Cauciuri de iarna
Moderator: Echipa Tehnica
Corect. Citeste ce e in talon si se uita pe cauciuc. Nu e prea greu, nici pentru garcea.
Problema mai serioasa insa nu e la politie ci la asigurari. Nu ai voie sa schimbi ceva ce nu e conform cu talonul fara acceptul lor. Iar daca se intimpla un accident, odata cu constatarile se poate vedea schimbarea si se poate ajunge la neplata daunei.
Problema mai serioasa insa nu e la politie ci la asigurari. Nu ai voie sa schimbi ceva ce nu e conform cu talonul fara acceptul lor. Iar daca se intimpla un accident, odata cu constatarile se poate vedea schimbarea si se poate ajunge la neplata daunei.
pesemne ca baietii de la asigurari sint cel putin la fel de stupizi precum domnu' ala de la service care tine mortis sa schimbe softu. ar trebui sa mearga impreuna la o bere, parol!
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Lexia available
si ca sa mai raspund si la problema cu politistul va spun ca eu am jante 7J15 de cam 3 ani pe masina si nu m-a intrebat nimeni nimic. asta ca sa nu mai zic ca in talonul de la BX-u' din 87 scrie ca ar trebui sa am 165-14, nu 165/70-14
Lexia available
Lexia available
In regulamentul de aplicare a codului rutier, la art. 181, paragraful 15, se specifica:
Se interzice conducatorului de autovehicul sau tramvai sa circule avand montate pe autovehicul anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decat cele prevazute in certificatul de inmatriculare ori care prezinta taieturi sau rupturi ale cordului sau sunt uzate peste limita admisa.
De asemenea, la art. 237 scrie:
Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare al autovehiculelor si tramvaielor se retine in urmatoarele situatii:
i) anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decat cele prevazute in cartea de identitate a autovehiculului, prezinta taieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisa;
In concluzie george are dreptate, asiguratorul poate opri plata daunelor daca se observa ca circuli cu anvelope de alte dimensiuni.
Se interzice conducatorului de autovehicul sau tramvai sa circule avand montate pe autovehicul anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decat cele prevazute in certificatul de inmatriculare ori care prezinta taieturi sau rupturi ale cordului sau sunt uzate peste limita admisa.
De asemenea, la art. 237 scrie:
Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare al autovehiculelor si tramvaielor se retine in urmatoarele situatii:
i) anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decat cele prevazute in cartea de identitate a autovehiculului, prezinta taieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisa;
In concluzie george are dreptate, asiguratorul poate opri plata daunelor daca se observa ca circuli cu anvelope de alte dimensiuni.
ca orice lege din romania, si asta e interpretabila. da, cf legii se poate ridica talonul, dar la o experiza tehnica se poate arata ca legea si idiotul ala de la asigurari impreuna cu alalaltu de la service sint niste imbecili. din cite stiu, RAR-ul cere pastrarea diametrului exterior, tehnic e cea mai importanta caracteristica. o sa ma interesez exact si va anunt ce am aflat. e ilogic ca cineva sa nu te lase sa ai o masina mai stabila, deci mai sigura, doar pentru ca legea a uitat sa specifice asta, sau, si mai rau, nu precizeaza nimic concret. ca un exemplu, in Franta cind faci casco poti veni cu facturile care atesta modificarile masinii si cu cit creste astfel valoarea acesteia tocmai ca sa te poata despagubi corespunzator cu investitia, nicidecum ca nu iti mai dau banii pentru ca ai jante mai late sau esapament sport sau suspensie mai coborita. ca acu imi vine din nou sa emigrez, in basca masii!!! 

Lexia available
Lexia available
- White Wizard
- pasionat
Sincer si mie imi vine sa emigrez, dar asta e legea in Romania!
Eram dator cu un raspuns, azi am fost la ATS ...si printre altele, i-am intrebat daca trebuie umblat/schimbat soft-ul in momentul in care vrei sa schimbi jantele cu unele mai mari sau mai mici , dar se pastreaza diametru. Raspunsul lor a fost: "
" ......deci au ras, au spus ca NU are nici o treaba!!!! Concluzia.... cel de la service-ul de la Brasov e putin dus cu "substanta cenusi"!
In vine putin cam greu sa cred ca cei de RAR sunt putin mai dezghetati la minte decat gaborii , pt. ca yo am patit-o la SuperNova sa-mi suspende talonul de fata cu cei de la RAR! Chiar am vrut sa ma duc la RAR sa-mi modifice in talon dimensiunea anvelopelor, dar imi trebuia o "pila", ca pe bune nu se face , trebuie sa dai spaga!
Eram dator cu un raspuns, azi am fost la ATS ...si printre altele, i-am intrebat daca trebuie umblat/schimbat soft-ul in momentul in care vrei sa schimbi jantele cu unele mai mari sau mai mici , dar se pastreaza diametru. Raspunsul lor a fost: "

