONFORM CU CODUL RUTIER?!?!?! Infractorilor :P
Voua vi se pare ca arata rabla mai bine daca e cu proiectoarele aprinse, ei bine, rabla ar arata mai bine si cu jante de 20", suspensii sport lasate cu 6cm, motor modificat astfel incit dintr-un 1.6i sa scoti 190CP, evacuare care sa mute timpanele si geamurile tuturor celor de la primele 3 nivele ale blocului in care locuiti, etc. DAR NU AR FI STREET-LEGAL!!!
P.S.: da, daca circula neregulamentar iar soferul e prin copaci atunci da, si C4 (C4-ul vostru) e o rabla.
"1. folosirea incorecta a luminilor de drum la Întâlnirea cu un autovehicul care circula din sens opus;"
cred ca la asta te referi
eu in tot codul NU am intalnit nici o specificare la proiectoare. si cum luminile de drum sunt altceva, iese din discutie
"A denaturat totul ĂŽn legea lui murphy vs. orice!"
... ai o bere pt replica asta
@murphy dupa fizica ta si soarele deranjeaza, ca deh, lumineaza. deci circulatia pe timpul zilei e periculoasa
la votare sunt doua variante f ciudate.
proiectoarele deranjeaza doar cand sunt aprinse si farurile pe faza scurta. pai atunci rezulta ca nu proiectoarele derajeaza ci FAZA SCURTA
cred ca la asta te referi
eu in tot codul NU am intalnit nici o specificare la proiectoare. si cum luminile de drum sunt altceva, iese din discutie
"A denaturat totul ĂŽn legea lui murphy vs. orice!"

@murphy dupa fizica ta si soarele deranjeaza, ca deh, lumineaza. deci circulatia pe timpul zilei e periculoasa
la votare sunt doua variante f ciudate.
proiectoarele deranjeaza doar cand sunt aprinse si farurile pe faza scurta. pai atunci rezulta ca nu proiectoarele derajeaza ci FAZA SCURTA
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
:: LED designs ::
T.rac3Er scrie:la votare sunt doua variante f ciudate.
Trebuia scris acolo ca deranjeaza "impreuna cu faza scurta, noaptea, cind nu e ceata".
Ca daca e ceata nu te deranjeaza asa tare, daca ai faza lunga nu prea mai vezi proiectoarele (ca daca ajungi prea aproape de ala din fata cu faza lunga deja se cheama ca esti mult prea nesimtit ca sa ai dreptul sa circuli cu rabla pe strazi), iar ziua iarasi nu sint deranjante pentru ca soarele de obicei rezista cu succes concurentei.
Din cate am observat eu proiectoarele de ceata fac o usoara diferenta.Lumineaza mai bine unghiurile laterale(pt. ca lumina de la far am vazut ca nu ajunge asa de bine acolo) si vre-o 2 m de asfalt in fata masinii(parte care este mai putin luminata de faruri). Probabil ca logica consta ca pe timp de ceata, aceste faruri fiind amplasate jos, sa vezi cat de cat ce surprize ai pe asfalt la vreo 2 m in fata.
Daca tot vreti sa ne legam de sintactici, morfologii si semantici titlul corect al proiectoarelor e "proiectoare de ceata"...
Ceea ce le face utilizabile cand? EXACT! Pe ceata!!!
Faptul ca unii dintre voi, mai putin educati aleg sa le foloseasca... pentru ca asa "vrea"... no comment,
dar sa nu mai aud aberatii de genul ca te ajuta sa vezi gropile noaptea si alte argumente de kkt...
De fapt, proiectoarele reprezinta un mijloc de a epata... un "lant de aur la gat", o bratara de aur la mana...
genul ala de chestie, asa ca daca vine cineva la mine si spune: "ce p*** mea vrei bah??? asa imi place mie!"
e perfect, dar cand vine unu' sau altu' si o baga p'aia cu utilitatea proiectoarelor si cu propria
definitie asupra ce inseamna deranjant sau nu... ma incearca o usoara senzatie de voma!
Ceea ce le face utilizabile cand? EXACT! Pe ceata!!!
Faptul ca unii dintre voi, mai putin educati aleg sa le foloseasca... pentru ca asa "vrea"... no comment,
dar sa nu mai aud aberatii de genul ca te ajuta sa vezi gropile noaptea si alte argumente de kkt...
De fapt, proiectoarele reprezinta un mijloc de a epata... un "lant de aur la gat", o bratara de aur la mana...
genul ala de chestie, asa ca daca vine cineva la mine si spune: "ce p*** mea vrei bah??? asa imi place mie!"
e perfect, dar cand vine unu' sau altu' si o baga p'aia cu utilitatea proiectoarelor si cu propria
definitie asupra ce inseamna deranjant sau nu... ma incearca o usoara senzatie de voma!
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Citroën C4 Coupé VTR