asa sa fie oare?

tot ce nu poate fi ĂŽncadrat ĂŽn ariile de mai sus

Moderator: Echipa Tehnica

redbeben
simpatizant

asa sa fie oare?

Mesajde redbeben » Mie 19-Iul-2006 07:04

am plecat duminica noapte la shakira-shakira :D eu,prietena mea,2 prieteni si un c4 1.6 hdi dornic de aventura 8)

am mers cu o medie de 62km/h si un consum de 4.5 desi n-am menajat deloc masina unde s-a putut

pe drum am tot vorbit cu unul dintre prieteni care este pilot de raliu despre plasticaraia din europa de est si mi-a spus ca un alt prieten si-a luat un golf din romania din pacate si e cam plasticos

el a plecat in germania sa-l ia de acolo ca sunt alte materiale si mai putin plastic dar era cu vre-o 3-4 mii mai mult?????

a renuntat si si-a luat din romania

plasticele de pe citroenul meu zornaie acum la drum prost mai mult ca niciodata si geamurile scartaie rau de tot dar n-am ce-i face ....totusi...c4 e mai ieftin in franta decat in romania

cand am fost io in martie c4 era mai ieftindecat in romania cu 1850 e

deci,sunt mai scumpe si mai bune in afara sau au acelasi pret dar sunt mai bune?

Dan Popa
pasionat

asa sa fie oare

Mesajde Dan Popa » Mie 19-Iul-2006 07:49

Asa este.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 19-Iul-2006 08:10

Confirm si eu, dupa ce am mers cu un C4 in varianta X aici in Finlanda. Plasticele sunt altfel, si nu zdranganea, inca :D.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mie 19-Iul-2006 08:47

Matrixu scrie:Confirm si eu, dupa ce am mers cu un C4 in varianta X aici in Finlanda. Plasticele sunt altfel, si nu zdranganea, inca :D.

Nu stiu VW, dar citroen sint facute toate in franta si nu au nici o fabrica anume de unde dau pentru europa de est, de vest sau ceva. E posibil ca la noi sa zdrangane mai tare si mai devreme pentru ca noi le folosim pe drumuri pe care ei le-ar numi aproape offroad si se dihoaca mai devreme toate imbinarile.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 19-Iul-2006 11:55

Crezi tu ca iti trebuie 2 fabrici in 2 locatii diferite? Eu zic ca e de ajuns 1 fabrica cu mai multe linii de productie...una pt Vest, nord etc alta pt Est, Sud Est, alta pt UK etc..
Si crede-ma ca imi cunosc fff bine masina, si am vazut cum arata o masina in varianta X aici, plasticele de pe montantii din fata sunt altfel, tapiteria este altfel, portbagajul este mochetat altfel, plasticul care se afla pe consola centrala in partea de jos(de la schimbator si pana in spate unde este scrumiera) este altfel...cu alte cuvinte...alte plastice, alt produs.

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mie 19-Iul-2006 11:57

Intrebarea asta mi-am pus-o si eu de ceva timp si se pare ca intradevar difera produsele lor fata de a noastre calitativ.In franta un C4 1,6i 16v pack costa 18000e si pack ambiance 20 400 e si se duc pana in 25 400e pt o versiune 2.0hdi 138cp exclusive(nu stiu varianta de 180 cp cat costa).Comparativ cu un Golf sunt cam aceleasi preturi adica pt un 1,6 16s FSI Trend 115cp dai 19 000e (e fsi deci e mai scump oleaca) iar pe unu normal de 102 cp e vre-o 18 200e.De mai demult am "admirat" un peugeot 307 din franta care nu stiu cum sa zic dar arata altfel fata de ce era la noi ,finisaje, interior.Avand in vedere ca la masina mea incep tot felu de probleme asa deodata la nici 4000km nu stiu ce sa mai zic.Faptul ca sunt facute in franta nu justifica problemele pe care le au de noi.Si daca nu sunt facute numai pt. noi si sunt aceleasi produse ca si acolo imi pare rau dar nu suna deloc a seriozitate.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 19-Iul-2006 12:57

@redbeben: ia povesteste-ne mai multe despre diferentele alea de pret. Acum incep sa inteleg de ce au pus baietii taxe mari si pe masinile noi aduse din afara... La alea nu mai tinea povestea cu poluarea, dar ramineau bietii dealeri fara obiect de activitate... :axe:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Mie 19-Iul-2006 14:37

Eu nu cred faza cu doua linii de fabricatie...
Cred in schimb ca ce sta mai mult de 1 luna in show-room se baga la oferta in est!
Cand mi-am luat eu C4, dealer-ul mi-a spus ca sunt multe masini pe stoc! A mea e facuta pe 3 ianuarie! Cine cumpara o masina afara fabricata in prima zi de munca a anului??
Diferentele dintre masini se observa dupa cateva mii de km de drumuri mioritice! Aduceti voi un C4 de afara nou, plimbati-l pe aici si peste 5000km arata ca unul care a fost cumparat de aici!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Mie 19-Iul-2006 18:00

eu am mai auzit ca ce se zgarie in fabrica sau in parcare sau pe trailer se trimite apoi direct in Romania, sa stea pe stoc.

