salutare!
As vrea sa schimb pe perioada iernii jantele de aliaj pe 16" cu unele de tabla pe 15",ca sa le protejez .Stie cineva de unde pot cumpara jante de tabla mai ieftine?
jante de tabla
Moderator: Echipa Tehnica
Am rezolvat cu jantele!!!!!
Am gasit in Sibiu o firma foarte serioasa de anvelope si jante.
ei mi-au dat jante originale de citroen pe 15' cu 150 ron si mi-au recomandat cauciucuri Nokian de iarna de 195/65/15 care m-au mai costat 220ron/buc,cu montat si echilibrat si tot tacamul
Daca puneam cauciucuri de 205/55/16 ma costau 350 ron/buc,deci de diferenta de pret de la o dimensiune la alta am luat jantele de tabla si astfel protejez si jantele de aliaj
Mi s-au recomandat cauciucurile Nokian fata de Dunlop M3 care erau cu 18 ron mai scumpe
Am ramas impresionat de aceasta firma .cand am ajuns am fost la receptie unde mi s-au prezentat variantele ,apoi am dat cheia si am asteptat la restaurantul firmei unde ,pe un tv imens urmaream tot ce se face la masina.Pana am mancat felul intai(aprox 15-20 min) masina a fost gata,inclusiv jantele de aliaj spalate si ambalate in saci de nylon si incarcate in masina.Putine firme au servirea asta!!!
Bravo lor!
ei mi-au dat jante originale de citroen pe 15' cu 150 ron si mi-au recomandat cauciucuri Nokian de iarna de 195/65/15 care m-au mai costat 220ron/buc,cu montat si echilibrat si tot tacamul
Daca puneam cauciucuri de 205/55/16 ma costau 350 ron/buc,deci de diferenta de pret de la o dimensiune la alta am luat jantele de tabla si astfel protejez si jantele de aliaj
Mi s-au recomandat cauciucurile Nokian fata de Dunlop M3 care erau cu 18 ron mai scumpe
Am ramas impresionat de aceasta firma .cand am ajuns am fost la receptie unde mi s-au prezentat variantele ,apoi am dat cheia si am asteptat la restaurantul firmei unde ,pe un tv imens urmaream tot ce se face la masina.Pana am mancat felul intai(aprox 15-20 min) masina a fost gata,inclusiv jantele de aliaj spalate si ambalate in saci de nylon si incarcate in masina.Putine firme au servirea asta!!!
Bravo lor!
bebe2_8 scrie:Mi s-au recomandat cauciucurile Nokian fata de Dunlop M3 care erau cu 18 ron mai scumpe
putin offtopic: Eu zic ca mai bine luai dunloapele wintersport m3...

Cind se termina derutatii astia de la RAR din iasi de asezat in noul sediu si-or sa mai dispara cozile cred ca ma duc sa-mi treaca si mie in talon toate minunile pe care nu le am: 195/65/r15 (sa-mi pot pune iarna), 215/45/r17, eventual chiar si 215/40/r18 (nu se stie niciodata). Ca acum am doar 205/55/r16 si 205/50/r17.
Stie cineva ce presupune asta?
P.S.: threadul asta o sa moara repede, si parca n-as vrea sa-l poluez pe ala de jante de la tuning

bebe2_8 scrie:Am rezolvat cu jantele!!!!!
Bravo lor!
Cum se numeste firma - si un site daca ai sau un nr de telefon!
Merci
SAMmy scrie:@mituc;
Pe cele de 18" nu le vei putea pune fara modificari la masina... ;)
La pariu?

[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]
SAMmy scrie:Pe cele de 18" nu le vei putea pune fara modificari la masina... ;)
Depinde de care pui. Daca vrei sa pui de 245 atunci evident, sint mai late cu 4cm decit cele de 205, e posibil cu suspensia la maxim sau pe viraj maxim (sau o combinatie intre ele) sa ajungi in aripa. Doar ca eu nu m-as arunca la amvelope asa late, 215 sau 225 pe janta de 17 imi e suficient.
Cred ca ieftin ar fi si unele de aliaj de 15...
Da gasesti GREU de tot pe 4x108
Alea de Logan pe 4x100 sunt si 200 lei bucata!
Da gasesti GREU de tot pe 4x108

Alea de Logan pe 4x100 sunt si 200 lei bucata!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]
www.sigemo .ro si ai aici nr
@mituc, @adrian: pai clar ca 245/35 R18... mai sus scrisesem ca asta e dimensiunea corecta...
si pentru dimensiunea asta iti trebuie modificari la masina... ;)
Presupun ca poti sa pui 225 pe 18", fara modificari, dar diametrul rotii va fi diferit, nu recomand!
Regula e simpla: pentru fiecare tol (") in plus, scazi 10% din talon si adaugi 20mm la latime... ;)
Pentru mai multe informatii, check out... www.carbibles.com -> Wheel and Tyre Bible... ;)
PS: VTS-ul are 215/45 ZR17 daca nu ma insel, nu 225/45 R17, dar e calibrat diferit (odometrul, vitezometrul), iar suspensia... no comment!
si pentru dimensiunea asta iti trebuie modificari la masina... ;)
Presupun ca poti sa pui 225 pe 18", fara modificari, dar diametrul rotii va fi diferit, nu recomand!
Regula e simpla: pentru fiecare tol (") in plus, scazi 10% din talon si adaugi 20mm la latime... ;)
Pentru mai multe informatii, check out... www.carbibles.com -> Wheel and Tyre Bible... ;)
PS: VTS-ul are 215/45 ZR17 daca nu ma insel, nu 225/45 R17, dar e calibrat diferit (odometrul, vitezometrul), iar suspensia... no comment!
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Citroën C4 Coupé VTR