In vine putin cam greu sa cred ca cei de RAR sunt putin mai dezghetati la minte decat gaborii , pt. ca yo am patit-o la SuperNova sa-mi suspende talonul de fata cu cei de la RAR! Chiar am vrut sa ma duc la RAR sa-mi modifice in talon dimensiunea anvelopelor, dar imi trebuia o "pila", ca pe bune nu se face , trebuie sa dai spaga!
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Chiar ma intereseaza subiectul, pentru ca eu circul cu 175/65R14, in loc de 165/70R14, numai ca in talon sint trecute alte dimensiuni, iar in cartea de identitate altele, ambele gresite!!!
Probabil ca in caz de "Doamne fereste!", asta e un lucru in favoarea mea, dar daca dau peste vreun garcea prea zelos, pot oricum sa ramin fara talon.
Probabil ca in caz de "Doamne fereste!", asta e un lucru in favoarea mea, dar daca dau peste vreun garcea prea zelos, pot oricum sa ramin fara talon.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Mie nu mi-e neaparat de garcea, se poate rezolva daca nu este foarte nervos, insa in caz de accident sau mai stiu eu ce sa nu fie probleme cu CASCO, ei se leaga de fiecare amanunt pentru a nu mai despagubi.
Multumesc pentru informatiile cu softul, oricum nici dealer-ul nu parea prea convins, am sa mai vorbesc cu el.
Multumesc pentru informatiile cu softul, oricum nici dealer-ul nu parea prea convins, am sa mai vorbesc cu el.
Am fost azi la ATS sa-mi verifice masina pentru problema cu conductorul electric de la demaror.
Tot eram acolo am zis sa intreb si cat costa niste jante de 15" de tabla ca vreau sa-mi pun cauciucuri de iarna si eu am jante de 16" (tot de tabla) si cauciucurile au preturi mult mai mari si vroiam sa vad daca ies mai ieftin asa + faptul ca nu mai trebuia sa tot schimb cauciucurile pe aceiasi janta(am inteles ca nu e chiar ok si e recomandat sa ai 2 seturi de jante) + faptul ca as fi avut talonul mai mare.
Am ramas blocat cand vanzatorul mi-a zis ca nu-mi recomanda sa-mi pun jante de 15 pentru ca ar fi probleme cu cutia de viteze. Ii explic ca in talon scrie ca pot sa-mi pun si jante de 15. Raspunsul si mai tare: O scrie dar aia din fabrica de ce ti-au pus jante de 16, de prosti?
Am ignorat si am plecat sa-mi fac socotelile.
Tot eram acolo am zis sa intreb si cat costa niste jante de 15" de tabla ca vreau sa-mi pun cauciucuri de iarna si eu am jante de 16" (tot de tabla) si cauciucurile au preturi mult mai mari si vroiam sa vad daca ies mai ieftin asa + faptul ca nu mai trebuia sa tot schimb cauciucurile pe aceiasi janta(am inteles ca nu e chiar ok si e recomandat sa ai 2 seturi de jante) + faptul ca as fi avut talonul mai mare.
Am ramas blocat cand vanzatorul mi-a zis ca nu-mi recomanda sa-mi pun jante de 15 pentru ca ar fi probleme cu cutia de viteze. Ii explic ca in talon scrie ca pot sa-mi pun si jante de 15. Raspunsul si mai tare: O scrie dar aia din fabrica de ce ti-au pus jante de 16, de prosti?
Astia merita inregistrati si dati la Carcotasi sa faca misto de ei, pe bune! 
Recomandare: nu mai stati de vorba cu vreun membru ATS fara un reportofon in buzunar sau fara sa va dea in scris ce declara. Poti sa fii sigur ca daca te duci acum si reclami ce ti-a zis, va spune ca ai inteles tu gresit si ca de fapt altceva a vrut sa spuna.

Recomandare: nu mai stati de vorba cu vreun membru ATS fara un reportofon in buzunar sau fara sa va dea in scris ce declara. Poti sa fii sigur ca daca te duci acum si reclami ce ti-a zis, va spune ca ai inteles tu gresit si ca de fapt altceva a vrut sa spuna.
adytzu scrie:Astia merita inregistrati si dati la Carcotasi sa faca misto de ei, pe bune!
Eu am pe masina jante de15'. Daca il inregistra "costis" , veneam la Buc. sa-mi puna ATS-ul jante pe 16"(ca doar nu risca sa mi se defecteze cutia de viteze)

- White Wizard
- pasionat
costis scrie:Am fost azi la ATS sa-mi verifice masina pentru problema cu conductorul electric de la demaror.
...

Intrebare: Din cate stiu yo, C4 in 5 usi, nici SXPack-ul nu vine din fabrica cu jante pe 17", ... si totusi, este unu in curte la ATS cu jante pe 17", al lor ... la ala NU se mai strica cutia

cei de la ats si ma refer la dealeri si cei de la receptie service nu sunt cunoscatori in ale masinilor adica scoala de mecanica sau inginer auto asa ca .......... pardon sunt trimisi la specializare
exemplu:
eu am fost la ats pentru un simplu scartait la placute stg fata , raspunsul prompt "si eu ce sa-i fac" concluzia , va las pe voi
P.S. poate vede asta si cineva de la ATS

exemplu:
eu am fost la ats pentru un simplu scartait la placute stg fata , raspunsul prompt "si eu ce sa-i fac" concluzia , va las pe voi
P.S. poate vede asta si cineva de la ATS
CITROEN C3 1.1i (vandut).
HYUNDAI ACCENT 1.5 CRDI 110CP.
OPEL COMBO 1.7 DTI 75 CP.
HYUNDAI ACCENT 1.5 CRDI 110CP.
OPEL COMBO 1.7 DTI 75 CP.
- White Wizard
- pasionat
maximus scrie:P.S. poate vede asta si cineva de la ATS
... ei stiu doar sa "promita", NU sa se si tina de cuvant! NU vede nimeni de la ATS ce scriem noi si problemele in care se scalda... si daca ar vedea ce?... crezi ca s-ar schimba ceva? ... yo nu prea cred! ... noi ramanem cu acelasi raspunsuri "prompte" din partea lor si ei.... ( scuze pt. off-topic )