Deranjeazã proiectoarele stock pe C4?

tot ce nu poate fi ĂŽncadrat ĂŽn ariile de mai sus

Moderator: Echipa Tehnica

DeranjeazĂŁ proiectoarele stock pe C4?

niciodatĂŁ
18
55%
doar noaptea
1
3%
când sunt ÎnsoÞite de faza scurtã
3
9%
noaptea, când sunt ÎnsoÞite de faza scurtã
4
12%
ĂŽntotdeauna
7
21%

Voturi totale: 33

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Lun 15-Ian-2007 15:52

scozmin: te rog frumos sa o lasi mai moale cu jignirile, tu cel putin mai ai mult pana o sa ai o gandire europeana.
saracu' Matrixu care shade in e.u. de ceva vreme ce sa mai spuna. intr-o tara din e.u. trebuie sa existe pluralismul in idei si nu jigniri, treaba tipic made in RO
Mai mult nu am ce spune, insa cred ca deja se cam transforma in flame topicul asta.
e chiar asa de greu sa se voteze si gata, fara comentarii [...] ?

ps inchid proiectoarele din acelasi motiv din care inchid si detectorul de radar :twisted:
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Lun 15-Ian-2007 16:13

am postat eu insulte sau injurii? :shock: sigur ai citit ce am scris eu?
mult mai grav mi se pare postul unui membru care, in celalalt topic despre logan parca, spune ca daca proiectoarele deranjeaza sa fie sanatosi ceilalti ca si pe el il deranjeaaza multe dar asta e (citat aproximativ); Asta e sfidare si durere in cot, specifice dealtfel acestei zone din balcani.
silvius inainte sa faci aprecieri de genu celor pe care le faci ar trebui sa ma cunosti; nu ma cunosti, asa ca nu stii nimic despre experienta mea "europeana", si nu am de gand sa ma laud cu chestii care mie mi se par firesti.
Inca odata cer sa-mi arati unde sunt injuriile/jignirile pe care le-am adresat
Tu vrei sa se voteze fara explicatii?! :shock: pai asta nu e deloc democratic si pluralist
tipic romanesc e sa se reinventeze roata
Ultima oară modificat Lun 15-Ian-2007 16:21 de către scozmin, modificat 1 dată în total.

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Lun 15-Ian-2007 16:17

man, citeste inca o data tot topicul asta si asteptam totusi niste scuze, cum ai stiut sa ne spui ca noi inca suntem in copaci in timp ce tu esti un cetatean model al E.U., la fel de interesant ar fi sa 'Think more' vorba lui national geographics.
in rest pe mine unul nu ma prea mai intereseaza ce spui in acest topic.
Ideea lui Matrixu cu inchisul topicului cred ca ramane ultima posibilate in pacate

PS cand mergi la alegeri VOTEZI, nu scri bilete de amor alesului tau si injurii celorlalti de pe liste.
PS2 'experienta mea europeana' ... vezi tu, daca il iau pe badea Ion de la tara de la munca ogorului, il tin doi ani la mine in buricul targului, ii pun tzoale versace si ii dau cheile de la lamborghini si il trimit la botezul copilului lui Irinel Columbeanu tot badea Ion o sa fie. Atentie mare la ce aprecieri faci, ceea ce mi-ai spus e valabil si pentru tine. Nu ca m-ar interesa parerea ta despre mine, insa ma intereseaza mult, foarte mult acest forum
Ultima oară modificat Lun 15-Ian-2007 16:42 de către silvius, modificat 1 dată în total.
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 15-Ian-2007 16:29

Eu am fost ala care am zis asta, si crede-ma ca nu sfidez pe nimeni... Stai in spatele unui logan care semnalizeaza, sa vezi cum ai ochii rupti de la lumina puternica si pozitionarea ff sus a stopului(ieri am patit asta)..Si sunt multe alte exemple care deranjeaza de iti vine sa le spargi farurile si pozitiile decat niste amarate de proiectoare stock de pe C4..
.La fel cum voi sunteti atat de inversunati impotriva proiectoarelor, eu nu am absolut nimic impotriva folosirii lor atata timp cat sunt stock si sunt reglate corespunzator..

Tu esti mai european ca restul doar pentru faptul ca nu folosesti proiectoarele,(ce o fi insemnand a fi european tu stii!!)altul este mai educat decat restul turmei, pentru ca el nu le foloseste!!!
Treziti-va un pic, si nu va mai supraestimati atat, in curand o sa ajungem sa fim mai "neeuropeni" si mai putin educati doar daca scoatem capul din casa...

