Consum
Moderator: Echipa Tehnica
Sincer ma simt putin derutat cand vad ce consumuri obtineti cate unii cu motoare pe benzina.
Eu doar daca merg de la cap la coada, si imi repet tot drumul: "sa merg usor sa consum putin" reusesc sa scot un consum ca al vostru.
Daca merg cum imi cinta mie ciocarlia, adaug cel putin un 1 sau chiar 2% la consum.
Eu doar daca merg de la cap la coada, si imi repet tot drumul: "sa merg usor sa consum putin" reusesc sa scot un consum ca al vostru.
Daca merg cum imi cinta mie ciocarlia, adaug cel putin un 1 sau chiar 2% la consum.
eu la drumul bucuresti - sighisoara - bucuresti nu am mers batraneste, am accelerat de n shpe' ori si franat de acelasi numar de ori, plus serpentinele alea de mi s-a acrit. Sincer sunt super multumit, s-a prezentat mult mai bine decat ma asteptam. La consum m-am uitat numai la cand am ajuns la destinatii, nu am mers la consum.
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
am o intrebare. daca resetez kilometrajul imi va reseta si consumul mediu aratat pe bord/vitezia medie etc??? ma refer la "trip", nu kilometrajul masinii...
ca la 2000km as vrea sa ii dau reset sa vad noile valori...
ca la 2000km as vrea sa ii dau reset sa vad noile valori...
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
Ala de trip se reseteaza automat la 2000km.
In alta ordine de idei, daca se aprinde becul cu pompa de benzina (atunci cand ai ramas cu putina benzina) cata benzina mai este in rezervor? Am impresia ca acel bec se aprinde indiferent ca imi mai arata autonomie 70 sau 30 km.
Am vazut ca sub 30km (autonomie) nu mai afiseaza decat trei liniute (---).
In alta ordine de idei, daca se aprinde becul cu pompa de benzina (atunci cand ai ramas cu putina benzina) cata benzina mai este in rezervor? Am impresia ca acel bec se aprinde indiferent ca imi mai arata autonomie 70 sau 30 km.
Am vazut ca sub 30km (autonomie) nu mai afiseaza decat trei liniute (---).
becul se aprinde la cantitate de combustibil in rezervor. Nu are nicio legatura cu cati km mai poti face. Numarul de km estimati este calculat in f de consum, prin urmare ti se poate aprinde si la 30 km ramasi dar si la 60. In cartea tehnica ai exact cati litri sunt in rezervor. Oricum e bine sa nu rulezi cu mai putin de 15l in rezervor, motivele le gasesti in alt topic daca, cauti
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
http://www.spritmonitor.de/en/detail/15 ... ?cdetail=2
un update la consum...
ciudat consum mi-au dat oamenii acolo!
ma gandesc sa fie viciat, deoarece nu am alimentat la aceeasi cantitate ramasa in rezervor. acum sunt nitel obosit (m-am intors de la gym) si sunt brain dead. nu-mi iese calculul...am mers numai oras, si sa scot sub 7% mi se pare anormal...
in fine revin dupa ce ma odihnesc (si mental)
un update la consum...

ma gandesc sa fie viciat, deoarece nu am alimentat la aceeasi cantitate ramasa in rezervor. acum sunt nitel obosit (m-am intors de la gym) si sunt brain dead. nu-mi iese calculul...am mers numai oras, si sa scot sub 7% mi se pare anormal...

