Curse legale de masini
Moderator: Echipa Tehnica
adytzu, scuze, dar intrecerile de pe sosele tot curse se pot chema mai mult sau mai putin, insa pot fi si cele mai periculoase, putand genera accidente grave. Cu ce am gresit ev. pe pm
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
Mi-a luat-o Matrixu inainte: e o diferenta intre "Curse Legale" si curse pe soselele patriei, nu?
Din cate s-a vazut saptamana trecuta si nu numai, accidente se pot intampla si la cursele legale...ce sa mai vorbim de celelalte.
Eu am asistat chiar vineri la un astfel de accident, din fericire cu consecinte usoare. O mini cursa pe 13 Septembrie, soldata, cred, daor cu mici avarii a masinii care, in franare pe asfaltul ud a acrosat bordura. Nu stiu mai multe detalii pt ca eram in trecere si nu am avut timp sa opresc.
Din cate s-a vazut saptamana trecuta si nu numai, accidente se pot intampla si la cursele legale...ce sa mai vorbim de celelalte.
Eu am asistat chiar vineri la un astfel de accident, din fericire cu consecinte usoare. O mini cursa pe 13 Septembrie, soldata, cred, daor cu mici avarii a masinii care, in franare pe asfaltul ud a acrosat bordura. Nu stiu mai multe detalii pt ca eram in trecere si nu am avut timp sa opresc.
exact asta spun si eu, insa se pot termina extrem de prost. Eu zic ca se poate lasa ce s-a scris pana acum ca o atentionare la ce se poate intampla....de parca nu stim...
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
Asta e politica clubului, forumului etc...nu se incurajeaza acest tip de curse/activitati sub nici o forma....Atata timp cat postam aici trebuie sa respectam aceste reguli, chiar daca multora nu le prea convine, si vor sa refuleze aici cu relatari incendiare...
Si ca sa fiu ontopic, cam putine C4 la curse, si e chiar pacat pt ca HDI de 138 ar avea potential pe la clasa sa...
Si ca sa fiu ontopic, cam putine C4 la curse, si e chiar pacat pt ca HDI de 138 ar avea potential pe la clasa sa...
- Alex Motan
- pasionat
C4 HDI de 138 cai are fffff MARE potential. Pacat ca nu e vadnut bine si nu apare pe nicaieri. Cel mai rau imi pare si mie ca nu e nimeni cu VTS sa ma dau pe nicaieri si mai ales am vazut unul am tras langa el, am facut cu mana....NIMIC!!! CATA NESIMTIRE???? Deci B-XX-WGA te astept sa te vad pe sosea ca ai fost fffffff NESIMTIT universitate. Macar din putin obraz trebuia sa saluti macar nu sa intrii in discutii...
Alex Motan scrie:C4 HDI de 138 cai are fffff MARE potential. Pacat ca nu e vadnut bine si nu apare pe nicaieri. Cel mai rau imi pare si mie ca nu e nimeni cu VTS sa ma dau pe nicaieri si mai ales am vazut unul am tras langa el, am facut cu mana....NIMIC!!! CATA NESIMTIRE???? Deci B-XX-WGA te astept sa te vad pe sosea ca ai fost fffffff NESIMTIT universitate. Macar din putin obraz trebuia sa saluti macar nu sa intrii in discutii...
De ce-l faci nesimtit, cand si tu raspunzi in acelasi stil la provocari.
Am asteptat cu nerabdare sa-mi raspunzi la mesajul de pe PM si n-ai raspuns. Bine ca nu m-am ambalat prea tare, mi-am imaginat ca nu te tine Mr VTS...
Ma lasati mai cu tractorasu de 138de cai? Vazusem un film cu demarajul de VTS 180Cai! Sarea de la 0 la 60km/h instant! Cu a doua lua peste 100 ff repede!
Sa nu ma fac inteles gresit.. E bun tractoru', da nu in fata unui aspirat nervos ;)
Sa nu ma fac inteles gresit.. E bun tractoru', da nu in fata unui aspirat nervos ;)
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]
Matrixu scrie:Ai si tu dreptatea ta...dar un chip face minuni mari la aia 138CP ai dieselului...
Deja cam tot ce e peste 130 cp prinde suta in a II a....am eu la a mea de 90CP max 84 in a doua...
Cu cel de 110CP cred ca te apropii binisor de 100 intr-a doua..
SI eu sint de acord cu Matrixul... dar ideal ar fi sa fie cineva printre noi care si-a obdtunat hdi-ul de 1380CP la 160 si sa ne spuna si noua care e treaba. Ar trebui ca hdi-ul sa fie avantajat de cuplul imens de care dispune si poate fi valorificat mai ales in treptele inferioare si la turatii mai mici, ca dupa aia oricum se fisiie insa chiar si asa, are de unde sa se fisiie.
1.6i intr-a doua nu ajunge la 100. Intra pe rosu undeva la 86-88. Oricum dupa turatia de putere maxima e posibil sa inceapa sa-ti manince ulei si sa-ti cam frece pistoanele, ca deja regimul e usor detonant prin zona aia.. mai ales ca la aspiratele normale raportul de compresie e urcat destul de mult pentru a obtine performantele astea...
Daca astia de la citroen nu ajung in perioada urmatoare cu un benzinar serios in caroseria de berlina atunci pe lista mea e si hdi-ul de 138CP chipat (desi la preturile alea se gasesc normal aspirate si chiar turbo benzinare de pe la concurenta).
cuplu fara putere nu valoreaza. este o conceptie gresita promovata de unii si altii. cuplul si puterea sunt strans legate matematic. acum nu am chef sa stau sa explic toata situatia (parca am mai scris pe aici despre acest subiect...nu mai stiu exact pe ce forumuri intalnesc subiectul acesta si incerc sa lamuresc lumea)
voi reveni cu niste linkuri (sper sa le mai am la favorite)
cert este ca 160cp cu x nm diesel (apropo, nu stiu daca abreiajul stock va rezista prea mult in conditii de utilizare "sportiva") nu scot timp mai bun decat un 180cp benzina (in conditii optime de acceleratie pt amandoua)
cand vorbim de drumuri in rampa, sau in sarcina deja e alta poveste. acolo cuplu pe care dieselul il are isi va spune cuvantul (dar si ambreiajul va fi abuzat)
voi reveni cu niste linkuri (sper sa le mai am la favorite)
cert este ca 160cp cu x nm diesel (apropo, nu stiu daca abreiajul stock va rezista prea mult in conditii de utilizare "sportiva") nu scot timp mai bun decat un 180cp benzina (in conditii optime de acceleratie pt amandoua)
cand vorbim de drumuri in rampa, sau in sarcina deja e alta poveste. acolo cuplu pe care dieselul il are isi va spune cuvantul (dar si ambreiajul va fi abuzat)
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
:: LED designs ::
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Si deja ati dat-o in diesel vs benzina, pentru care exista topic separat
Aici ar trebui sa se vorbeasca despre curse legael, adica organizate legal cu tot tacimul. Liniutele evident ca nu se incadreaza aici.

Aici ar trebui sa se vorbeasca despre curse legael, adica organizate legal cu tot tacimul. Liniutele evident ca nu se incadreaza aici.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!