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Lun 15-Ian-2007 16:34

am sa adresez scuze atunci cand voi primi si eu scuze de la cei cu care ma intalnesc pe drum si ma orbesc cu proiectoarele aprinse inutil.
Iar despre unii membrii care nu au intrat in UE ai inteles gresit; Ma refeream la cei care inca n-au intrat fizic in UE si nu au inteles ca regula cu proiectoarele de ceata exista pentru binele tuturor soferilor, nu doar pentru a aduce bani la buget prin amenzi.

tipitip
pasionat

Mesajde tipitip » Lun 15-Ian-2007 16:37

scozmin scrie:Tu vrei sa se voteze fara explicatii?! :shock: pai asta nu e deloc democratic si pluralist
SĂŁ ieÂşim ĂŽn stradĂŁ, sĂŁ facem revoluĂžie, jos...ceva, orice! Vrem libertate de aberare pe temĂŁ datĂŁ! :ctf2: Nu! Asta avem! Nu-i nimic, mai vrem! :ctf:
Nu se poate, am intrat ĂŽn U.E. Âşi pe forum nu se simte nimic! SĂŁ facem din forum ClubCitroem un ForumUE :oops: Hai la rĂŁsculaĂžie pe forum...

:lol: :lol: :lol:

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 15-Ian-2007 16:46

Eu zic ca scozmin a pus o intrebare foarte buna, la care nu s-a dat un raspuns. O repet eu. Cei care folositi proiectoarele p-aici v-ati incumeta sa mergeti intr-o tara straina din Vest cu proiectoarele aprinse, intocmai cum procedati aici?

Vreau un raspuns pertinent si la obiect, nu chestii de genul ca nu deranjeaza pe nimeni daca sunt reglate corect, ca si faza scurta poate sa deranjeze, samd.

Nu inteleg de ce unii s-au iritat atata pentru ca indraznim sa-i criticam ca folosesc proiectoarele. Nu mi s-a parut ca cineva a sarit calul si s-au adus injurii. Aici discutam cu argumente.

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Lun 15-Ian-2007 16:46

pls. nu o da la intors cu vezi, eu m-am referit la iesirea fizica in e.u. ca nu merge, nu esti Iliescu :)
A-ti cere scuze fata de cei pe care i-ai jignit inseamna sa ii respecti pe colegii de forum si sa te respecti pe tine. Daca vrei sa fi respectat, respecta-i pe ceilalti. Si altii au spus in topicul asta ca daca ma prind cu proiectoarele imi iau sigurantele de la ele :) insa nu au jignit pe nimeni, si-au exprimat liber opinia.

vldst: dar tu ce faci cand iesi din RO cu detectorul de radar? :)
Asta e, in unele tari ai voie cu ele, in altele nu, intr-adevar, am mai spus si o mai spun, e nesimtit cel care da drumul la proiectoare atunci cand le pune bec cu putere peste cel din manual, si le mai are si orientate aiurea. Faptul ca tu esti contra, esti contra si asta e, iti respect opinia.

tipitip
pasionat

Mesajde tipitip » Lun 15-Ian-2007 17:00

vldst scrie:Cei care folositi proiectoarele p-aici v-ati incumeta sa mergeti intr-o tara straina din Vest cu proiectoarele aprinse, intocmai cum procedati aici?

Vreau un raspuns pertinent si la obiect, nu chestii de genul ca nu deranjeaza pe nimeni daca sunt reglate corect, ca si faza scurta poate sa deranjeze, samd.

Eu am ĂŽntrebat clar (v. titlu) dacĂŁ deranjeazĂŁ Âşi mi s-a rĂŁspuns cĂŁ...U.E...cĂŁ legi strĂŁine...cĂŁ educaĂžie! Abia aÂştept sĂŁ vĂŁd ce Ăži se va rĂŁspunde Ăžie!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 15-Ian-2007 17:02