in fine revin dupa ce ma odihnesc (si mental)
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
OPUS Workshop
Bre, eu cred ca astia de la OMV cam smenuiesc gazul. Azi am alimentat din bistrita cu carera 100 dupa ce in prealabil, la plecare, alimentasem din iasi tot cu carera 100. Dupa ce am alimentat din bistrita masina a inceput sa traga altfel (mult mai bine), iar computerul de bord sa-mi indice consumuri instantanee mai mici cu 0-5-2.0l. De treptele 1-3 nu mai zic de ce smuncituri aveam parte, si am reusit sa fac fara absolut nici o problema o depasire intr-a 5-a avind initial vreo 70Kmph.
O singura data mi s-a intimplat sa alimentez din Iasi si sa mi se intimple acelasi lucru, insa atunci aveam vreo 2500-3000Km si am spus ca mi s-a parut, sau am dat vina pe faptul ca s-a mai asezat motorul. Insa acum am 13000, motorul e asezat, ma cunoaste, il cunosc.
Stiti ceva de chestia asta? E vreo benzinarie de la care sa pot alimenta de fiecare data cu gaz de calitate si sa nu mai existe diferentele astea in comportament? Daca asta pe care am pus-o azi e de 100 atunci probabil pina acum carera 100 pe care o puneam eu o fi de vreo 96-97... si gasesc foarte usor si explicatie la faptul ca tusea cind ii dadeam OMV95 (adica aia o fi neofalina de 75 sau ceva).
O singura data mi s-a intimplat sa alimentez din Iasi si sa mi se intimple acelasi lucru, insa atunci aveam vreo 2500-3000Km si am spus ca mi s-a parut, sau am dat vina pe faptul ca s-a mai asezat motorul. Insa acum am 13000, motorul e asezat, ma cunoaste, il cunosc.
Stiti ceva de chestia asta? E vreo benzinarie de la care sa pot alimenta de fiecare data cu gaz de calitate si sa nu mai existe diferentele astea in comportament? Daca asta pe care am pus-o azi e de 100 atunci probabil pina acum carera 100 pe care o puneam eu o fi de vreo 96-97... si gasesc foarte usor si explicatie la faptul ca tusea cind ii dadeam OMV95 (adica aia o fi neofalina de 75 sau ceva).
nope, omv 100 este direct din Austria, vine cu ditamai cisternele k doar le vezi. De aia sunt deobicei doar doua pompe cu omv 100 la benzinarie. Eu ori unde alimentez cu omv am aceeasi calitate excelenta
Acum ce sa zic, intr-a 5-a cu 70 la ora.... e muuult subturata, cel putin pentru mine care la 65-70 schimb in a 4-a
In treaba cu consumul instantaneu s-a tot vb ce si cum.
Acum ce sa zic, intr-a 5-a cu 70 la ora.... e muuult subturata, cel putin pentru mine care la 65-70 schimb in a 4-a
In treaba cu consumul instantaneu s-a tot vb ce si cum.
- Alex Motan
- pasionat
Nu vad cum sa fie subturata masina la 70 cu a 5-a? Eu schimb a 5-a la 70 cand am drum sa o tin asa nu sa fac accelerari bruste. Spre ex in localitatile din drumul spre munte unde sunt camere si e 70 limita circul cu a 5-a si masina imi mananca vreo 5 si ceva. ;) nu fac depasiri in a 5-a cu 70 dar daca e de rulat constant consuma mai putin si nu face NICI o figura.
silvius scrie:Hmm, nu ma bag, oi merge eu mai sportiv
Pai chiar asa, nu te baga. Eventual defineste ce inseamna "subturat" din punctul de vedere al combinatiei motor/cutie de pe 1.6i si eventual a incarcaturii din masina in acel moment.
Hint: subturat e, de exemplu (o persoana sau 2 totalizind cam 130Kg), cu a 2-a sub 16-17kmph, 3-a sub 30Kmph, cu a 4-a sub 45, cu a 5-a sub 57-58 (calculeaza tu cite ture ai in fiecare dintre cazuri). Bineinteles, daca ai 4 grasi in masina e posibil ca sa-ti urle masina dupa ambreaj calcat sau treapta inferioara si cu 5-6Kmph peste vitezele de mai sus. Evident, daca masina la un moment dat "poate" asta nu inseamna ca-i si place ce-i faci.
Sincer m'as cam ataca putin si as da si un raspuns, insa sigur Matrixu e cu un ochi pe mine
si nu vreau sa ma urecheze.
S-a discutat pe vreo 5 pagini despre subturare, eu unul nu schimb sub 3000 si punct. Ori in a 5-a la 3 mii de ture deja viteza e pe la 110-120 Nu vreau sa deschid o polemica, insa iti dau si tie un hint la hintul tau k sa zic asha... ai uitat cateva variabile: cu cate grade este inclinatia drumului, viteza vantului....
In rest fiecare isi conduce mashina dupa bunul lui plac

S-a discutat pe vreo 5 pagini despre subturare, eu unul nu schimb sub 3000 si punct. Ori in a 5-a la 3 mii de ture deja viteza e pe la 110-120 Nu vreau sa deschid o polemica, insa iti dau si tie un hint la hintul tau k sa zic asha... ai uitat cateva variabile: cu cate grade este inclinatia drumului, viteza vantului....

In rest fiecare isi conduce mashina dupa bunul lui plac
Da Silvius ca bine zici cu subturatul sunt o gramada de pagini pe aici, insa n-ai dreptate cand zici ca stau cu ochii pe tine
...
Haideti sa nu mai deviem si sa ramanem la consum. Date noi despre consum in 3 sapt de utilizare feminina a masinii, in Constanta si cu mers afara cam 60km/zi 7.7l/100km. Benzina de la petromn de 99..

Haideti sa nu mai deviem si sa ramanem la consum. Date noi despre consum in 3 sapt de utilizare feminina a masinii, in Constanta si cu mers afara cam 60km/zi 7.7l/100km. Benzina de la petromn de 99..