asta la mai multi dealeri, la mai multe marci (si asta de la un dealer o stiu, dar nu de la Citroen)

eu am luat masina din stoc si pot sa confirm. am niste zgarieturi mici de tot pe bratul negru dintre geamuri (usa sofer - usa pasager).

la receptie mi s-a spus ca sunt urme de la ceara, dar ca se iau dupa prima spalare. le am si acum la fel.

greierasi inca nu am dupa 7.000 km.

dar nu dau tare in gropi ...
Xsara 1.6 / C4 1.4

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Mie 19-Iul-2006 20:30

Asta este cârcotealã 100%.
Nu sunt absurd sã spun cã C4 este perfect, dar nici chiar aºa sã cârcotiÞi ca niºte babe pentru orice zgomot suspect. Mai uitaÞi-vã ºi voi pe alte forumuri ca sã vedeÞi cã aceste cârcoteli despre plasice, greeieraºi, scârÞâeturi sau alte zgomote pe care le percepeÞi, sunt menÞionate ºi de cârcotaºii de la Renault, VW, Opel etc.
Nu neg utilitatea faptului cã ne spunem pãsurile, dar discuÞia pare cã a luat o tentã de cârcotealã.
Întrebare este: Putem face ceva ca greieraºi ºi aceste deosebiri dintre maºinile pentru vest ºi est (dacã sunt reale) sã disparã? S-au stãm cu mâinile în sân ºi cârcotim în continuare?
Sunt numai maÂşinile de vinĂŁ sau Âşi noi cĂŁ circulĂŁm cu ele pe fel de fel de drumuri nenorocite?

Dan Popa
pasionat

asa sa fie oare?

Mesajde Dan Popa » Mie 19-Iul-2006 20:54

Ai dreptate 100%. Si nu numai noi suntem de vina ci de fapt parintii nostri pt. ca s-au .... si ne-au facut.

redbeben
simpatizant

Mesajde redbeben » Joi 20-Iul-2006 07:41

mah,ce sa zic..dubios

am pus si eu intrebarea asa ca poate stiti mai multe si voi

am foarte mare noroc ca pot sa plec cand vreau eu in tarile astea vestice si nu ma costa nimic :wink:

pe langa faptul ca in strainatati ti se da amenda daca mergi cu masina murdara si pe langa faptul ca se spala strazile dimineata pe langa borduri (cu matura si cu hidrantul) si nu vezi fir de praf sau masini mocirlite nici cand ploua cu siguranta ca au drumuri mai bune

dar...exista si un dar...am mers cu mai multe masini in afara(si aici tineti cont ca erau masini inchiriate) si arata altfel plasticele si finisajele

alta faza tare e cu pretul :?:

pai cum negociezi frate pretul asa mult la noi? pai cata comisionul are dealerul?
va zic eu e f mare

despre faza cu 3 ian .... aia oricum nu lucreaza mai ales beti,lucreaza robotii

am un prieten care a lucrat la renault in proiectare si ce credeti ca facea el si colegii lui francezi? dormeau la birou de cum veneau :D

puii mei acuma si la noi sunt drumuri proaste rau de tot dar eu le evit si nu merg nici tare si la rulare nu am nimic ca am facut revizia dar in 16000km au inceput sa zdrangane toate geamurile,scartaie ceva pe fata cand coboara raota in gropi,zornaie plasticele de la centuri,ceva in stalpul dreapta fata si zdrangane de-a dreptul ceva in porbagaj ... undeva in drapta

eu unul am avut dacie si credeti-ma ca nu am nici o greata de greierasi si de fiecare cand am fost la revizii le-am zis sa se ocupe de lucrurile cu adevarat importante ca zdranganelile oricum nu pot sa le rezolve :cry:

dar totusi la 17500 cat a fost masina ar putea sa bage si ei alte materiale pt europa de est ca sunt cu adevarat mai proaste (iarasi tipul de la renaul...loturi intregi..)+ ca prietenul ala cu golful chiar a fost in germania si era mai scump acelasi gti :?:

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Joi 20-Iul-2006 10:05

Pai doar stii ca nu ai voie sa pui intrebari pt. ca esti considerat carcotas. :lol:

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 20-Iul-2006 13:04

@seridan...ce nu intelegi din topicul de fata? Nu e vorba de carcoteala...pur si simplu pentru vest/nord exista altfel de masini, cu alte plastice si o mai mare atentie la detalii. Cine nu crede...il invit sa inchirieze niste masini afara, eventual acelasi model/echipare si sa isi dea cu parerea.

seridan
pasionat

Re: asa sa fie oare?

Mesajde seridan » Sâm 22-Iul-2006 19:43

Dan Popa scrie:Ai dreptate 100%. Si nu numai noi suntem de vina ci de fapt parintii nostri pt. ca s-au .... si ne-au facut.

InteresantĂŁ remarcĂŁ ai postat aÂşa brusc Âşi dintr-o datĂŁ. Nu Ăži-a bubuit mintea dupĂŁ ce ai scris-o? Ai rĂŁmas cu ceva sechele?
Mare noroc pe capul tau cã pãrinÞii tãi s-au..... ºi te-au fãcut. Dacã erau abstinenÞi, acum nu mai aveai C4 ºi nici cum sã sã cârcoteºti pe forum.
Bravo bãtrâne!

Înapoi la “Diverse C4”