Daca exista lege care interzice folosirea proiectoarelor in orice tara din lumea asta, fie ea si Congo, nu le voi folosi.
Tot o dati atat cu Vest, Est mama tata...stiti voi o lege concreta in vreo tara in care scrie asta?? Daca da, chiar va rog sa o postati ca sa stim si noi restul unde e bine si unde nu e bine sa folosim proiectoarele.
Cat timp am stat in finlanda cred ca 80% dintre masini foloseau proiectoarele de ceata si nu era nici cea mai mica urma de ceata(nu conta ca era zi sau noapte)..
In Elvetia la fel, masini cate vrei cu proiectoare date drumul. In restul tarilor nu am stat sa observ cine foloseste si cine nu...

tipitip
pasionat

Mesajde tipitip » Lun 15-Ian-2007 17:07

Matrixu scrie:In Elvetia la fel, masini cate vrei cu proiectoare date drumul.
Aicilea io zâc cã iezâstã o iesplicaÞie : ElveÞia nu e membrã a U.E.! :lol:

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 15-Ian-2007 17:11

tipitip scrie:
vldst scrie:Cei care folositi proiectoarele p-aici v-ati incumeta sa mergeti intr-o tara straina din Vest cu proiectoarele aprinse, intocmai cum procedati aici?

Eu am ĂŽntrebat clar (v. titlu) dacĂŁ deranjeazĂŁ Âşi mi s-a rĂŁspuns cĂŁ...U.E...cĂŁ legi strĂŁine...cĂŁ educaĂžie! Abia aÂştept sĂŁ vĂŁd ce Ăži se va rĂŁspunde Ăžie!

Sunt de acord ca discutia a deviat de la topicul pe care l-ai propus tu, dar ultima mea intrebare ramane valabila.

Folosirea proiectoarelor implica nu numai faptul ca poate deranjeaza (asta depinde de gradul de sensibilitate al fiecaruia), dar si unele probleme de legislatie. Legislatie care la noi lasa loc de interpretari.

Unii s-au plans ca ii deranjeaza stopurile, semnalizatoarele de la Logan si alte lumini din spate. Mi se pare totusi mult mai periculoasa situatia cand esti orbit de o masina care vine din fata si asta te poate face sa nu vezi biciclistul beat sau caruta nesemnalizata de pe sensul tau.

Sper ca legea romaneasca sa puna odata si-odata lucrurile la punct, asa cum se intampla deja in afara.

Asadar cum ramane? Sunt utile sau nu proiectoarele daca mergem pe o strada in mijlocul Parisului pe un cer senin, fara urma de ceata imprejur, dar cu niste politai francezi postati in intersectii?

tipitip
pasionat

Mesajde tipitip » Lun 15-Ian-2007 17:20

vldst scrie:Asadar cum ramane? Sunt utile sau nu proiectoarele daca mergem pe o strada in mijlocul Parisului pe un cer senin, fara urma de ceata imprejur, dar cu niste politai francezi postati in intersectii?
Dar ĂŽn Anglia? Pt. asta te trage sau nu poliĂžaiul pe dreapta?
P.S. Întrebarea ta rãmâne valabilã

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Lun 15-Ian-2007 17:22

Legea ramane ca in Finlanda, ba mai mult, mai bine obliga la folosirea proiectoarelor.
Pana sa fie obligatorie folosirea luminilor de intalnire spuneati de cei care le foloseau ca sunt tarani, acum de noi care avem proiectoarele deschise.
Apoi va veti lega de unul cu lumini sub masina sa stiu eu unde... mie imi miroase a altceva.
Pai pe tine nu te orbesc proiectoarele, ci luminile de intalnire/drum. Proiectoarele nu dau lumina in sus, le vezi doar daca te dai cu sania pe drum, atunci iti intra in ochi, ti-o spun pentru ca stiu ce inseamna si o fotografiere a unei masini.. la proiectoare no problem, insa la faruri... acolo se arde expunerea
daca doriti pot sa va spun, de la nivelul ochilor soferului care este intensitatea luminii in fiecare dintre cazuri, de la ce distante vreti voi ca sa nu mai vorbim vorbe.

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Lun 15-Ian-2007 17:49

Daca exista lege care interzice folosirea proiectoarelor in orice tara din lumea asta, fie ea si Congo, nu le voi folosi.

In Romania:
Art.44 din Legea Circulatiei: "In circulatia pe drumurile publice conducatorii de vehicole pot folosi, in conditiile prevazute de regulament(Art.114 litera c, postat de@mituc pe pagina anterioara), mijloacele de avertizare sonora si luminoasa aflate in dotare si omologate."

Înapoi la “Diverse C4”